bustard Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 ^Това е истина, не казвам че е само Дет, но повече хора харесват Hard&Heavy ,от колкото чалга, просто чалгата се изтъква повече ,консултирайте се с статията на Стиф в брой 74 на про-рок. Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 (Редактирано) Редактирано Януари 13, 2011 от visiondann Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 Мен не ми харесва, защото ми омразна всеки да плюе държавата и никой нищо да не прави по въпроса. Просто се всява излишно напрежение, а то и без това си е голямо. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 Мен не ми харесва, защото ми омразна всеки да плюе държавата и никой нищо да не прави по въпроса. Просто се всява излишно напрежение, а то и без това си е голямо. Има такава държава Цитирай
Slinky Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 ^Това е истина, не казвам че е само Дет, но повече хора харесват Hard&Heavy ,от колкото чалга, просто чалгата се изтъква повече ,консултирайте се с статията на Стиф в брой 74 на про-рок. Това ние много добре го знаем, въпроса е, както многократно съм говорил и писал, да има сцена за БГ бандите из цялата страна, дори и в малките градове, за да се завърти колелото. Да могат хората да видят и чуят на живо колкото се може повече БГ банди. И това при условията, бандите поне да си плащат разходите, а не да обикалят цялата държава на собствени разходи. И тогава ще се разбере кой кой е. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Още малко ни трябва да се налудуваме и да се напируваме и да изпростееме още малко и друс та - та та ама никва файда от това , за да осъзнаем че не това е живота и тръгнем да се клутивираме малко . Другия вариант по удачен според мен е по една хубава дрянова Сопа и бой , бой , бой , бой бъзикам се . Историята го показва , че със сила не става или става , но частично . Но трябва да се измисли нещо . Не издържам вече да варя по улиците и постоянно да се чуват звуци от рода на : дръж кебапа , комшийката е секси , утеши с водка моето ранено сърце и тем подобни безкрайни нанасосваници . . . Сори , че се оклоних от темата ама такава е хавата Цитирай
Anakon Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Споко пичове, the only solution is NUKE Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Мен не ми харесва, защото ми омразна всеки да плюе държавата и никой нищо да не прави по въпроса. Просто се всява излишно напрежение, а то и без това си е голямо. Аз лично не визирам конкретно държавата. Процесите за които говоря са в световен мащаб (с малки изключения). Естествено в Бг нещата са още по-зле. Идеята ми е че капитализма погазва всичко, което не носи преки и бързи печалби. Неща като образование, здравеопазване, култура, наука са звена, които изискват пари без веднага да ги връщат. Връщат се след години на децата ни. Малкото добро което е останало го дължим на родителите си, които са изградили това, което в момента кой как може ограбва. Защото парата е всичко. А не беше така. А телевизията е един от основните лостове за манипулация на обществото. Капитализма насажда нуждата от прекомерно потребление, създава хора консуматори. Всяка реклама, всички лъскави коли и жени показват точно това. Имаш пари - имаш всичко. А не, че рекламодателите искат да ни маниполират. Не, просто тяхната цел са парите, а това е средството да ги получат. Защото и те знаят, че всичко е пари. И затова продавача в магазина със средно образование ще взема повече от акушерка в майчин дом. Затова, ако тате е богат ще стане още по-богат, а аз ще уча където си поискам, а комшията като е учител, сина му ще учи в Долно нанагорнище и нищо няма да стане от него. Нищо, че на IQ теста ме прави крив. И така системата работи на принципа 40 часа на седмица лижем чужди задници, за да може вечер в магазина и нашия задник да лизнат. По просто казано - 5% от хората имат токова пари колкото останалите 95%. И така всички ние се гърчим за кефа на тея 5%. Това е! Съжалявам, че толкова се отплеснах от темата. Просто телевизията е само една малка нишка от цялата тая игра на група хора. И ако на много от вас това ви звучи като тема за филм, то надявам се поне някой да се е замислил малко. Лека ви вечер! п.с. Аз за разлика от повечето тук нямам чак толкова лошо мнение за дългия, нито пък съм голям фен на Сигнал. Просто той и те са пешките в тази игра и аз не мога нито да обвинявам нито да симпатизирам на никой от тях! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 ^ Защото парата е всичко. А не беше така.Хм...не съм сигурна кое точно време визираш, но парите(или по-точно контрола върху различните ресурси) винаги и навсякъде са били всичко-говорим за управлението било на племе, било на държава.В семейството може да се култивират каквито искаш алтруистични ценности-в зависимост от състоянието на обществото индивидите с такива ценности ще "успяват" или ще бъдат стъпквани. Когато говорим за икономическо управление благоденствието на персонала и потребителите(социалният елемент, който би могъл да присъства в една управленческа програма/модел) не са застъпени много сериозно не само в България,а и в други (примерно европейски) държави. Ако предположим, че сравняваш сегашното положение в България с това през комунизма... има един виц, че комсомолците измислили любовта, за да е*ат безплатно...ако се замислиш-виц..ама има много истина в него, отнасяща се и до икономическото управление. За теб и твоето семемйство парите може да не са били всичко... както за голяма част от населението, просто защото не е имало за какво да ги похарчиш... кола ако искаш: в списъка и чакаш... жилище: в списъка и чакаш... нещо от корекома: 30 долара на година...за децата играчки: имаше един вид самосвали и един вид кукли.Това е идеалният начин да "манипулираш" обществото: давай му малко, но основни необходимости-по тази причина имаше безплатно висше образование(разбира се не и за враговете на народа), безплатно здравеопазване, карти за почивка, уникалните 0% безработица, но и еднаквите заплати. На това му се вика "успиване на Овците": на пръв поглед си имат всичко, без едно: информация за всичко това, което НЯМАТ. И затова продавача в магазина със средно образование ще взема повече от акушерка в майчин дом. А aз си спомням времето, когато майка ми като специалист-икономист с висше образование получаваше същата заплата като начална учителка с учителски институт(демек полувисше) ... на това му се казваше "уравновиловка". Всяко нещо-включително и различните (не случайно ги наричат идеални) икономически модели могат да бъдат обвинявани за чисто човешки избори и грешки. Капитализмът като такъв не е виновен на никого: в Шотландия също е капитализъм, но за разлика от Англия примерно имаме социално общество. Всичко е въпрос на ценностите на тези, които правят законите и съответните уредби + доколко хората, които съставят една общност изпитват необходимост да се развиват или не им пречи да са хуманоидни животни. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Всичко е въпрос на ценностите на тези, които правят законите и съответните уредби + доколко хората, които съставят една общност изпитват необходимост да се развиват или не им пречи да са хуманоидни животни. ^щот не си тук,виж кви "хора"правят законите в Територията - http://www.segabg.com/online/new/articlene...&id=0000111 А матряла докато 90% гледа гей-чалгарски медии като бтв и нова винаги ше си е в овчето състояние Цитирай
peterko Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 един еиднствен отговор Сигнал не продават!!! може да са страхотна група но не продават... фолкаджийките с циците си отвън продават повече защото народа иска хляб и зрелища. Най-евтиния хляб и най-евтините зрелища.. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 един еиднствен отговор Сигнал не продават!!! може да са страхотна група но не продават... фолкаджийките с циците си отвън продават повече защото народа иска хляб и зрелища. Най-евтиния хляб и най-евтините зрелища.. Колега това е ясно, те печелят от участия. Но някак си не ми се връзва, това е подигравка, все пак говорим за основателите на една култура, ако ме разбирате. Цитирай
misterj Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Ами аз не разбирам. Какви основатели, на каква култура? Миналата година Сигнал и Лора Караджова свириха на денят на град Елена. Заведох малката си дъщеря, която за първи път виждаше музика на живо с големи колони и т.н. Поисках автограф от големите за нея, а те не само нямаха картички, но и не се подписаха на листче. Да не говорим, че супер звездата Лора Караджова избяга като прокажена от 8те деца, които искаха автограф от нея. Разстоянието до хотела беше около 50 метра и тя ги взе за рекордно време. После телевизията била виновна. Айде стига - те не могат да си ценят и малкото почитатели, които са им останали, пък култура били създали. Моля, модераторите да не ме банват. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 Ами аз не разбирам. Какви основатели, на каква култура?Миналата година Сигнал и Лора Караджова свириха на денят на град Елена. Заведох малката си дъщеря, която за първи път виждаше музика на живо с големи колони и т.н. Поисках автограф от големите за нея, а те не само нямаха картички, но и не се подписаха на листче. Да не говорим, че супер звездата Лора Караджова избяга като прокажена от 8те деца, които искаха автограф от нея. Разстоянието до хотела беше около 50 метра и тя ги взе за рекордно време. После телевизията била виновна. Айде стига - те не могат да си ценят и малкото почитатели, които са им останали, пък култура били създали. Моля, модераторите да не ме банват. Колега много е било гадно това с автографите, но недей така, лошо да се говори за хора, които са се борили с популяризирането на рок музиката вече 33 години е много не уважително. Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Говоря за времето в световен мащаб от преди 30-50г. Ясно е, че на ниво управление и политика нещата винаги са били такива и винаги ще бъдат. Но самите хора никога не са драпали към парата така както сега. Социалната политика и капитализма не са взаимно изключващи се понятия. Нито единия нито другия модел в крайностите си не е "правилен". Примерно една Франция според мен съумява да балансира ситуацията. Там данъците са около 50% от доходите, но срещу това всеки гражданин има достъп до точно тези сфери, които у нас (и не само) са абсолютно забравени от държавата. Ако говорим за комунизма - да донякъде го сравнявам. Но все пак тогава се съм бил на сегашната си възраст за да имам реална представа какво се е случвало. Съгласен съм че равните заплати убиват всякаква мотивация за развитие. Но сега сме в другата крайност има заплати от 200 до... страх ме е да предположа. И всеки нормален и интелигентен човек отива там където плащат и това срива най-важните опори на едно общество. И не, парите не са били всичко за мен и моето семейство защото ако се разболея отивам до болницата със 10 стотинки за боза а не със 100 лева за добър ден. Да сещате се - говоря за частни болници, защото в държавните няма пари за ток, да не говорим за медикаменти. Парите не бяха всичко защото до 12 клас не съм дал 1 стотинка за образование а сега една нормална детска градина е 800лв на месец. За държавните отново не говоря - ако случайно се вредиш там, после дълго ще съжаляваш. И парите не бяха всичко защото със 30 лв. цялото семейство почивахме 10 дена на море, аз сега толкова струва една нощувка на един човек. И така мога да изреждам до утре а ще кажете "да ама сега заплатите са други" - да ама не. За сферите които говоря заплатите са увеличени да речем 2-4 пъти, а билетчето за градски транспорт 15 пъти. А тези които имат шанса да работят за нормални заплати живеят "почти" нормално. Казвам почти, защото в Бг колкото и пари да имаш пак си трошиш колата по същите дупки, пак те крадат същите цигани, пак гледаш същите телевизии, пак те хапят същите бездомни кучета, пак газиш в същата кал, защото това е работа на държавата, а тя е напълно абдикирала. Това бих го нарекъл "Криворазбрания капитализъм". Та както казах и преди - просто нещата при нас са още по-зле. По въпроса за успиването - да така е. Народа винаги е бил манипулиран и винаги ще бъде. Не страдам от заблудата, че някога това ще се промени. Но манипулацията от преди създаваше стойностни хора, хора с ценности и идеални, които макар и донякъде изкуствени, са далеч напред от това което градим сега. Да сте забелязали от кога няма цветя в градинката пред входа? Кога за последно участвахте в пролетно почистване? А снега изринахте ли го? Е това са ни идеалите - боклука през прозореца и да му мислят другите. Просто всички ние сме научени да искаме, преди да сме дали. Това са плодовете на капитализма в България. Хубаво е, че все пак по света има места където фактите не са толкова тревожни. Цитирай
Recommended Posts