djoko Публикувано Януари 30, 2011 Публикувано Януари 30, 2011 (Редактирано) Здравейте ! Въпросчето ми е просто: При така наречения "shredding" имам лек проблем с дясната ръка , не движа перото само нагоре и надолу ,ами правя и леко въртеливо движение ,нещо като кръгче около струната , не идва от пръстите , движението ми е само от китката ,но все пак когато тръгна да правя по-бързи пасажи и имам чувството ,че това време ,което ми отнема завъртането ме забавя ... Та въпроса ми е ,дали някой от вас е имал/има подобен проблем и евентуално това дори може ли да се нарече "проблем"? Редактирано Януари 30, 2011 от djoko Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 (Редактирано) Незнам дали съм останал с грешно впечатление, но ми се струва че имаш грешната идея. Бързото свирене става безсмислено когато се постига с възмойно най-бърз пикинг. Целта ти трябва да е да свириш ясно и отчетливо под определен ритъм и постепенно да прогресираш към по високи скорости. Когато стигнеш до скорост, при която неможеш да постигнеш постоянно плавно и отчетливо свирене спираш и започваш наново от много бавен ритъм. Различните супер бързи shredder-и ползват супер различни техники на дясната ръка един от друг така че не мисля че там ти е проблемът. Извинявам се ако си напреднал до такава степен че малка специфичност от техниката на дясната ти ръка те спира да стигнеш други висоти, но нека предположим че както 90% от случаите не е така. Нека помним че shredding или не се опирваме да свирим музика не да печелим маратони. Редактирано Януари 31, 2011 от Talic_Zealot Цитирай
djoko Отговорено Януари 31, 2011 Автор Отговорено Януари 31, 2011 (Редактирано) Погрешно си ме разбрал,но в интерес на истината ,като си препрочетох няколко пъти темата и аз останах със същото впечатление Принципно имам ясен тон и свиря отчетливо , повярвай ми - не гоня маратони.Става въпрос за това ,че в момента съм достигнал един момент , в който от доста време не съм ,как да се изразя, "покачвал" техниката на дясната ръка и наскоро видях ,че при тези "по-бързи" пасажи , леко правя въпросното завъртане , та си помислих ,че може би това ми пречи по някакъв начин.Иначе в момента свиря бавничко и си гледам дясната ръка, докато свиря ,леко да я огранича и малко по малко май се получава.Би трябвало с малко повечко тренировка да се изглади проблема,макар че забелязах, че явно от доста време си свиря така ,защото веднага като се отвея нанякъде и почвам да си "шаря" около струната . Мерси за вниманието ! Редактирано Януари 31, 2011 от djoko Цитирай
Joey Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 След като ти интуитивно правиш това започни да свириш бавно и не забързваи докато не спреш да правиш това движение и готово. Цитирай
hendrixxx Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 пробвай да си подпреш дясната ръка на китарата така не вярвам да става кръгово движение Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Като говорим за техника на дясна ръка , я пробвай да си държиш такт на 6-та,5-та с палеца и с останалите пръстчета да въртиш нещо друго - така са свирели черните преди повече от половин век,верно не е "омайгод" шред,но аз не мога да го докарам добре за разлика от мазалото с дисторшън. Цитирай
Bobolin Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 ^ Hillbilly, абе човек, защо във всеки твой пост където има думата дисторшън винаги и неизбежно е придружена с епитет като мазня, мазало и подобни? Вече и на дъждовните червеи стана ясно, колко в дън душата си презираш този звук. Не знам как не ти се нервят хората. Аз пък не харесвам блус или хора с посредствена техника оправдаващи собственото си техническа безпомощност със стила музика, който слушат, който в повечето случаи изклюва демонстративна изява на добра и акуратна техника, но не заклеймявам и не вмъквам в 90% от постовете си колко ги презирам, нали? Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 (Редактирано) ^^ Ти пак се вкарваш във филм,що реши че презирам дисторшъна?Че аз на чисто не свиря,винаги има едно Босс-че преди ампа ,ДС1 или СД1 според случея. Епитета мазня трябва да ти е ясен,ако свириш с група - с високи нива драйв китарата "потъва" в общия джангър,това е много пъти коментирано,най добре се свири с динамичен драйв,характерен за ламповите усилватели - тоест - пипаш леко - чисто,с повече атака - драйв. Явно сме на различен акъл..А,хората,които ме познават не ми се нервят,защото знаят,че не се взимам насериозно и почти всичко обръщам на майтап,който граничи с простотия,това не значи че не трябва да четеш м/у редовете - Техника (чисто свирене и тоноизвличане) се изработва с Чиста китара,пък после надувай гейна колкото искаш Редактирано Февруари 3, 2011 от Hillbilly Цитирай
Bobolin Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 ^ Техника (чисто свирене и тоноизвличане) се изработва с часове систематично всекидневно свирене с години. Всякакви други съвети при неизпълнение на предходното са за хора търсещи панацея или просто споделяне на лични впечатления тук във форума - в голямата си част неверни и подвеждащи но изглеждащи истински в оите на даващият ги тук, пречупени единствено през собственият му опит. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 Тук има едно видео на нашият съфорумник kolio_k, който говори за alternate picking-a. Акцентът не е върху каскадното свирене на високи обороти, а точно върху постановката на дясната ръка: http://www.4shared.com/file/117870287/c1d91ffb/kokoalternatesilno.html Иначе стандарното видео за ултра-гига-хипер-свирене е това на Петручи, от Rock Discipline: Предполагам авторът ги е минал и двете, но не виждам лошо някой ако ги е изпуснал да хвърли едно око. На мен и двете ми изглеждат супер полезни, и ще ги използвам, когато най-накрая тръгна да си изграждам техника за малко по-бързо (и чисто най-вече) свирене, че в момента работата е много зле. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 (Редактирано) ^^е,и кое е неверното твърдение?С гейн (густо майна) се свири лесно,всеки тон излиза,паразитните шумове не правят впечатление.. Да,тук си пишеме от опит,аз си дрънча с изключена електрическа китара основно в къщи - едно да не тормозя бебето в съседство и две - кефи ме как "пее" дървото на китарата (гибсън или страт) В резултат на "сухото" свирене професионални музиканти са ми казвали,че свиря "чисто". Като изтрещя повече пускам чичко Маршъл и махалата се оглася от фийдбеци и лудница от рок - саунд за 1-2 часа.Щом агресивната мутра/джудист до нас ми се кефи - всичко е наред Редактирано Февруари 3, 2011 от Hillbilly Цитирай
Smokejack Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 Probvai s metronom v bavno tempo i go zaburzvai postepenno i si druj rucete kakto ti e udobno,prosto gledai da nqmash nikakvo naprejenie v tqh!!! Pod postepenno zaburzvane razbirai dni,sedmici...kogato izraboti6 daden motiv v edno tempo togava moje6 da go zaburza6!!! Ako use6ta6 naprejenie v rucete dokato svirish vednaga smenqi postanovkata za da ne si povredi6 rucete.Experimentirai i shte stigne6 do pravilnata postanovka za sebe si,nai vajnoto e da nqma naprejenie kakto ti kazah!!! Uspeh!!! SORRY ZA MAIMUNICATA,NO NE MOGA DA OTKRIQ KIRILIZATORA V NOVIQ INTERFACE NA FORUMA!!! Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 В едно видео на Шон Лейн (дано да не бъркам), човека обясняваше съвсем друго нещо. Тъй че всеки си има собствена формула. Та идеята беше свирете бързо и след това се старайте да изчистите грешките. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 ^ И като си докараш тендовагинита грешките се чистят с докторска намеса и доставременно спиране със всякакъв вид свирни и натоварвания ... Герги Цитирай
Recommended Posts