kuulan Публикувано Февруари 8, 2011 Публикувано Февруари 8, 2011 Здравейте колеги, Предистория(ако не ви се чете просто прескочете на Действие ): Имах мерак, достатъчно пари за "изгаряне" и най-вече стара страст да дрънкам, която беше замряла в далечната 1997-98. Лошото при мен е че съм левичар( за някои и левак, но няма значение ). С китаростроене бях започнал '89-'90 като резултатите бяха по скоро бутафорни(материали: маса от чин, плоскости, чам и квото се сетите с подходящ размер, прагчета от неръждаеми електроди и естествено отидоха за огрев). Що годе сполучлив опит имаше '95(тяло-цяла талпа червена върба-има я по поречието на река Дунав, незнам към кои дървета се отнася, а и не ме е интересувало;гриф ясен-цяло парче )... свирих с нея до 97-ма и групата се разпадна, един студент, други(че и аз) поради липса на кинта започнахме работа и дървото подпираше ъглите. Преди 2-3 години нещо просветна в мен и реших да подхвана отново. Вече въоражен с достатъчно информация с ужас установих, че по така наречената китара нищо не е вярно ( освен че ми беше удобна)Мензура, разстояние м/у прагчета не отговаряха на нито едно условие - бяха взети от кремона . Реших да я отремонтирам,преди да се захвана с нов проект. Стана но имаше бая дълбане по тялото и запълване на стари кухини за адаптери, преместване на гриф навътре, смяна на фретборд вече издълбан, мензура - 24.75"(старата 25.5" че май и отгоре беше)Пръстите ми са къси това бе причината за 24.75...останах задоволен от резултата! тук без адаптери и пот, тъкмо сглобена... Действие: Тук във Форума попаднах на оферта за махагон от Данчо(visiondan) и взех една талпа, за което много благодарности. Останалото от Ebay UK. Началото бе юли 2010 края Окт 2010. Имах проблеми с оберфрезата изгоря на 15-та минута след закупуването и. Ремонта отне точно месец - съдба! Ето няколко снимки. Не съм снимал процеса на изработка, тъй като в много теми го има и е до болка познат и извървян( от всеки който се е занимавал и продължава да се занимава) сглобката е болт ИН , не общоизвестната болт ОН ето така старата е вече в ъгъла, явно съдбата и е да се подпира само. каакакакака Благодаря за вниманието! Цитирай
kmfb Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Технически не мога да се изкажа, че не ги разбирам нещата, но тук има кой... Много яка изглежда, браво! Имам въпрос... какво пише на главата? Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 EBANEz Готина китарка. Този разрез с болтовете ти ли си го прави или това е снимка от нета ? Цитирай
kuulan Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 изтрясках я на банцига да видя как изглежда болта отвътре. Винаги ми е било интересно кво става вътре като се "натегне" квото и да е. Хубавото беше че я срязах преди лака иначе щеше да личи А за марката...еми много е ценна! има я даже и на първата снимка. Но не искаха да ми я регистрират тогава, било възмутително ?!? Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Поздравления! Добре си се справил с китарката! Ако хардуера беше голд още повече щеше да ми хареса!От една и съща "характеристика" сме! И аз съм левичар, но за сега ползвам купешки китари! Ще видим кога ще събера пари и смелост за кастъм такава. Поздрави и успех! Огнян. Цитирай
jabs Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Много готина китара. Не се отказвай от старата краста, щом пак те е пипнала, Поздравления ! Цитирай
kuulan Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 Радвам се че ви е харесала! А за голд хардуер...и аз се бях замислил, но пак че не взех. Черното контрастира по-добре. а жълтото ще е просто нюанс. И все пак е въпрос на предпочитание де. Този флойд в момента е ментак - само 12 паунда .Винаги може да се смени! Интересното обаче е че не разстройва поне досега. Локинг нъта се наложи да го правя(бронз), тъй като флойда върви комплект с някакъв аманет ЦАМ - 43 мм, а грифа горе е 42мм. Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Понеже доста ми напомня цветово на Ибанез-Реб Бийч, а той е с такъв /голд/ хардуеър. Харесва ми, та затова ти го предложих! А иначе пак казвам - китарето цепи! Забивай здраво! Цитирай
Viper-X Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Браво, китарката е станала супер само един въпрос, къде е връзката между това да си левичар и да свириш на левичарска китара ? Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Цялата е готина и добре направена,само ме разби това че си я рязал за да видиш сглобката Все едно да срежеш двигателя на колата да и видиш буталата. Цитирай
kuulan Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 ...или аз или ти обясняваме много тънко. Естествено че не е рязана . Просто онагледявам с няква снимка от нета. А коментара беше просто лаф да става Но да е ясно за някого(ако повярва), че това не е правено и не е желателно да се прави...няма нищо интересно вътре. Доста се чудех за сет нек и този начин, нормално е и да има доста спорове по форумите кое е по-доброто решение. Както и да е, флойда просто обезмисля нещата за състейна(естествено че ще направя и бронзов блок, но по нататък) та реших концепция болт ин. Притягането е направо зверски по този начин. Евентуално при следващ проект (LP) ще мислим за нек тру или сет нек. Но засега нито материал нито кинта. А и зимата е дълга, карам на спестявания никакви приходи само разходи На въпроса за левичар: верно е че няма конкретна обвързаност. просто в далечната '87-88 пробвах и двата варианта... Еми с лявата съм по-малко сакат и така захванах. Дори в началото свирих на кремона стандартна(дясна), естествено ЧЕРНА с стандартен строй т.е. при мен 6та струна беше долу и така 2 години Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 ...или аз или ти обясняваме много тънко. Естествено че не е рязана . Просто онагледявам с няква снимка от нета. А коментара беше просто лаф да става Олекна ми!Не разбрах че се майтапиш бе човек.Значи няма забележки супер е китарката!Поздрави! Цитирай
BassTraffic Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 Поздравления за ентусиазма и за крайният резултат! Има идея в инструмента и това много ме радва Успех! 1 Цитирай
kuulan Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 Оценката от професионалист означава много за мене! Цитирай
Viper-X Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 питам защото ми стана странно, аз съм левичар, но свиря на "нормална" китара Цитирай
Recommended Posts