Valeri_pj Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Не почвай с нея преди да си сигурен, че е повредена, защото:1. Не се знае какъв боклук си купил. 2. Не е сигурно как ще я запоиш и дали няма да прецакаш нещо. 3. Ако нещо работи не го разваляй. Ползвай метода, описан от Парни Валяк. Защо не послуша L.K.и Parni_Valjak сега да не излезе че интеграла не е читав! Цитирай
balombi Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 Послушах ги! Хора кажете , какво да правя с този гаден брум... Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 (Редактирано) Не оствам с впечатление, че ни слушаш. В тази ситуация не мога да ти бъда полезен. Редактирано Февруари 5, 2011 от L.K. Цитирай
balombi Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 Мисля , че нбаправих всичко , което ми казахте - проверих интегралките с отверка на крачетата и тази не даваше признаци на работа и я подмених с нова. Сега усилвателчето дава някакви признаци на работа , но има някакъв гаден брум... Слушам ви и се старая да ви разбирам , защото нямам никакъв опит с тези ампове и електроники , но искам поне да разбера нещо.... Кажете къде ми е грешката... Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 "Не почвай с нея преди да си сигурен, че е повредена..." Бутането с отверка ли ти даде сигурност? Няма да те хокам, но наистина няма как да ти бъда полезен. Цитирай
balombi Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 Бутането с отверка ли ти даде сигурност? Извинявай , но си противоречиш! По-горе ми казваш "Ползвай метода, описан от Парни Валяк." , който е точно този с отверките и "Бутането" , а сега ми казваш "Бутането с отверка ли ти даде сигурност?" и ми се сърдиш че не те слушам.... Слушам те и много те уважавам за това , че се опитваш да ми помогнеш! Лека нощ! Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Грешиш, но не ти се сърдя. Правиш си експерименти на твоя си усилвател с твоя си бюджет. Най-близката точка до изхода, която е описал Парния Валяк, е крак 6 на U3B. След нея сигналът минава през U3B, тонкоректора, U3А и чак след това към U4, която ти сменяш според мен прибързано. За да диагностицираш U4 ще трябва да подадеш брум с ръка и отверка на крак 1 на U4, като преди това си сигурен, че Q1 не е запушил сигналната верига. Преди да се заиграеш с TDA2050 трябва да измериш захранването спрямо маса на крачета 5 и 3 и изходното постояннотоково напрежение на крак 4. Чак след това можеш да имаш основателни подозрения, че нещо с TDA2050 не е наред. Другият повод за подозрения са прекомерно нагряване на чипа, трансформатора или горене на препазител (пази Боже и високоговорител). Всичко това Парния Валяк не ти го е описал, защото тези операции са за след като си проверил описаните от него точки. Ако въобще имаше начин този усилвател да се оправи с форумни съвети дискусията трябваше да протече така: Парни Валяк: Провери с пръстче в/у отверката точка 1, 2, 3 и 4. Баломби: Проверих т. 1,2, 3 и 4. Установих следното: ... Парни Валяк (или някой друг): Сега бутни тук и тук и измери това и онова напрежение. Баломби: (докладва за извършеното) ... Парни Валяк (или някой друг): Смени чип еди кой си и премери това и онова). Надявам се бях изчерпателен. Добре, че не практикуваш медицина. Цитирай
balombi Отговорено Февруари 6, 2011 Автор Отговорено Февруари 6, 2011 Извинявай... Смених всички интегралки и сеги си работи както преди с леки компромиси - заради аналозите , но и така ще карам. Благодаря ви! Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 По-добре скрий захранващия и китарния кабел. Тази девойка ще излезе техничарка! Цитирай
balombi Отговорено Февруари 6, 2011 Автор Отговорено Февруари 6, 2011 Лошото на тази девеойка е че е малко по - голяма от мен и не мога да я ушамаря - когато опира до бой по-скоро тя ме бие Цитирай
PuppetMaster Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Е като е по-голяма с какъв акъл го е направила? Вярно не знае какво ще стане, ама това за да те дразни ли го е направила? Цитирай
Fallenblood Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 ами така ами... а от какво естество са компромисите? и възкреси ли драйФ канала? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 (Редактирано) Защо не започна да сменяш частите от входното стъпало назад, а реши да започнеш баш от крайното стъпало, което е най-малко вероятно да е изгоряло? Ако запалката е била допряна до входния жак, предполагам, че повредата е била в U1 или U2. Редактирано Февруари 7, 2011 от Evtim Djerekarov Цитирай
balombi Отговорено Февруари 7, 2011 Автор Отговорено Февруари 7, 2011 Fallenblood Еми не мога да го обясня с думи - разликата в звука не е много голяма , но просто бях свикнал със звука на ампа преди промените , но и разликата въобще не е голяма така че това не е важно... Докато смениях интегралките едвам не получих нервна криза...с тези малки краченца и докато стане добре споиката направо полудаях..... За това реших, че щом работи няма да го базикам още и ще оправя драйв канала като ми дойде вдъхновението(то не че кой знае колко работа но....). Evtim Djerekarov Еми щото много се бях ядосал заради ампа и трезвото ми мислене го нямаше. Дано друг път да не1 ми се налага да правя някакви ремонти по тоя амп , че направо ще го изхвърля в реката(Огоста)... Цитирай
Recommended Posts