Baby Thomas Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 по добре е да си пазаруваш някой процесор за тия пари... Абсолютно НЕ подкрепям мнението Ви, колега! Свиренето с РС е меко казано...гадно. С МИДИ клавиатура по-става, ама с китара... Благодаря, не пуша! Едно малко усилвателче ще му свърши доста по-добра работа!!! Цитирай
EvilSpirit Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 И аз така мисля ама парво искахме с брата да проверим вариантите кое как седи кое е по добре и така нататак. Ама е вярно, че кубето ще ни сварши добра работа все пак сме начинаещи :guitar: Цитирай
niki123bg Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 (Редактирано) Ами много е относително според мен. Мисля, че ако си купите малко и евтино кубе, шансът да звучи добре е доста малък. Не ползвам усилватели с говорители - просто не мога да си позволя да пусна в къщи 50 ватов лампов усилвател с един или два 12" говорителя и да го усиля достатъчно, че да вади готин звук. Ако живеете в къща и имате добра изолация - супер, в противен случай е малко безмислено. Не мисля, че музицирането трябва да бъде тормоз за съседите, да не говорим че и те могат да ви тормозят ако вдигате шум. Не мога да ви дам съвет, защото всичко е страшно относително. Мога да ви кажа кое в какви варианти ме е изкефило и колко време съм му се кефил преди да го анатемосам. Ако ви помогне като стартова позиция - супер. Като цяло трябва да се доверявате на ушите си. Ето и това, което съм ползвал или пробвал и що годе ми е харесало. Няма подредба и предпочитания, просто различни варианти. Вариант 1: Босс Метал Зоне + кубе (глупаво евтино 20 ватово кубе Дейв Лариос) Не лош вариант, доста добре звучи. Убийствено за ритъм, страшно зле за сола. Вариант 2: Босс ДС1 + кубе (доста добър транзисторен Маршал 50W - един от опитите на Маршал да симулират ламповите си усилватели) Приятно звучи - вади типичният Сатриански звук. Не става за ритъм или поне мен не ме кефи за такива цели. Вариант 3: Процесор Берингер Вамп2 - директно в хай-фи уредбата или компютъра Доста добре звучи, особено в началото. Човек си вика - егати якият звук. После почва да усеща как липсва динамика, симулациите нямат плътност и т.н. Иначе е може би един от най-добрите компромиси. Хубавото е, че има симулации на много усилватели и има не малко ефекти (ревърб, дилей, хорус и т.н). Вариант 4: AMT Californiа -> директно в хай-фи уредба или компютър Много як звук. Ама наистина много як. Представлява най-общо казано 1/3-та от Санс Амп-а на Тех 21. Тази една трета е симулацията на Меса, без обаче възможностите за режим (clean/hi gain/hot wired) и режимите за спийкър симулация (off axis, center, classic). Братята руснаци са се справили много добре с копирането. Вариант 5: AMT Fatal Tube-> директно в хай-фи уредба или компютър Това е пак от същата серия и наподобява санс амп-а, но е с възможности за регулиране на параметрите и то плавно, а не с превключватели на твърди позиции както е при санс амп-а. Също много як звук. Има невероятен състейн. Както казва Матиас Еклунд - "Виждате ли тази черна кутийка... Много е грозна, нали ?... Обаче има невероятен състейн..." Вариант 6: Санс Амп (Копие на Санс Амп2 от НАудио) -> директно в хай-фи уредба или компютър Кефещ звук. Това си е класика. Вариант 7: Дист Машин (Копие на Санс Амп2 от АМТ) -> директно в хай-фи уредба или компютър Същото като предишното. Сравнено е - никаква разлика. Вариант 8: Изцяло лампов предусилвател (Lee Jackson GP 1000) -> спийкър симулация -> компютър Любимата ми комбинация. Вади много як звук, но за съжаление не е никак евтино това удоволствие. Берингер също имат копие/имитация на санс амп. Казва се GDI21 и мисля, че е около 100 кинта. Интересен вариант са кубетата на Берингер, които имат вградени амп симулации и някой и друг ефект. Евтинки са, а според някои хора и звучат доста добре. Проблемът е, че май доста се развалят. Евтини кубета мисля че са на Фендер 15G и 15R, както и още една дъщерна фирма на Фендер - мисля че се казваше X-Brand. С тях обаче може да ви се наложи да си купите допълнително някое педалче за дисторшън. Въпрос на нужди и вкус. Пробвайте, слушайте и така - няма идеален вариант. Редактирано Март 26, 2006 от niki123bg Цитирай
Overdrive Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 И аз ти давам съвет да си вземеш някой Зуум със амп симулация и да го вържеш директно към уредба/усилвател/компютър. До скоро не ги харесвах, но оня ден имах възможността да посвиря на един от последните им модели, и симулацията, особено на Дуал Ректифиър и Туин Ревърб ме накефи тотално - звука е много близък до истинските усилватели, само дето не звучи толкова топло и приятно като лампов усилвател, но за парите си е супер, по добре е от някое транзисторно кубе Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Пак да се рекламирам най-нахално че съм особено вещ в изработването на МТ-2 Металзон. Има си и допълнителни екстрички, и е на половин цена, спрямо оригинала, а и е по-безшумен. Цитирай
backinbizzness Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 аз ползвам Digitech RP80, със спийкър симулация на 11 Vintage усилвателя + акустична симулация. За 75-те евро дето дадох свири повече от прилично. Та по въпроса смятам, че наистина подобен процесор ще върши повече работа от шумно кубе 10 вата. Цитирай
jFog Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Ами много е относително според мен. Мисля, че ако си купите малко и евтино кубе, шансът да звучи добре е доста малък. Аз бих добавил ник'ъв виж процесор+евтино кубе е друг въпрос. Вие си преценете,спокойно межете да разпитате хора които свирят,пробвайте, пипнете, чуйте. Цитирай
EvilSpirit Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Има едно кубе фендер в списанието което ми дадоха кам китарата за 50 годишнината на Фендер. Frontmаn 15G то май е с грууф тюбс може ли някои да ми каже дали тва е така или сам се заблудил което е по вероятно А кам колко пари е Зуума? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Фронтмен 15Г е транзисторно (но не е лошо), а зуумовете са 200-300лв, има и други добри марки, Диджитек и т.н, само не си вземай бехрингер, защото са супер смотона и евтина изработка! А за Метъл Зоун - много е добър, но определено ти трябва кубе след него т.е. Китараа>Металзоун>Стандартен хи-фи усилвател ще звучи ужасно, виж Сансампа е друго нещо. Та ако нямаш много пари ти препоръчвам за начало да вземеш процесор със качествен амп/кабинет симулатор или аналогов симулатор като СансАмп и да свириш към нормален усилвател/уредба, а по нататъка да вземеш и някво кубе, като тоя Фронтмен 15 Цитирай
jFog Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 всички процесори за по 100 евро са смотани.решаваща е финансовата мощ. Беринджър не са чак толкова лоши колкото си мислиш. Цитирай
EvilSpirit Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Мерси за съвета Овърдрайв. Значи сега с брата почваме да сабираме пари за кубето като за начинаещи е добре според мен Цитирай
Overdrive Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Сетих се че миналата година слушах един пич в магазина да пробва Frontman 15 със някакъв Скуаер Страт и не беше никак лошо - имаше блусарско звучене, наподобяващо силно старите усилватели на Фендер, дисторшуна му звучи яко за сола, но не много добре за ритъм и по-твърди неща. Цитирай
Mafiozo Отговорено Март 29, 2006 Автор Отговорено Март 29, 2006 Еми парво кубето пък после ше си зема някъв педал с по- здрав дист Цитирай
Overdrive Отговорено Март 30, 2006 Отговорено Март 30, 2006 Еми парво кубето пък после ше си зема някъв педал с по- здрав дист или намери някой да ти направи по-добре - излиза няколко пъти по-евтино и с по-качествени части Цитирай
Efo Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Възможно е да пробваш с VST хост и ето тези http://www.kvraudio.com/get/465.html vst ефектчета които не натоварват процесора (особено, с 1-1,5Ghz ще стане работата ) Това са най-добрите VST емулатори на кубета и дистери който съм чувал - просто звучат много по-естествено (!! общо размера на сичко е около 350kb!!! ) Комплекта включва : - Boss DS-1 (Distortion stompbox) - Boss SD-1 (Super Overdrive stompbox) - Tube Screamer (Overdrive stompbox) - Oberheim PS-1 (Phaser stompbox) - Univox Univibe (Modulations stompbox) - Fender Twin 1969 (Guitar amplifier) - Marshall JCM900 Dual Reverb (Guitar amplifier) Ако има проблеми с картата пробвай тези драйвери http://asio4all.com/ Цитирай
Recommended Posts