Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукозапис От Китарно Комбо


maxim09

Recommended Posts

Имам това китарно комбо http://www.behringer.com/EN/Products/GX108.aspx . То има аудио входове и изходи http://www.guitarplayer.ru/forum/attach/102543-157850.jpg . Искам да Ви попитам, как мога да пусна барабани секция, върху която да свиря, както и да правя записи. С какви програми съответно за барабаните и записа. Естествено искам да ползвам домашния си компютър. Предварително Ви благодаря! И ако може да предлагате софтуер, който е безплатен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрия ти вариант според мен е да си пускаш барабани през колонките на компютъра примерно или по добре на слушалки и да си свириш през кубето. Тези вградени функции по принцип са доста гадни и почти неизползваеми ако целиш по свестен вариант. За запис можеш да си купиш някой по-евтин динамичен микрофон, зависи с какъв бюджет разполагаш. Но тогава ще ти трябва и по-прилична звукова карта, ако нямаш такава де, с по-добри микрофонни предусилватели от тези които са във вградената. Абе общо взето си трябва техника ако си тръдгнал по-сериозно записи да правиш. Иначе по-компромисен вартиант е да позлваш програма от типа на Guitar Rig, като свириш с нея през компютъра. После с някакъв DAW софтуер по избор от рода на Cubase, Logic, Pro Tools, Reason и т.н. можеш да записваш китари, да прибавяш барабани и още 10000 други работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За свирене едновременно с друг трак го записваш предварително на носител по твой избор и го възпроизвеждаш от устройство с линейни изходи, като изхода включваш в линейния вход на комбото (tape in на картинката) като китарата ти е включена както обикновено. Сигналът за запис взимаш от линейният изход на комбото (tape out). За запис можеш да ползваш например Audacity.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.