Jump to content
Българският форум за музиканти

евровизия


Recommended Posts

През октомври 2006 в Швеция ще бъде проведено 4-тото издание на алтернативния конкурс за песен Liet Lavlut, в който песните трябва да имат текст на някой от по-редките европейски езици. Конкурсът е целенасочена реакция срещу културното безличие на Евровизия.

 

"В Евровизия", казва един от организаторите, "се състезават песни на страни от Югославия до Израел, които в общи линии звучат еднакво - болшинството са на английски и в тях няма нищо оригинално. При нас песните ще бъдат по-малко комерсиални и по-оригинални от тези в Евровизия, а изпълнителите няма да робуват на фолка. Насърчава се участието на песни в стиловете джаз, хип-хоп, поп-рок."

 

И продължава да е все така прав човекът: "Какво значение има на кой език се пее, когато припевите на класираните парчета масово набиват в главата ти нещо като "бум-банг-а-банг", "бум-бада-бум" или "бана-банана"?!"

 

и тъй нататък... ОЩЕ

 

ПП. Между другото, в алтернативния конкурс може да участва и България - но сигурно само с езиците на малцинствата (не ми стана много ясно).

Редактирано от qbodp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и на български ;) Наистина звучи интересно. Ще ми се да мога да видя конкурса, но едва ли ще има как това да се случи тук... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.