sezl Публикувано Февруари 3, 2011 Публикувано Февруари 3, 2011 Какво мислите за M-Audio 88es Keystation ? И евентуалено какъв модул към него може да се ползва? Цитирай
sezl Отговорено Февруари 4, 2011 Автор Отговорено Февруари 4, 2011 Искам само хубав звук пиано свиря само вкъщи за удоволствие Цитирай
DJ TODD Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Ами ако можеш да отделиш достатъчно (към 600 долара за втора ръка) YAMAHA MOTIF ES rack би било доста задоволително решение Цитирай
bo_yan Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Synthogy Ivory плюс мастер кийборд 88 с дебел клавиш. Какви модули, бре... Цитирай
mrdds Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 M-Audio ProKeys 88sx е същата миди клавиатура,но има няколко вградени бленди-grand,soft.EL piano,organ. Ао ще свириш само на пиано не ти трябва модул.Клавиатурата може да се намери нова около 500-600 лв http://eshop.bg-audio.com/vmchk/Midi-kontroleri/M-Audio-ProKeys-88sx.html Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Това М-Аудио е с меки клавиши и не е подходящо да се ползва за акустично пиано. Повече бих препоръчал клавиатура с хамър клавиши - М-Аудио, Фатар или евтино дигитално пиано (Korg SP-170 или Casio CDP-100), като за завук bmmusic ме е изпреварил - само Synthogy Ivory! Какви модули, какви пет лева Цитирай
DJ TODD Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 (Редактирано) Ако става въпрос за VST, по-добро пиано от NATIVE INSTRUMENTS ALICIA'S KEYS за момента няма, поне според мен. Ето и линк за сравнение с предложеното от колегите по-горе Редактирано Февруари 8, 2011 от DJ TODD Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 Не знам дали си наясно за един голям дефект, който има Alicia's Keys: няма поддръжка за repedaling (хващане на току-що пуснати ноти с педала). Ефектът се състои в това: натискаш някакъв клавиш, отпускаш го и за части от секундата след това натискаш педала и нотата продължава да звучи или пък държиш дадена нота или ноти с педала, много бързо отпускаш и пак натискаш педала и по тоя начин обираш само високите ноти, но басовите продължават да звучат, защото имат много по-голям състейн. Това липсва при Alicia's Keys и го прави практически неизползваем за класическа музика от типа на Шопен, където чрез полупедала се регулира фино звуковата картина или се обират високите по описания начин, или пък при пасажи, в които много бързо трябва да преместиш ръцете си от ниските към високите, но да задържиш басите с педала... Ivory винаги е бил музикантски инструмент, направен от хора, които разбират как се държи едно пиано. А Alicia's Keys е просто добър семпъл. Звукът е нещо субективно - някой би казал, че му харесва повече Alicia's Keys, друг - не. Отделно, че при Ivory имаш 4 вида пиана, от които да избираш - Бьозендрофер, Стейнуей, Ямаха, Фациоли. Доста сериозно се интересувам от софтуерните пиана и мога съвсем отговорно да заявя, че единствените пиана, които се държат като истиснко пиано са две: Pianoteq и Ivory. Първото е моделирано и затова звучи метално, мен не ме кефи. Иначе е пълно с какви ли не библиотеки от семпли, някои по стотици гигабайти, но едно пиано не е само семпли, но и как се държи. Пусни го на един класически пианист да го пробва и веднага ще разбереш. Иначе за поп става всичко. Цитирай
bo_yan Отговорено Февруари 8, 2011 Отговорено Февруари 8, 2011 От този пример, който си постнал, за пореден път се убеждавам, че Ivory е семплерът. Това, че е свирено тенденциозно в минус на Ivory- "не нам" Цитирай
Recommended Posts