Steve_Vai Отговорено Януари 12, 2005 Отговорено Януари 12, 2005 Когато става дума за идоли...за мен това е Jordan Rudess от Dream Theater Невероятен е Май тук само техни фенове сме се събрали!!! Който разбира, на тях се спира! Цитирай
Topsun Отговорено Януари 13, 2005 Автор Отговорено Януари 13, 2005 да бе да!чичо джордан е голям,но знаете ли колко други големи пианисти има?!?от една страна е яко че има толкова фенове на дриймърите,но от друга........ Цитирай
machoka Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 (Редактирано) Ами ... Хоровиц .. колкото и да ме псувате за този избор, сравнен с вашите .. Но за мен това е 'добър пианист' Спира човекът да свири .. С години не е пипвал роял. По едно време отива да почива в Щатите. Обаче се оказва, че в този град ще има концерт - пиано и оркестър - само не помня Рахманинов ли беше ... та .. разболява се пианистът и не може да се отложи концерта! Чуват , че в хотел на близо има пианист, който го е свирил този концерт (пак повтарям, от известно време не е пипвал роял) .. Отиват му до стаята и казват "Добър ден, след час има концерт - еди кой си. Може ли да дойдете да свирите? Единствената възможност сте вие?" - Хоровиц се съгласява! Почива си час преди концерта! Излиза на сцената и докато го аплодират , диригента му казва "Само гледай да си завършиш текста без да засечеш - от там нататък аз ще се погрижа" Сяда - диригента подава и започва въведението в оркестъра! И в момента в който Хоровиц засвирва - диригента слиза от пулта по време на концерт и започва да гледа смаян пианиста - маестро ! Ей това за мен е истински пианист, с главно П .. От тук нататък кариерата му бляскаво се развива в Щатите .. И като прави наскоро (това ще рече преди 15-на години) концерт в Щатите - билети се продават в Париж и цяла Европа - в комплект със самолетни билети! И спят хората с палатки пред залата , за да се доредят до залата - и жена му разбирате ли минава покрай тях и ги черпи с чай ... Айде да свършвам, че стана много неразбираемо май, пък и повечето от Вас сигурно го знаят това .. Редактирано Януари 13, 2005 от machoka 2 Цитирай
machoka Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 А-а-а , извинявам се, но забравих да спомена и нещо също важно за мен, в обосновката ми за това, защо той за мен е велик ! Човекът свири Рахманинов концерт - не помня кой от 4-те .. Не щеш ли обаче самият той (Рахманинов) присъства на един от концертите му! Като чува как го изсвирва, отива при него и казва " Аз съм смаян! Този концерт повече няма да го пипна и свиря! Оставам тази чест само на теб! " В последствие Хоровиц прави свои преработки в/у каденцата , защото му се струва 'че не е съръвшенна и има пропуски" - но може ли някой да му каже нещо - самия композитор му го е позволил! 1 Цитирай
Topsun Отговорено Януари 16, 2005 Автор Отговорено Януари 16, 2005 мен пък ме кефят много пианисти и то с това си качество,че не могат да свирят на трезво ! П.П Сори за пост-амай трябваше да го напиша в "ГОВОРИЛНЯТА" Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 мен пък ме кефят много пианисти и то с това си качество,че не могат да свирят на трезво ! П.П Сори за пост-амай трябваше да го напиша в "ГОВОРИЛНЯТА" Прати некой линк изпод масата Цитирай
Topsun Отговорено Януари 16, 2005 Автор Отговорено Януари 16, 2005 мен пък ме кефят много пианисти и то с това си качество,че не могат да свирят на трезво ! П.П Сори за пост-амай трябваше да го напиша в "ГОВОРИЛНЯТА" Прати некой линк изпод масата какъв по-точно:твърд или за разредител Цитирай
IvanDTr Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 мен пък ме кефят много пианисти и то с това си качество,че не могат да свирят на трезво ! П.П Сори за пост-амай трябваше да го напиша в "ГОВОРИЛНЯТА" Прати некой линк изпод масата какъв по-точно:твърд или за разредител Бе може и бира само да става алъш вериша Цитирай
Topsun Отговорено Януари 17, 2005 Автор Отговорено Януари 17, 2005 ми ае за всички пианисти по една бира!аз черпя!така или иначе сме малко,поне да се поддържаме(щото някой от нас може доста да е "посвирил" и да реши да падме ) Цитирай
Topsun Отговорено Януари 19, 2005 Автор Отговорено Януари 19, 2005 абе по всичко си личи,че няма много пианисти Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 Здравейте на всички, ето ме и мен - един некадърен джазмен Аз не мога да изтъкна само един любим пианист, но Хърби е най-най... Иначе се кефя още на Ръсел Феранте, Брад Мелдау, Чик Къриа, Мишел Петручани, Бил Еванс, Кени Вернер, Кени Барън. А иначе по въпроса за класиката - Кийт Джарет е страхотен класически изпълнител и дори повече ми харесват неговите изпълнения на Добре-Темперираното Пиано, отколкото тези на Глен Гулд, да речем. Но той самият нещо май не ми е точно на моята вълна като джаз... От българите - Живко Петров май е най-як! Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 не съм пианист, не разбирам нищо от пиано, обаче слушах Виталий Куприй и повече няма кво да ви говоря p.s.: вие сигурно си го знаете де, ама се пак Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 (Редактирано) Ами ... Хоровиц .. колкото и да ме псувате за този избор, сравнен с вашите .. Но за мен това е 'добър пианист' Спира човекът да свири .. С години не е пипвал роял. По едно време отива да почива в Щатите. Обаче се оказва, че в този град ще има концерт - пиано и оркестър - само не помня Рахманинов ли беше ... та .. разболява се пианистът и не може да се отложи концерта! Чуват , че в хотел на близо има пианист, който го е свирил този концерт (пак повтарям, от известно време не е пипвал роял) .. Отиват му до стаята и казват "Добър ден, след час има концерт - еди кой си. Може ли да дойдете да свирите? Единствената възможност сте вие?" - Хоровиц се съгласява! Почива си час преди концерта! Излиза на сцената и докато го аплодират , диригента му казва "Само гледай да си завършиш текста без да засечеш - от там нататък аз ще се погрижа" Сяда - диригента подава и започва въведението в оркестъра! И в момента в който Хоровиц засвирва - диригента слиза от пулта по време на концерт и започва да гледа смаян пианиста - маестро ! Ей това за мен е истински пианист, с главно П .. От тук нататък кариерата му бляскаво се развива в Щатите .. И като прави наскоро (това ще рече преди 15-на години) концерт в Щатите - билети се продават в Париж и цяла Европа - в комплект със самолетни билети! И спят хората с палатки пред залата , за да се доредят до залата - и жена му разбирате ли минава покрай тях и ги черпи с чай ... Айде да свършвам, че стана много неразбираемо май, пък и повечето от Вас сигурно го знаят това .. гледах веднъж "блясък" и се вманиачих яко дай малко повече инфо, за joseph хоровиц ли става дума? тва намерих в google Редактирано Януари 28, 2005 от chacho Цитирай
Topsun Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 А иначе по въпроса за класиката - Кийт Джарет е страхотен класически изпълнител и дори повече ми харесват неговите изпълнения на Добре-Темперираното Пиано, отколкото тези на Глен Гулд, да речем. Мале,тази класика ми писна!Колко съм свирил и колко още ще свиря.....!Ама нещо ми омръзна Иначе и аз се кефя повече на чичо Кийт а за Живко спор няма Цитирай
Recommended Posts