ge6a93 Публикувано Февруари 6, 2011 Публикувано Февруари 6, 2011 Здравейте, опитвам се да свиря солото на горепосочената песен, то ми е ужасно трудно да го изкарам с picking. Искам да го изсвиря с tapping, но не мога да намеря таб, така че някой би ли могъл да ми даде някакви напътствия или евентуално таб как се свири? Благодаря предварително! Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Най-вероятно говориш за първата част с арпежите. Имаш минорен, умален, мажорен и пак мажорен. Би могъл да намериш тоновете само на 1ва струна, но ако искаш да изсвириш фигурата с тапване точно както е в оригинала, може да ти бъде дори по-трудно. Виж първо клипа, там на места се вижда ясно, как се свири, аз лично първо мислих, че се използва суип за дясната ръка, но в последсвие видях, че няма как или поне аз не мога да правя акцентите и затова пиквам и от там нататък е хамърони и пулофи, с постоянство и малко усилие излиза. Друг момент е, че и да успееш не се фрустрирай, че няма да зазвучи точно като оригинала, част от магията е 2ра китара свиреща на терци. Има и трети момент, който е, че може и да не е за теб още това соло, никак не е лесно да се докара добре. Пробвай, помъчи, погледай из ютюб, за жалост аз хубав урок за това соло не съм виждал, но вече може и да има, та гледай много, слушай много и сядай да свириш. Цитирай
ge6a93 Отговорено Февруари 6, 2011 Автор Отговорено Февруари 6, 2011 ^Благодаря ти за обемния отговор, наистина 12, 14 и 15-то прагче на 2-ра струна ги смъкнах на 7, 9 и 10-то прагче на първа струна. Така поне мога да правя tapping-a, но не звучи точно като оригинала. Става, но не е перфектно. Ще се помъча, пък ако не излезе, вече ще продължа да опитвам с picking. Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 (Редактирано) Поиграй си със пикинга,защото никога няма да ти звучи с тапинг.Пробвал съм, не е същото,но и аз още не мога добре да изсвиря пикинг арпежа като хората. http://soundcloud.com/heartman/heartman-the-final-countdown 3:12 min. Редактирано Февруари 7, 2011 от Heartman Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 С тапинг може да стане но няма как да звучи същото.Аз така с една част от Tornado of souls - целих реда на нотите ,но друго си е с перото да го издраскаш Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Не е така. В торнадо оф соулс съвсем спокойно може с тапинг да стане, там първо така го правих и после само заради гъзарията се напънах да науча "оригиналния" начин. Във файнал каунтдаун също не е невъзможно чрез тапинг. Може! Обаче е по-"трики" тапинга. Трябва да се почне хамър он с лявата ръка после да се тапва и т.н. Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Пичове, един съвет- не бързайте да си живеете живота защото и без това си върви като изтребител... Свирете неща ,които ви се удават и постепенно се натоварвайте! Мисълта ми е ,че солото е за леко понапреднали китаристи и вие несъмнено ще влезете в тази категория някой ден /ако сте упорити и обичате инструмента китара/.Китаристите на Юръп са си класни , но не недостижими... този младеж го свири с по-малко грешки Цитирай
ge6a93 Отговорено Февруари 7, 2011 Автор Отговорено Февруари 7, 2011 Не е така. В торнадо оф соулс съвсем спокойно може с тапинг да стане, там първо така го правих и после само заради гъзарията се напънах да науча "оригиналния" начин. Във файнал каунтдаун също не е невъзможно чрез тапинг. Може! Обаче е по-"трики" тапинга. Трябва да се почне хамър он с лявата ръка после да се тапва и т.н. Да, наистина първо на 7-мо прагче на 1-ва струна започвам с hammer on, после hammer on на 10-то и тогава правя tapping на 14-то прагче. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 (Редактирано) ^ Я сега кажи и тоновете, щото ако някой се е дропнал няма да са там ... Както някой беше написал в подписа си (не го помня наизуст): "човек, който мисли с прагчета а не с тоновете.." ... сами си го довършете! Со Здраве! Герги Редактирано Февруари 7, 2011 от Георги Тотев Цитирай
DREAMMIND Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 http://soundcloud.com/dreammind/the-final-countdown-solo-try Един бърз опит, не съм "хващал" солото , интересно ми беше как ше звукне терцичката, която според мен е най-важна за постигане звученето на солото. С пикинг е много лесно да се изсвири , стига да сте фенове на Блекмор като мен, щот на него в повечето сола си го има тоя пиниз с хамър он-чета,които един приятел нарича техника- татарла татарла :-)) Цитирай
ge6a93 Отговорено Февруари 9, 2011 Автор Отговорено Февруари 9, 2011 ^ Я сега кажи и тоновете, щото ако някой се е дропнал няма да са там ... Както някой беше написал в подписа си (не го помня наизуст): "човек, който мисли с прагчета а не с тоновете.." ... сами си го довършете! Со Здраве! Герги Еми в стандартен тунинг (EADGBE) съм настроил. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 9, 2011 Отговорено Февруари 9, 2011 (Редактирано) ^ Аз те питам солото в коя тоналност е, а не как си се настроил, щото аз съм се настроил заядливо тая вечер, ама това не ми дава основание да обяснявам аджеба как се свири и кои "прегради" да се "настъпват" ... ако нямате конкретно мнение, моля не го споделяйте Поздрави! Герги Редактирано Февруари 9, 2011 от Георги Тотев Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 DREAMMIND, супер, само по-тихо терците, щото малко чалга пиниз става така. Иначе точно втората китара "прави" звученето, но трябва да е по-тихичка. Цитирай
DREAMMIND Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 ^ Много си прав. Нарочно оставих втората китара малко по-силна ,за да чуе пича как върви терцата, иначе трябва да е с 4-5 децибела по тиха и назад. 1 Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Аааа ето къде бил ключа от палатката!Аз въобще не съм се заслушал че са две китарки на терци и затова не ми звучи!Мерси! Цитирай
Recommended Posts