emthreex Публикувано Януари 14, 2011 Публикувано Януари 14, 2011 Здравейте. Нов съм тук, ако може да ме извините ако сбъркам нещо... От известно време се опитвам да свиря на китара. Имам stagg g300 (ако това може въобще да се нарече китара) и я бода към саундкартата на компа. Пробвал съм Guitar rig и различни плъгини на FL студио. Резултатът е кофти звук...въпросът ми: Събрал съм 200лв, смятам да ги увелича - какво да правя с тях - да сменя адаптерите или да купя малко кубе? Ако е кубе - разгледах доста и най ми хареса като звук за мен Roland 20x, другият претендент е peavey vypyr 15, който има доста модулации на звука, но ме съмнява дали е качествена изработка като го гледам. Ако пък препоръчате смяна на адаптерите (или поне само бридж първо), то тогава ако може да ме посъветвате къде в София има магазин за такива, защото аз честно казано не намирам. Благодаря предварително. Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 И аз сега ще взимам кубе и аз съм се спрял на роланда а за правея съм чувал че разни дреболийки се чупят по добре роланда Цитирай
bmo Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Друг вариант е да си вземеш някой от интерфейсите на Line6 - хем ще продължиш да си свириш през компютъра, хем ще имаш повече симулации от кубенце. Иначе Vypyr 15 си е качествено кубе, но имай предвид, че това е единствения модел от серията, при който няма възможност за свързване на футсуич, има по-малко ефекти, няма луупър, няма и миди ин и е с по-малък говорител. Vypyr 30 е по-скъпо, но има всичко изброено. Роланд 20x е по-стар модел. Пo-новият се казва Cube 20XL., но той също е с 8-инчов говорител и май също има по-малко ефекти от Vypyr серията. Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 (Редактирано) Роланда има достатъчно ефекти за какво са му повече ... + това е много по здраво от пивитo сигурен съм .. Редактирано Януари 14, 2011 от Johnyy Цитирай
bmo Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Какво ще рече правея? Пиви ли имаш предвид? Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Аз правей му викам ... извинявай моя грешка Цитирай
emthreex Отговорено Януари 14, 2011 Автор Отговорено Януари 14, 2011 Хубаво, благодаря за насоката. А относно споменатия процесор, съгледах LINE6 POD 2.0 за под 300лв, което изглежда доста приемливо, но тогава ще ми трябва ли Direct Box/хубава саунд карта, за да го вържа с компютър? Като гледам няма изход за USB. А за адаптерите нещо? Все пак има ли магазин някъде в София или се кара на втора ръка? Или разбира се Thomann... Цитирай
bmo Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Не процесор, а интерфейс към pc - някой от pod studio серията - GX, UX1 или UX2 Цитирай
emthreex Отговорено Януари 14, 2011 Автор Отговорено Януари 14, 2011 Гааа...сега схванах за какво иде реч, незнайно защо съм разбрал процесор. Благодаря. Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Не знам изобщо защо си си взел тоя пуст стаг .. всичките им китари не струват .. продай я или не знам но няма смисъл да сменяш адаптерите .. направо нова .. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Докато не посвириш на кубе, та дори и само с чист канал, няма да чуеш истинския звук на китарата си и няма смисъл да и бараш адаптерите. Ефектите остави за по-нататък, когато овладееш чистия тон на китарата. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Без да се опитам да засегна никого - свиренето през комп sucks Вайпъра не е лош като за начало, второ, ако ще си свириш само вкъщи няма да ти трябва повече от 10 ватово кубе (даже понякога си е много като звук, според зависи от стаята). Във форума постоянно изпдат качествени кубета за тези пари, ако решиш да е но0во - отиваш до магазина с нещото наречено китара и си пробваш Компютъра дава много неща, но не може да замени качествения звук на едно арно кубе : мойте 2 стинки! Поздрави! Герги Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Без да се опитам да засегна никого - свиренето през комп sucks Вайпъра не е лош като за начало, второ, ако ще си свириш само вкъщи няма да ти трябва повече от 10 ватово кубе (даже понякога си е много като звук, според зависи от стаята). Във форума постоянно изпдат качествени кубета за тези пари, ако решиш да е но0во - отиваш до магазина с нещото наречено китара и си пробваш Компютъра дава много неща, но не може да замени качествения звук на едно арно кубе : мойте 2 стинки! Поздрави! Герги Много е прав ... в момента свиря с Guitar Rig и след като пробвах едно кубе в дайнакорд ясно ми стана ква е разликата ... кубето е истината .. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 (Редактирано) отиваш до магазина с нещото наречено китара и си пробваш Бе стига плюхте тая марка,навремето като имаше само Орфей соц производство не бяха по-читави - учебен инструмент. И да-трябва усилвател за свирене,кви компютри.. Редактирано Януари 15, 2011 от Hillbilly Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 И да-трябва усилвател за свирене,кви компютри.. И лампа, и лампа... Цитирай
Recommended Posts