NoSoul Публикувано Април 4, 2006 Share Публикувано Април 4, 2006 10 причини един клавирист да мрази инструмента си: 1. Никой не разбира как свириш. За много малко хора от групата е ясно че освен водещата мелодия с едната ръка, често имаш и басова такава. Отговора - дайте ми време да го понауча, за 5 минути не става качествено обикновено бива посрещнат: "всичко е трудно!!!" 2. Мъкнеш най-тежкия и обемен инструмент по репетициони. Ако си много добре оборудван с 2 свирки - без кола не става => по скъпо. 3. Твоят инструмент обикновено е най скъпия от групата. С "евтин" клавир никой не те взима. 4. Направи "нещо" по блендата. Никой не се интересува от възможностите на инструмента ти. При едно "не може" или си некадърен или си беден и нямаш право да свириш в такава група. 5. При импровизация китаристите имат навика на въпроса "от каде го почвате това" да ти показват акорда който са хванали.... е благодаря много... 6. За разлика от китаристите не можеш да мърдаш и да имаш някакво сценично поведение, и за разлика от барабанистите не можеш да правиш каквито и да било трикове. 7. След участие, барабаниста хвърля палки, китаристите перца... а ти просто си тръгваш. 8. Дори да се прочуе групата в която свириш, никой няма да знае кой си. 9. Известен клавирист е или позьор, или солист, или просто прекалено жалък и смешен такъв. 10. Ти винаги си expendable. Една група винаги може да свири нещо и без клавирист/ка. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CorvusCorax Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 Ники, моля те, не се самоубивай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 Не знаех , че клавира е толкова намразен инструмент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Април 4, 2006 Автор Share Отговорено Април 4, 2006 Ники, моля те, не се самоубивай Не бе споко Малко фън и човек без работа Нали уж и за някъв барабанист се водя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aiel Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 (Редактирано) Към 1: Тoва си е до музикална култура и до това колко се налагаш в групата Към 2: Вярно е! Към 3: Зависи, има китари по-скъпи от клавира, а за барабаните да не говорим. Към 4: На такива тъпаци не съм попадала о.О Към 5: Е затова е хубаво клавиристите да учат и китара ей тъй за обща култура Към 6: Това въобще не е вярно! Можеш да мърдаш, и трикове си има! Защо ли се сетих за клавириста на P.I.F. Към 7: Винаги можеш да хвърляш листове с ноти или каквото ти падне, само не хвърляй клавира!!! Към 8: За всеки влак си има пътници, и както китаристите от публиката гледат солокитарата в ръцете, така и тези които се интересуват от keyboard-a те наблюдават Към 9: Понякога... Към 10: А групата ако иска да свири нещо значително, без клавири звучи смешно . пример: Crossfire - Cover: Conception - Roll The Fire... Други: - Все пак клавиристи знайте че, басистите са най-прецакани от всички - купуват струни за по 20 кинта всеки път(най-малко),на тях не им обръщат особено внимание, просто защото са поредната китара, само че с 4 струни(освен ако басиста няма открояващо се сценично поведение). - Клавиристите не сменят струни и не се тормозят със настройки на инструмента. - Клавириста важен, когато китаристите не могат да се настроят по слух. - Заклети антиклавир-групи записват песни с клавирени оTcвири (Metallica, Iron Maiden..) - Дори и в дадена песен да няма клавир винаги може да се добави, стига да не ви мрънкат че разваляте парчето - Клавирът е по-труден instrument от китарата(според китаристи), по-разнообразен (според барабаниcTи), пълни дупки в песните(според басисти). Така че...гордейте се че сте Клавиристи...защото в една група всеки дава нещо от себе си и не е от значение кой е по-важен - всички са еднакво важни! In the end we always drink the beer together, no matter what... Редактирано Април 4, 2006 от Aiel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niilo Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 Клавирът е по-труден instrument от китарата(според китаристи), по-разнообразен (според барабаниcTи), пълни дупки в песните(според басисти). Гхахахха, аааааааа това за басиста ме хвърли на пода от смях!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Април 4, 2006 Автор Share Отговорено Април 4, 2006 Към 1: Тoва си е до музикална култура и до това колко се налагаш в групата Всеки който се налага по някакъв начин според мен не е за група, а аз сам творец. Зависи от музикалната култура на останалите Към 2: Вярно е! Към 3: Зависи, има китари по-скъпи от клавира, а за барабаните да не говорим. Говорим за българския джоб и че един клавир като компромисен вариант е мн по скъп от примерно барабанки за 300 кинта или китарка за 50-60 лева. Има вече велики клавирни сет-ове дето вече не им знам цената, има си мамата си трака китари, за сет-ове барабани да не говорим. Моля моля, някои живеем в България Към 4: На такива тъпаци не съм попадала о.О Казах го малко пресилено. Става въпрос че дори да не ти го позволява инструмента понякога си ти виновен(малко или много защо си си избрал/а този инструмент, а не друг.) Към 5: Е затова е хубаво клавиристите да учат и китара ей тъй за обща култура Ако си нямат друга работа... Към 6: Това въобще не е вярно! Можеш да мърдаш, и трикове си има! Защо ли се сетих за клавириста на P.I.F. Границата между оригинален и смешен е мн тънка. В случая ПИФ-овеца леееко я минава Тя стойката с клавирите си седи на едно място. Аз примерно мога да пия и драйфам на сцена, но а после познай че съм клавирист Към 7: Винаги можеш да хвърляш листове с ноти или каквото ти падне, само не хвърляй клавира!!! Хората тоалетна хартия си имат. Разпечатвал съм ноти от приятели и знам как ги гледат . Клавишите не си ги давам. Ако свиря в някоя по тежка група, бих си държал рак с бутилки с алкохол до мене. Така ше пия малко по време и ше имам какво да хвърлям след, че и ше ми се радват май най много на мене Към 8: За всеки влак си има пътници, и както китаристите от публиката гледат солокитарата в ръцете, така и тези които се интересуват от keyboard-a те наблюдават Никой не те вижда какво правиш, за разлика от китарите. Ти просто седиш и си чоплиш нещо там . Ако има фенки/фенове(противоположен пол надявам се), то те не са такива заради клавир-а Към 9: Понякога... Винаги!!! Към 10: А групата ако иска да свири нещо значително, без клавири звучи смешно . пример: Crossfire - Cover: Conception - Roll The Fire... Има музика която без клавири не може. Само че примерно барабаните и бас китарата определено ги има във всяка група, докато при клавир-а не е така. Други: - Все пак клавиристи знайте че, басистите са най-прецакани от всички - купуват струни за по 20 кинта всеки път(най-малко),на тях не им обръщат особено внимание, просто защото са поредната китара, само че с 4 струни(освен ако басиста няма открояващо се сценично поведение). Поправка на повреден клавир е по скъпа А иначе по добре наведен и седнал точно пред публиката, отколкото зад разни стойки до барабаниста. - Клавиристите не сменят струни и не се тормозят със настройки на инструмента. Електроника е. Разваля се. Тежки са и мн по лесно се чупят. - Клавириста важен, когато китаристите не могат да се настроят по слух. Ако няма ухо, има си присподобление(не му знам името). Може да се настрои и без клавир - Заклети антиклавир-групи записват песни с клавирени оTcвири (Metallica, Iron Maiden..) И аз пия мляко от магазина, без да се грижа и мириша дърта крава. - Дори и в дадена песен да няма клавир винаги може да се добави, стига да не ви мрънкат че разваляте парчето Това с добавянето на клавири към някои парчета в повечето случаи е тъпо. Просто винаги седи като чуждо. За Металика и Мейдън да не говорим(въпреки че на Металика No Leaf Clover е чудесно за един кадърен клавирист) - Клавирът е по-труден instrument от китарата(според китаристи), по-разнообразен (според барабаниcTи), пълни дупки в песните(според басисти). Кое му е хубавото? Че трябва да ти е по трудно, че трябва да заучаваш повече и да пълниш дупките? Така че...гордейте се че сте Клавиристи...защото в една група всеки дава нещо от себе си и не е от значение кой е по-важен - всички са еднакво важни! Че няма важни и маловажни да. Тва е като да си българин - гордея се, ама ако ме питат защо ше ме затапят In the end we always drink the beer together, no matter what... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aiel Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 Eееее, ма така ме нареди, начи... PEACE!!!PEAAAACE!!! защо нападаш така? ^-^v Не биите клавириста - той толкова си може Мога да поспоря относно отговорите на моите отговори, но ^все пак всеки си има мнение и има право да си го изказва...живеем в свободна страна Give mе 5 и да ходим за некви бири! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Април 4, 2006 Автор Share Отговорено Април 4, 2006 Respect Бирата сичко оправя А иначе колко му е да поспорим Те бирите и за тва помагат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Тия работи може би наистина важат за метълските групи, но за някои други видове музика (да не влизаме в заяждания сега) - няма нищо общо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 (Редактирано) абе ако кажа,че е лъжа,ще се самозатапя,че във всяка лъжа има капка истина...ползвайте биралгин и всичко ше ви мине... Редактирано Април 5, 2006 от Topsun Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 (Редактирано) За да комуникираш с останалите от групата тряа да си музикален "поуйгуот", да знайш на сички строевете и на кое прагче коя нота отговаря, да разчиташ кодировки от рода на "тук брейк и после рънцаш три такта"... И си единствения, който излиза на концерт с партитури :green: (които и най-малкото течение разпилява по сцената ) Редактирано Април 5, 2006 от eXile Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ALBIREO Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Ето защо засвирих на китара... ако тябваше да си нося пианото... трябваше да не излизам от фитнес салона Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Април 5, 2006 Автор Share Отговорено Април 5, 2006 офф/ За тва има едни дето се наричат "пианисти" на площад Македония(София). Те са едни четвъртити етнически българи с големи дебели въжета и мн тъпи физиономии. Те носят пиана . А иначе ся като се сещам кво рева за недостатъците, има си и предимства. Ай помагайте вие. Ай аз почвам: 1. Можеш да излезеш както със смокинг, така и по мокасинки - се в гъз. Ти си клавирист - за всички си като излязал от олимпийските за ограничени. Имаш пълна свобода на сценично поведение. 2. Ако сте гола вода забождаш глава в клавишите и с барабаниста се хиите грубо докато хората със струните се спичат на сцена Ай довечера като съм на работа и няям кво да правя ше драсна още Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 3. Можеш да си пуснеш едно миди да върви , а ти да се правиш , че свириш ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts