Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Предполагам, че се продават, но тъй като в моя град няма да си намеря :bravo: да питам от какво се правят, или и ако вие сами сте си слагали от какво сте я направили?

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Мисля ,че говори за лепенка на бас барабана(касата).Ако е за същото просто си намери мастъртейп и си лепни няколко пласта направени в кръг,друго не мога да ти препоръчам,важното е да използваш дебела лепенка да не е обикновенно тиксо.

Отговорено

Да, това имах предвид. Тоя мастъртейп, някакво дебело тиксо ли е? На мен ми казаха, че ставало и с фонокарта, което много ме изненада и не вярвам много :bravo:

Отговорено

Вземаш си кръг4ето изрязано от резонансната кожа,с една 4аша,о4ертаваш осморка/ако си с двоен педал/ и с ножи4ката-кръц,кръц :lol: После го лепваш на ударната и си ТИ :godbless:

Отговорено

А като стана дума за каса - аз си купих онзи ден кожа за мойта Encore by Remo, за 32 лв., защото съм много "тънък" с парите в момента... та - за тези пари струва ли си кожата? Като се има в предвид, че старата беше супер зле и просто се очакваше всеки момент да се спраска.

А и още един въпрос - задължително ли е да си сложа на новата такава лепенка за чукчетата (басова лепенка или както там се казва)?

П.С. - Сори, ако съм нарушил темата на темата... :godbless:

Отговорено
А като стана дума за каса - аз си купих онзи ден кожа за мойта Encore by Remo, за 32 лв., защото съм много "тънък" с парите в момента... та - за тези пари струва ли си кожата? Като се има в предвид, че старата беше супер зле и просто се очакваше всеки момент да се спраска.

А и още един въпрос - задължително ли е да си сложа на новата такава лепенка за чукчетата (басова лепенка или както там се казва)?

П.С. - Сори, ако съм нарушил темата на темата... :metalist:

Бе и аз се навивах да си купя от тея ефтинджоси, ама после некои от съфорумците ме разубедиха:D Купих си само резонансни Енкор за томовете и си ми вършат работа,но иначе за касата ми рекоха че е добре да има лепенка.Питай в Джаза или в едно музикално магазинче малко по-надолу от него за такова чудо.

Отговорено

изрежи си кръгче от капак на кутийка с маргарин , лепиш така че да е под чукчетата дето удрят ама добре го облепяш да не пада и да няма въздух между "приспособлението" и бойната кожа и си готов

Отговорено
Във всички по-големи музикални магазини се се продават лепенки Evans,които струват около 5-6 лева :)

Само дето в Шумен такива рао'ти нема брат :)

Отговорено

Само за информация!

Да попитам де!

Има ли значение марката на МАРГАРИНА,защото може не с всеки да се получи?!? :unsure: :wow:

Отговорено
Само за информация!

Да попитам де!

Има ли значение марката на МАРГАРИНА,защото може не с всеки да се получи?!? :unsure: :wow:

има огромно значение за звука, който търсиш! За по "западно" звучене - калиакра с уроци по английски език. За фънки литъл кик - малкият Томи разбира се. Ако търсиш мощен винтидж кик - Линко, но опаковките от преди 96 година, те са автентичния Бонзо звук...