sw1tched Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 Може би нямат 12 инчови джобове в калъфите на китарите си Цитирай
bratmito Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 Тея бобини и на мен не ми се нравят.А схемата която е дал Evtim Djerekarov нещо не се нрави на джоба ми с тея толквоа много оп.у-ли Аз намерих в нета ето тази ЛИНК На сайта има и аудио семпли и на мен ми звучи добре,а пък и схемата е лесна и няма да ми излезе повече от 5-7 кинта Утре смятам да ходя за елементи и да я правя.Ако някой успее да ме разобеди с по-добро предложение няма да се разсърдя Безработен ученик съм(за сега) и от голямо значение са факторите цена,качество и простота на схемата "В спора се ражда истината" са казали по-умни хора от мен,обаче за момента не ме интерсува пасивна или активна ще е схемата,а коя е най-лесна,за най-малко пари и що годе хубава(не очаквам за 5-6 лева нещо особено хубаво) Благодаря Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 (Редактирано) Електрониката на схемата, която съм дал е в ценовия диапазон 10-15 лв. което може да се окаже по-евтино от кутийката. Чиповете ще струват около 3 лв. Редактирано Юли 5, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Kanara27 Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Искате схема с по-малко операционки - разгледайте Тук Правил съм Маршалската и звучи добре. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Кондор кап сима съм го правил. Звучи добре. На мен ми харесва Чакайте тук не стана ли дума за пасивни симулации... както и да е Цитирай
bratmito Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Електрониката на схемата, която съм дал е в ценовия диапазон 10-15 лв. което може да се окаже по-евтино от кутийката. Чиповете ще струват около 3 лв. По-малко да трябва да е.Пише,че може да се ползва какви да е оп.у-ли.Смятам да ползвам 4558,които са по 65 ст. Така че 2-та чипа излизат 1.30. А за кутийка.....и без нея ще мина за сега.Мен ми трябва за домашни цели. Благодаря за помощтта все пак Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Aз бих я направил с 3хTL074, и 1хTL072. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 5, 2006 Автор Отговорено Юли 5, 2006 аз пък темата съм я писал през март, после си направих КОндор и съм горе-долу доволен, но пак оставя малко хармоници които дразнят Цитирай
bratmito Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Аз пък имам проблем.Сглобих схемата,но не намерих такъв транзистор какъвто се искаше в схемата и сложих BF245A.Проблема идва от там,че работи само когато изключа токоизточника и то за 2-3 сек(май докато се разредят кондензаторите).Та може ли транзистора да е проблема или е другаде??? Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 5, 2006 Автор Отговорено Юли 5, 2006 аха, точно от там е. Трява на гейта да имаш около 1/2 от захр. напрежение-тва се регулира с резистора. Аз сложих КП303 и си бачка идеално Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Трябва да се регулират резисторите от захранващото напрежение и към нисък потенциал(може и тримери да се сложат). Цитирай
bratmito Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 аха, точно от там е. Трява на гейта да имаш около 1/2 от захр. напрежение-тва се регулира с резистора. Аз сложих КП303 и си бачка идеално На гейта ли?Нали към гейта се включва входа от към китарата? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 5, 2006 Отговорено Юли 5, 2006 Да, освен това трябва да има преднапрежение, за да се вкара транзистора в работен режим. Когато преднапрежението е твърде високо или ниско, транзистора е или запушен, или преситен, и не се влияе от входния сигнал. Цитирай
Kanara27 Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 И при мен не се получи с BF245(бях пробвал и с някакъв друг аналог). Опитах се да регулирам на 1/2 но дори с много прецизен тример напрежението стига 2-3волта и прескача на захранващо, постових по-молък тример(също от тези с многото обороти), а отстрани съпротивления , така че да се регулира само в участъка, но пак не стана. Да не би да не става с този транзистор? Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Става със всеки полевак, ама тогава трябва да му гледаш параметрите, и ще трябва да му промениш долното съпротивление, дето е паралелно с кондензатор. Сложи го по-малко.. 500-600 ома. Цитирай
Recommended Posts