Jump to content
Българският форум за музиканти

ge6a93

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ge6a93

  • Рожден ден 11/09/1993

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Бургас

ge6a93's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Еми в стандартен тунинг (EADGBE) съм настроил.
  2. Да, наистина първо на 7-мо прагче на 1-ва струна започвам с hammer on, после hammer on на 10-то и тогава правя tapping на 14-то прагче.
  3. ^Благодаря ти за обемния отговор, наистина 12, 14 и 15-то прагче на 2-ра струна ги смъкнах на 7, 9 и 10-то прагче на първа струна. Така поне мога да правя tapping-a, но не звучи точно като оригинала. Става, но не е перфектно. Ще се помъча, пък ако не излезе, вече ще продължа да опитвам с picking.
  4. Здравейте, опитвам се да свиря солото на горепосочената песен, то ми е ужасно трудно да го изкарам с picking. Искам да го изсвиря с tapping, но не мога да намеря таб, така че някой би ли могъл да ми даде някакви напътствия или евентуално таб как се свири? Благодаря предварително!
  5. Между другото се оправи бученето. Наистина като намалих In на минимум спря да пращи. Бладогаря за отговора!
  6. Здравейте, не съм сигурен дали темата ми е в точния раздел, но ето какъв ми е проблема: Когато стартирам Guitar FX Box 2.6, Guitar Rig 3, ефектите само ми бучат, а като свиря с китарата нищо не става. Отпреди 2 дни ми се получи така и не знам какъв е проблема. Пускам дисторшъна (обикновено почти до края го нагласям) и като усиля слабо тонколоните, дисторшъна се чува перфектно, както и това, което свиря. Сега обаче, само пращи, а от китарата не се чува. Някой имал ли е подобен проблем досега? Ще се радвам, ако можете да ми помогнете.
  7. Що бе? :thumbs_up: Какво е лошото на Squier-a, лошо ли звучи? Знам, че е все пак китара за начинаещи и не става за мега мощни изпълнения, ама какво да се прави... това ми е първата електрическа.
  8. ОК, благодаря ви за отговорите, ще пробвам да затегна ключетата, колкото за струните - те са откакто взех китарата, не са използвани много и бих искал да ви попитам за свирене в Drop C настройка, какви струни ще ми трябват. В момента моите са тънички, стандартни, но ще ми трябват ли по-дебели за "по-тежко" звучене?
  9. Здравейте, китарката ми е Fender Squier. Настройвам я и като свиря и сама се разстройва, ключетата имам чувство че дори ако ги духна пак ще се развиват/завиват. Има ли нещо, което да може да се направи по този проблем? Благодаря предварително!
  10. Ами попринцип си взех и моно и стерео преходници, в момента съм с моно. Като свиря без ефекти (чист звук) се чува само на едната, ама когато пусна Guitar FX Box 2.6 програмата се чува и на двете колонки. Аз пускам overdrive ефекта и се чува. Не знам защо се получава така, но все пак ми работи с ефекта когато съм.
  11. Здравейте, свързвам китарата към PC-то и свиря, но звукът ми излиза само от едната тонколона. Това проблем ли е или попринцип така става? Благодаря предварително!
  12. Колко струва един такъв преходник и мога ли да го намеря в някой музикален магазин? Бладогаря предварително!
  13. Здравейте, има ли някакъв начин да свиря на ел. китара без усилвател? Питам понеже съм чувал, че мога да свържа китарата към компютъра си, но не знам как става. Благодаря предварително!
  14. Здравейте, свиря отскоро в Drop C tuning и ме интересува това хващане на А струна 6-то прагче и F струна 5-то прагче дали е акорд и как е названието на акорда, а също и на А 5-то и F 5-то прагче. Благодаря предварително и се надявам да съм се изразил правилно с въпроса си. D|------------------- A|-6------ 5--------------- F|-5-------5--------------- C|------------------- G|------------------- C|-------------------
  15. Идеално е. Благодаря много!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.