tupoto kopele Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Я си представете двама китаристи в една стая с два усилвателя, кво става и двамата като включат метрономите си на различни темпа и почнат да правят различни упражнения ееми ни стааа, ей за туи си бичим на слушалки в 95% от времето иначе си предпочитам звучеца от усилвателя и на това се свиква....преди живеех с китарист и пианистка в една стая (аз съм барабанист) и свирехме (предимно всеки за себе си) по цял ден(аз със падове) и се свиква не е проблем....вярно че те всички викат : научи се да слушаш околните....ама го има и обратния вариант. А иначе за слушалките....ми аз ако знам че преча на околните не мога да свиря...така че..... Цитирай
KingdomX Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 и на това се свиква....преди живеех с китарист и пианистка в една стая (аз съм барабанист) и свирехме (предимно всеки за себе си) по цял ден(аз със падове) и се свиква не е проблем....вярно че те всички викат : научи се да слушаш околните....ама го има и обратния вариант. А иначе за слушалките....ми аз ако знам че преча на околните не мога да свиря...така че..... по скоро другите трябва да слушат теб аз съм за слушалки само когато няма друго Цитирай
Overdrive Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 аз съм привърженик на идеята, че и съседите трябва да те слушат, независимо дали свириш добре или ужасно, важното е да има джангър така че не ми харесва идеята да свиря на слушалки, просто има друг experience, когато си надуеш яко усилватела . Щом свириш със хи-фи усилвател, вземи си някой процесор със симулации на китарен амп или аналогов амп симулатор преди това, резултата няма да е никак лош Цитирай
Kanara27 Отговорено Март 28, 2006 Автор Отговорено Март 28, 2006 Той и сега не е лош резултата с WavesGTR, но пак си иска усилването да е големичко за да усетиш(тихо не може). Благодаря на всички. Цитирай
Jeff Beck Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Аз лично използвам слушалки само при записи и понякога вечер, защото като ми се досвири в 11 няма кой да ме търпи. Но попринцип според мен няма лошо в свиренето със слушалки но аз не съм привърженик Цитирай
Overdrive Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 е да, в краен случай и при наличието на добри слушалки става. Аз понеже нямам такива вечер си дрънкам без усилвател Цитирай
niki123bg Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Аз свиря доста на слушалки. Понякога оставам в офиса до полунощ и като се върна в къщи няма как вдигам много шум. Гадното си е да се стои дълго време със слушалки. Наскоро пробвах да смесвам на слушалки и в интерес на истината крайният резултат не беше чак толкова лош. Но и слушалките ми не са чак толкова лоши. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Аз пък като свиря със слушалки ми е много гадно , защото всичко ми се набива в мозъка и се разсейвам . Пък и трябва с тях да се съобразявам . Друго си е да ти е свободна главата за движения Цитирай
solo5 Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Щом свириш със хи-фи усилвател, вземи си някой процесор със симулации на китарен амп или аналогов амп симулатор преди това, резултата няма да е никак лош абсолютно вярно Цитирай
ba6 maistora Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 абе и аз искам да си взимам слушалки- някой, който има опит, може ли да сподели за модели и цени, кой са по-добри. И не видях някой да напише, дали е вредно със слушалки, щото така съм чувал, Цитирай
hypermusic Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 (Редактирано) Вярно е че се губи динамика, но е вярно и че се чуват по-добре грешките, така че и аз съм за Само трябва да знаеш, че трябва да свириш и с усилвател от време на време Редактирано Март 29, 2006 от hypermusic Цитирай
wolfgang Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 няма нищо лошо в това да се свири със слушалки. лошото е, че така електрическата китара губи натуралният акустичен фийдбек с усилвателя. това за мен скапва саунда, поне за блус, рок и по-твърда музика. погледни на нещата така - ако имаш богнер екстази и ПРС с драконче - би ли го озвучил през 2-стаи в трета и да слушаш звука на слушалки? аз бих предпочел да съм в стаята с ампа, пък ако ще да записвам и да съм със слушалки по такива странични причини .... Цитирай
Sad But True Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 Нашите са "за" Съседите са "за" слушалки. Иначе мен си ме кефи да звукне така от кубенцето. Със слушалките иначе мога да свиря и до сутринта и никой не може да ми каже две. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 30, 2006 Отговорено Март 30, 2006 Нашите са "за"Съседите са "за" слушалки. Иначе мен си ме кефи да звукне така от кубенцето. Със слушалките иначе мога да свиря и до сутринта и никой не може да ми каже две. Ха, и при мене така стоят нещата, само дето нямам качествени слушалки и желанеие да свиря със такова нещо Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 30, 2006 Отговорено Март 30, 2006 ами там е работата че звука се усеща и с тялото, аз, примерно, свиря много по-добре, през големи колони без значение на какво, за ритъм е мн важно да усещаш vibes , a що се отнася до грешките - с добра техника няма грешки Цитирай
Recommended Posts