Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Я си представете двама китаристи в една стая с два усилвателя, кво става и двамата като включат метрономите си на различни темпа и почнат да правят различни упражнения ееми  ни стааа, ей за туи си бичим на слушалки в 95% от времето

иначе си предпочитам звучеца от усилвателя

и на това се свиква....преди живеех с китарист и пианистка в една стая (аз съм барабанист) и свирехме (предимно всеки за себе си) по цял ден(аз със падове) и се свиква не е проблем....вярно че те всички викат : научи се да слушаш околните....ама го има и обратния вариант. :(:):)

А иначе за слушалките....ми аз ако знам че преча на околните не мога да свиря...така че.....

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
и на това се свиква....преди живеех с китарист и пианистка в една стая (аз съм барабанист) и свирехме (предимно всеки за себе си) по цял ден(аз със падове) и се свиква не е проблем....вярно че те всички викат : научи се да слушаш околните....ама го има и обратния вариант. :):):)

А иначе за слушалките....ми аз ако знам че преча на околните не мога да свиря...така че.....

по скоро другите трябва да слушат теб :(:)

аз съм за слушалки само когато няма друго :D;)

Отговорено

аз съм привърженик на идеята, че и съседите трябва да те слушат, независимо дали свириш добре или ужасно, важното е да има джангър :godbless::godbless:

така че не ми харесва идеята да свиря на слушалки, просто има друг experience, когато си надуеш яко усилватела :godbless:. Щом свириш със хи-фи усилвател, вземи си някой процесор със симулации на китарен амп или аналогов амп симулатор преди това, резултата няма да е никак лош

Отговорено

Той и сега не е лош резултата с WavesGTR, но пак си иска усилването да е големичко за да усетиш(тихо не може).

Благодаря на всички.

Отговорено

Аз лично използвам слушалки само при записи и понякога вечер, защото като ми се досвири в 11 няма кой да ме търпи. Но попринцип според мен няма лошо в свиренето със слушалки но аз не съм привърженик

Отговорено

Аз свиря доста на слушалки. Понякога оставам в офиса до полунощ и като се върна в къщи няма как вдигам много шум. Гадното си е да се стои дълго време със слушалки.

Наскоро пробвах да смесвам на слушалки и в интерес на истината крайният резултат не беше чак толкова лош. Но и слушалките ми не са чак толкова лоши.

Отговорено

Аз пък като свиря със слушалки ми е много гадно , защото всичко ми се набива в мозъка и се разсейвам . Пък и трябва с тях да се съобразявам . Друго си е да ти е свободна главата за движения :D

Отговорено
Щом свириш със хи-фи усилвател, вземи си някой процесор със симулации на китарен амп или аналогов амп симулатор преди това, резултата няма да е никак лош

абсолютно вярно :D

Отговорено

абе и аз искам да си взимам слушалки- някой, който има опит, може ли да сподели за модели и цени, кой са по-добри.

И не видях някой да напише, дали е вредно със слушалки, щото така съм чувал, :D

Отговорено (Редактирано)

Вярно е че се губи динамика, но е вярно и че се чуват по-добре грешките, така че и

аз съм за

Само трябва да знаеш, че трябва да свириш и с усилвател от време на време
Редактирано от hypermusic
Отговорено

няма нищо лошо в това да се свири със слушалки. лошото е, че така електрическата китара губи натуралният акустичен фийдбек с усилвателя. това за мен скапва саунда, поне за блус, рок и по-твърда музика.

погледни на нещата така - ако имаш богнер екстази и ПРС с драконче - би ли го озвучил през 2-стаи в трета и да слушаш звука на слушалки? аз бих предпочел да съм в стаята с ампа, пък ако ще да записвам и да съм със слушалки по такива странични причини ....

Отговорено

Нашите са "за"

Съседите са "за"

слушалки.

Иначе мен си ме кефи да звукне така от кубенцето.

Със слушалките иначе мога да свиря и до сутринта и никой не може да ми каже две.

Отговорено
Нашите са "за"

Съседите са "за"

слушалки.

Иначе мен си ме кефи да звукне така от кубенцето.

Със слушалките иначе мога да свиря и до сутринта и никой не може да ми каже две.

Ха, и при мене така стоят нещата, само дето нямам качествени слушалки и желанеие да свиря със такова нещо

Отговорено

ами там е работата че звука се усеща и с тялото, аз, примерно, свиря много по-добре, през големи колони без значение на какво, за ритъм е мн важно да усещаш vibes :happy:, a що се отнася до грешките - с добра техника няма грешки