Jump to content
Българският форум за музиканти

Толкова зле ли свиря?


bobomarinov

Recommended Posts

Ще ме извините за езика, който ще използвам в следващите редове:

 

Ай ся да съ върньем на темътъ. Не свириш зле, но не свириш и добре. Още упръжнения ти требвът и малко повече хъс. А и само с едно "парче" от парче ни мой тъ опридилим дали моиш или ни моиш и колко е зле. 'Ората ти гу казъха в нъчалуту ... имаш още трйески за делкане. .... До тук с майтапа

 

Това, което написах по-горе се надявам да не се приеме като заждане. Има още какво да се иска, но когато попиташ за мнение във форум, било той и "Форум на пиещите бира" не очаквай само похвали, търпи градивна критика, без да се захващаш за домашното облекло и аксесоарите! Прочети само коментарите за представянето ти, другото го остави на страна. Надявам се не си 14-годишен да не разбереш какво ти пиша!

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз се престраших да те чуя (видя).

Чехлите са ОК - ходят на килима. Възглавниците идват в повече, ама и при мен не е по-подредено.

Обърни внимание на дължината на тона - освен начало си има и край, а той при ACDC е много важен. Представяй си барабаниста как маха с ръце и ще ти е по-ясно кое къде да свириш.

Диси е привидно лесна музика, само че преди това трябва да си изтръшкал доста основни рокендрол парчета, за да наподобиш Ангъс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак може, а? :) По - смело с жаковете ;)

Oпределено има напредък или поне аз виждам много повече свирене тук, браво!

 

Една препоръка от мен, опитай се да свириш по - компактно, т.е. да правиш колкото може по - малко излишни движения с пръстите, така ще добиеш и бързина в последствие, а и ще имаш по - голям контрол над тона. Oсвен това за да не замазваш по - бързите пасажи (на солото например), първо ги свири в по - бавно темпо постепенно вдигай, така че когато си влезеш в оригиналното темпо да ти излиза всеки един тон конкретно :) Това предполагам и ти си го знаеш, след като си ходил на уроци.

 

 

Друго, от време на време бягаш от темпото, но ти си знаеш, това се оправя със свирене.

 

Като цяло, НЕ, въобще не свириш зле :thumbs_up:Дерзай и успех от мен

 

Марина

Редактирано от zombie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На уроци не съм ходил и не смятам да ходя.Всичко което съм научил е от уроци в интернет, Guitar Pro и разни други. И един въпрос извън темата. В каква скала е последното соло на AC/DC - Let there be Rock?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено сега е доста по-добре. :ok:

Съсредоточи се повечко върху темпото и обърни внимание на солото, иначе другото е О.К. :rockon:

:metalist: :metalist: :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уроците в интернет не са лоши , но няма да ти кажат кое не ти излиза добре :)

За по-бързите пасажи наистина истината е да ги повториш 19 хиляди пъти бавно . Ако не ти се получават по-бавно , нямаш никакъв шанс да ти се получат по-бързо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Има напредък :)

Абе къв напредък има,ский кво става около 2,10-12,момчето не е в час още.И аз не съм много добре с ритмиката,но трябва да чуваш,като не си в такт.АС/ДС свирят чисти акорди,тука някой хваща Сол само с пръст на първа,Ла с два пръста и прочее недоучени неща.

У интернето (Тубата) бая хора са показали кое как се свири и това е вид урок,без да ходиш на училище - след като можеш да качваш клипчета,не е зле да погледаш и другите качени там.

Това,че интериора на стаята ти е добър няма нужда да го снимаш,ако искаш да свириш - учи и слушай повече.

едит - Ангъс е блус китарист,ако не слушаш такава музика всякакви опити да свириш в този стил са излишни.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На уроци не съм ходил и не смятам да ходя.Всичко което съм научил е от уроци в интернет, Guitar Pro и разни други. И един въпрос извън темата. В каква скала е последното соло на AC/DC - Let there be Rock?

Точно заради такива въпроси трябва да ходиш на уроци! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаше интернет отдавна да сме се научили как се свири като хората, вместо да си чешем пръстите и да пишем глупости ;)

 

Иначе за свиренето - фразировката ти е отвратителна, ритмика няма, ръцете ти изглеждат ужасно сковани (демек постановката ти куца и изглежда така, все едно адски се мъчиш, докато свириш) - все неща, които далеч не са непоправими, но трябва или учител за поне няколко основни урока, или най-малкото някое аверче, което е навътре в свиренето, да ти покаже това-онова на живо (след което да го черпиш съответното количество бира). А може и наистина чрез видео уроци и да си четеш сам поне основни неща по теория, но и в трите случая трябва осъзнато отношение към нещата - нещо, което ти липсва, както разглеждам темата.

 

Моите пет ст'инки, в добро настроение съм тази сутрин и не се заяждам, дори и да звучи така. Помисли си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе, наистина :) Когато ходех на уроци даскалът ми беше малко тип нервак, и нещо като ми куцаше ей тъй направо ми го казваше човекът, и ако не го слушах, направо ми го крещеше. "Не 'си' бе, не 'си'! До, до, до, ДО БЕ! Палецът като лъжичка!' :whistle: За сметка на това успя да ми набие в тиквата някои основни неща, и въпреки, че бяха уроци по класическа китара (нещо, на което отдавна не съм свирил), много ми помагат и сега. Не си личи да ми помага каквото и да било де, ама все пак :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случай не свириш лошо, но имаш още много работа (като всички нас, тя работата не свършва). Обърни си внимание на ритмиката, тактувай с крак докато свириш (не е куул, но помага :)) . И най вече, започни да си обръщаш внимание на лявата ръка. От видеото добих чувството, че не можеш да използваш кутрето, като свириш, го държиш по неестествен начин. Мястото му по принцип е над струните, заедно с другите пръсти. Така, както си свикнал да го сгъваш, само ще ти пречи, все повече и повече, да не говорим, че е нужно и за свирене с него :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Кольо ,както обикновено говори истини,но доста от рокаджиите свирят основно с 3 пръста и кутрето го използват по-рядко при солиране.Това не значи,че не трябва да знаеш основните акорди как се хващат,пък Ла мажор аз си го ловя само с показалец,но всеки тон се чува -работа и пак работа,позьорството само пречи.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.