valitchy Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 (Редактирано) ^Филмираш се безпричинно, цитираш пост, който не се отнася до теб, засяга те само до удивителната(!) по отношение на заблудите ти, че няма мениджъри, но няма да те убеждавам в противното, всеки си има мнение. Останалата част от поста ми се отнася за всички оплаквачи и оплювачи. Аматьор не е обида, а актуалното състояние на повечето некомерсиални музиканти и си личи кой до къде е стигнал. Не ме карай да се чувствам ренегат заради теб, ок?! Редактирано Януари 26, 2011 от VALITCHY Цитирай
7thString Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 (Редактирано) ^ Нищо лично, но наистина големи глупости каза - при положение, че всичко в тая страна свързано с пари е яко шуробаджанащина, чукане в задника и свирки, как така реши, че точно музиката, където 99% от хората са такива гнусни лицемери и мазници, успеха е изключение? Я ми дай пример с една единствена "утвърдена" група, която не се е мазнила на "партията майка"? Сигнал наистина са били добри музиканти за времето си, но има един момент в който човек трябва да усети, че трябва да се пенсионира и да сдаде щафетата. Ако пропусне тоя момент, нещата отиват на излагация. Справка лиленцето иванова. Това обаче не означава, че и едно време и сега няма групи, които идейно и технически да не ги превъзхождат многократно, щото нека не си кривим реалността - нито вокала им(сори, не помня името) е коооой знае какъв талант, нито китариста им е коооой знае какъв виртуоз, нито самите им песни са коооой знае какви произведения на изкуството. И за да имаш домашно, помисли върху два варианта: На 15 си(когато повечето хора правят първата си група), събираш от закуски, врънкаш вашите за 100лв за да си купиш кремонка, свириш в долнопробна маза сред бурканите на някоя баба. Барабаниста ти кърти ушите с амати от младините на баба ти... картинката е пределно ясна на повечето групи. На 15 си, тотална лигла, вашите са "бизнесмени"(на западен език казано - престъпници, измамници и т.н.), ти си мамината щерка и тати ти казва "сега ще те запозная моето момиченце с един чичко дето е директор на най-готиното студио в България, ще те научим да пееш и ще издадеш албум и ще станеш звезда". И плаща дебелата пачка на продуценти, реклама, реклама, реклама, реклама. Когато парите свършат, врътваш една бърза на някой дебелак за "отстъпка от цената" и ставаш звезда ... естествено, всеки е в правото си да вярва в чистия, невинен и артистичен подход без даване на дупе и, че има все пак утвърдени български звезди, които по един или друг начин са прескочили последните фактори... и всеки има право да вярва в Дядо Коледа П.П. Нищо лично, просто явно нямаш поглед върху просперирането в БГ на високо ниво в която и да е сфера на изкуството, а и не само Не веднъж съм казвал, че тук никой няма изгода корупцията, връзките и даването на гъз да изчезнат, щото самия народ се крепи на това ... прегледай един много добър български филм, доколкото бг киното може да се нарече добро - Маргарит и Маргарита - ще се учудиш колко е актуален и към днешна дата Редактирано Януари 26, 2011 от 7thString Цитирай
temerut Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 (Редактирано) +1 Е това е положението Редактирано Януари 26, 2011 от temerut Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 (Редактирано) ^Филмираш се безпричинно, цитираш пост, който не се отнася до теб, засяга те само до удивителната(!) по отношение на заблудите ти, че няма мениджъри, но няма да те убеждавам в противното, всеки си има мнение. Останалата част от поста ми се отнася за всички оплаквачи и оплювачи. Аматьор не е обида, а актуалното състояние на повечето некомерсиални музиканти и си личи кой до къде е стигнал. Не ме карай да се чувствам ренегат заради теб, ок?! Добре ние сме сериозни и си търсим мениджър не импресарио за чужбина, не продуцент, нищо друго само един мениджър.Имахме нещо като мениджър но човека нямаше достатъчно опит в музиката и по взаимно съгласие се разделихме с него.Очаквам да разсееш заблудите ми. Редактирано Януари 26, 2011 от Mark Avrelii Цитирай
docc Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 ... два варианта: На 15 си(когато повечето хора правят първата си група), събираш от закуски, врънкаш вашите за 100лв за да си купиш кремонка, свириш в долнопробна маза сред бурканите на някоя баба. Барабаниста ти кърти ушите с амати от младините на баба ти... картинката е пределно ясна на повечето групи. На 15 си, тотална лигла, вашите са "бизнесмени"(на западен език казано - престъпници, измамници и т.н.), ти си мамината щерка и тати ти казва "сега ще те запозная моето момиченце с един чичко дето е директор на най-готиното студио в България, ще те научим да пееш и ще издадеш албум и ще станеш звезда". И плаща дебелата пачка на продуценти, реклама, реклама, реклама, реклама. Когато парите свършат, врътваш една бърза на някой дебелак за "отстъпка от цената" и ставаш звезда Tова, обаче не са примери - "как се случват нещата", а субективни, компилации ("филми") с цел обяснение и самооправдание относно - "защо при някого не се случват нещата". Има обаче, далеч по-реалистични и разпространени варианти, обуславящи 'непрестанния карък', които произхождат от: некадърност; непрокопсаност; неподготвеност; липса на чувство за реалност и правилна преценка; самодоволство; безкритичност; арогантност; безотговорност; липса на толерантност и самоконтрол; наивност; патологична хиперактивност; .... Цитирай
7thString Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 ^ Надали Аз нямам за какво да се оправдавам, т.к. никога не ми е било цел да постигам каквито и да е "професионални успехи" в музикално отношение Но като човек, който познава достатъчно ярки примери както от тези, които правят свирките, така и от тези, дето им ги правят, съм си изградил достатъчно достоверна картинка как седят нещата тук. Всъщност ако не бях прав, нещата можеха да са доста по-различни, както колегата горе даде пример с Финландия А не да се излагаме по всякакви параграфи с всяко наше известно музикално парче. Все пак, ако въпроса ми за примера за музиканти/група, които не са лизали партийни задници остава отворен Цитирай
valitchy Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) 7thString - За да получиш, първо трябва да дадеш?! така си е, хахаха.. , съгласна съм, че първо трябва да дадеш оригиналност, висока музикална подготовка, непрекъснато доусъвършенстване и развитие и тогава, със сигурност ще получиш удовлетворение от работата си, успех и популярност! Много неща са ни забранявали през годинити, обаче една хубава песен си намира пътя към "народната любов" и става евъргрийн, със или без одобрението и натрапването на който и да било. Mark Avrelii радвам се, наистина трябва да се подкрепяме и да има приемственост между поколенията, съжалявам, че младоците не са възпитавани в тази посока и отричат всичко сторено до момента, а Светът съществуваше и преди 2000-та година, колкото и да им е чудно, факт! А Сигнал са готини, колкото и да са остарели, но това чака всички - гадно, нали? Утре всеки един може да прочете същото за себе си, че е дърт и айде да се маха от сцената, тъпня! Дали така плюят Джо Кокър, Сантана..хайде да не изреждам, че май всичко е свързано с първите седем.. поздрави Редактирано Януари 27, 2011 от VALITCHY Цитирай
pampi Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) Не знам защо си мислите, че само в БГ се плюе по някой. Влезте в ю тюб и вижте коментарите. И освен това не всички остаряват, за справка - Пинк Флойд : )) Да не казвам кои техни връстници е крайно време да се пенсионират, че сигурно ще ме баннат от тука Редактирано Януари 27, 2011 от pampi Цитирай
sa6tiat Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) Вижте, отначало взехме темата на мезе, но без лоши чувства. Повтарят се много неща, прелива от тема в тема: преди чалгата, Станислав Трифонов, сега Сигнал и т.н. Моите 2 стотинки (с ДДС-то): Сигнал ще съществуват, колкото си искат. Това е тяхно право, дори ако нямат доходи. Докато има хора, които посещават техни събития и купуват техни продукти, или ги канят в медии и платени концерти, ще свирят. Това важи и за плютия Веселин Маринов, за Лили Иванова и т.н. Има някакви идиотски клипове какъв бил някакъв тинейджър Бийбър(не помня точно името). Всеки си има публика, трябва да разберем, че не всички сме на един акъл. Това - едно. Другото: за мен е важно (като за вече 40-годишен човек) да се стимулира изкуство, което да облагородява, ако не - поне да е КРАСИВО, или поне да не е прекалено консуматорско; тази музика е, общо казано, рок-музиката. И то не защото такъв е моят вкус, а защото рокът е несъгласен с простотиите и винаги е имал някакъв бунт и неукротимост. Тоест, самодоволството, олицетворявано от поп, черна музика, чалга и т.н, е малоумие в свят като днешния. Така че аз подкрепям тази тенденция, но всякаква омраза, неконтролирана агресия и плюене по другите е точка в полза на инертните човешки маси, които консумират такъв тип музика (чалга, лигав поп и пр.), както се консумира козметика, лайфстайл и т.н. Но истината е, че музиката е продукт. Не обичам тази дума, но това е така. И ако за повечето от нас да си музикант означава слава, блясък, лесни печалби, курви и пиене без парЕ, истината е, че всеки, докоснал успеха, е правил ОГРОМНИ компромиси, бачкал е здраво, скапвал си е личния живот, здравето, а много наши кумири - и живота, без време. Така че тази конкуренция и битка имат своите правила, повечето от които са ПА-ЗАР-НИ! Не съм икономист, но знам, че групи, които днес са символ на успеха и дрън-дрън, са минали своя горчив път на бутане, подмазване, компромиси, откровени мръсотии. И все пак, без талант те нямаше да са това, което са днес в очите на своите фенове. Само запомнете - живеем в относителен свят и всяка монета ИМА ДВЕ СТРАНИ. Така че Сигнал заслужават уважение, че са се борили да правят това, което са искали. Съвсем друг въпрос е дали ни харесва. На последно място ще споделя свое мнение, което не натрапвам. Имам усещането, че повечето музиканти (изобщо - артисти)- волно или по-скоро неволно - подражават на някакви други успели модели. В това няма нищо лошо, всеки е тръгнал от някъде, светът не почва от мен. Въпросът е, че това подражание СЛЕД един момент убива смисъла на музикалното начинание - музиката ли е по-важна, или да успееш? Тук се забъркват много пориви; егото може да те изведе на върха, но като стигнеш там, дали ще си щастлив? Най-много сълзи са проляти за сбъднати мечти. Другото DOCC го написа - бачкане и постоянно едно на ум. Винаги трябва да имаш чувство за реалност. И ако всеки работи здраво, а не се занимава какви са другите, може би ще намери себе си - което е най-важното. Толкоз от мен. Редактирано Януари 27, 2011 от sa6tiat Цитирай
misterj Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 (Редактирано) Да се върнем към темата. http://www.album.bg/mercedesbg/images/26699288/ P.S. Интересно съобщение при поставяне на снимка - You are not allowed to use that image extension on this board. Редактирано Февруари 4, 2011 от misterj Цитирай
Recommended Posts