Polyphone Публикувано Февруари 8, 2011 Публикувано Февруари 8, 2011 Само ортодоксална музика не бях пускал във форума Записах това песнопение на чудесния български композитор Петър Динев на 4 гласа(оригиналът е на 3) по 2 трака, без ефекти, освен един лек реверб. Надявам се, въпреки непривичния за форума жанр, да ви хареса. :-) http://soundcloud.com/polyphone/dostoino-est-petar-dinev 1 Цитирай
koky Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Великолепно си се справил! Изказвам лично мнение: Чисто ортодоксалния характер на песнопението се губи! Казвам го като човек прекарал се в семинария! Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 Великолепно си се справил! Изказвам лично мнение: Чисто ортодоксалния характер на песнопението се губи! Казвам го като човек прекарал се в семинария! Благодаря ти! Но защо смяташ, че се губи ортодоксалният характер на песента? Много отворено ли я пея? Цитирай
мегатон Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Прецизно! Достойно си се справил! Цитирай
koky Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Не е отворено, просто липсват "извивките"! Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 Прецизно! Достойно си се справил! Мерси! Е, чат-пат въздухът не ми достига, ама позамазах някак... Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 Не е отворено, просто липсват "извивките"! Има,има, ама са много мъничко и мънички ! Все пак Петър Динев е направил хармонично песнопение, а там трудно се пресъздават извивките от източното пеене. А въщност, не помня вече, това въз основа на кой глас го е писал ?? Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 голЕм си !!! Мерси, Рафо! Опитвам се да дам максимума от себе си. Искам да споделя, че много се радвам, че се намират хора тук, които ценят това изкуство А на мен си ми остава голяма тръпка, да не казвам първата ми музикална любов! Цитирай
valitchy Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Автентично изпълнение, много ми харесва и тази лека бленда 'Синатра' (твоята запазена марка), истинска магия на пеене! Този стил на изпълнение трябва да се чуе "на живо", защото и най-съвременната звукозаписна техника не може да предаде богатството и звученето. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Супер Полифонски звучи, кефи. Звучи различно от това, на което съм свикнал, VALITCHY като че ли е права, че има известна доза Синатрин™. Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 10, 2011 Автор Отговорено Февруари 10, 2011 Автентично изпълнение, много ми харесва и тази лека бленда 'Синатра' (твоята запазена марка), истинска магия на пеене! Този стил на изпълнение трябва да се чуе "на живо", защото и най-съвременната звукозаписна техника не може да предаде богатството и звученето. Благодаря ти за милите думи, колежке! Права си за техниката и живото изпълнение. Неповторимо е, особено в добра акустична среда! Навремето редовно замествахме с октет от Света Неделя хора на Св.Александър Невски, когато ходеха по турнета. Това са ми едни от най-върховните музикални преживявания. Няма да забравя една есен в гладните години, в катедралата студ, а аз пея за първи път там. Звукът, който отекваше беше небесен, не бях на себе си. Чак козината ми беше настръхнала, не от студ, а от метафизичен кеф! Цитирай
Polyphone Отговорено Февруари 10, 2011 Автор Отговорено Февруари 10, 2011 Супер Полифонски звучи, кефи. Звучи различно от това, на което съм свикнал, VALITCHY като че ли е права, че има известна доза Синатрин™. Ей, Пилеееееее, къде си бе!? От години не съм те засичал във форума! Радвам се, че ти е харесало песнопението! А това за блендата на Синатра, не го правя нарочно, дори за първи път ми го казват. Надявам се да не замязам на Васил Петров. Цитирай
valitchy Отговорено Февруари 11, 2011 Отговорено Февруари 11, 2011 Еха, ако се появи тази възможност да пеете пак така свиркай, с удоволствие ще дойда да ви послушам! Междувпрочем, точно това си помислих, че е за зала "България" или за "Ал.Невски". Цитирай
Recommended Posts