george_speed75 Публикувано Януари 17, 2011 Публикувано Януари 17, 2011 Възнамерявам да си купя един такъв.Някой има ли впечатления от този амп. П.П.Този амп може ли да работи на ток и има ли Оувърдрайв. http://mmg-music.com/content/marshall-ms-4-micro-amp Цитирай
L.K. Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 Драйв има колкото искаш. Чист звук няма или по-скоро не може да изкара. От мижаво говорителче - толкова. Става за фън на маса. Цитирай
Heartman Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 ^Напротив можеш да извадиш чист звук,а за драйв трябва да усилиш гейна и волюма за да стане драйв,обаче звучи доста силно тогава.Другия модел ms-2 има два режима чист и драйв и по-лесно се контролира. Цитирай
george_speed75 Отговорено Януари 18, 2011 Автор Отговорено Януари 18, 2011 А от тези два ампа кои е по-добър-Марпал МС-2 и МС-4 Цитирай
Heartman Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 Ами нали ти казах има разлика,няма по-добър или по-лош.Единия има OD/CLN а при другия драйва става като го набримчиш.И двата "викат" силничко и работят на батерия и зарядно 9волта.Имат и изход за слушалки. Цитирай
Icarus Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 Забавна играчка са тези хави, но освен за забавление за друго не стават особено. А и има толкова портативни решения вече на пазара за подобни цени. Колкото до чистия звук - преди години имах мс2 и се бях позабавлявал малко с него. Ето един запис от тогава (това е на драйв 'канала', набичен до дупка, с много намален волюм пот от китарата): http://www.4shared.com/audio/GOVdicdB/shitty_jazz.html А драйва беше... покъртитетелнo пръдлив. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 (Редактирано) А драйва беше... покъртитетелнo пръдливСъщото важи и за Маршъл Плекси/Джи Ем Пи/Джи Пи Ем,ма некои фенове с атака в кунките го карат да звучи -АС/ДС например Не се излагай ,уж свириш отдавна - всичко е в ръцете.. Редактирано Януари 18, 2011 от Hillbilly Цитирай
Slav Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 (Редактирано) ^Много ми е интересно кой определя драйва на Маршал Плекси за пръдлив? Аз главата бих си дал за такова. Редактирано Януари 18, 2011 от Slav Цитирай
Icarus Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 Hillbilly, не мисля, че има нещо особено общо между МС хавите и Плекситата. Най-малкото на плекситата не им се трошат капачките за батерии Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 (Редактирано) ^Трошат се,но основно с адаптерче,иначе много батерии ходят,но това си е ампче за в къщи. Все пак имитира звука на големите си събратя и му трябва динамично свирене и лек овърдрайв за да звукне ,според мен де. Домашния вариант също е Вокс амплъг през някаква уредба,звучи си повече от прилично,на мен ми писна да се разправям с некви ориенталци като изцепя големия усилвател и си дрънча тихо. Редактирано Януари 19, 2011 от Hillbilly Цитирай
Icarus Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 ^Така е, де. За занимавка става. Амплъговете са готини да, вокс изкара също и 'кабинет' за тях, доста по-прилично звучи от маршала според мен. Иначе за домашно свирене се прежалих и ползвам покет под експреса на line6. Дигитална тъпотия, но не се занимавам с комшии. Цитирай
Svanio Отговорено Януари 20, 2011 Отговорено Януари 20, 2011 Аз ползвах МС-4 за свирене в гората - ставаше, но ако требе да съм честен с колонка на батерии става не по-зле. ИЗвод - не си заслужава парите. Аз го ползвах с активна китара, което има значение и не останах особено доволен. НАмерих по-добро, но по-скъпо решение Roland Micro (или Mobile съшо) Cube. Иначе става ампчето, но не очаквай нишо особено, бе иди до Динакорд мисля, че още го имат и го пробвай. FYI MS-2 и MS-4 са еднакви като звук, просто единият е по-мощен зашото е с 2 колонки. Моите 2 стишки. Цитирай
Recommended Posts