Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли Single адаптер който да се сложи на мястото на Humbucker


palio

Recommended Posts

Имам китара сконфигурация H-S-H. Но тъй като най ми допада strat звученето от H-S-S да си сменя нек-хъмбъкера с единичен. До колкото успях да намеря инфо в нета може да стане. И има и адаптери които са единични но за позиция хъмбъкер. Но май са много ограничено разпостранени. Така че ако някой има идея или е правил такова нещо може да сподели. Най-добре ще е ако има направо адаптер който да се замени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че има.

EMG

Има и друг вариант да се използва стандартен хъмбъкер с 4 извода (+намотка) и да се свържат само 2 (т.е. само едната намотка) и на практика ще имаш сингъл адаптер на нек позицията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lespaul541.jpg

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/P-90

Редактирано от Александар
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Както и хъмбъкер в сингъл корпус.

И по темата, потърси "P-90" из нетя, все ще ти се прояснят нещата.

П.П.Сега видях, че Александар те е насочил правилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е сосема истата конфигурација која што ти ја бараш, но барем ќе видиш како би изгледало на страт тип на гитара да се стави Р-90:

 

 

p1_un4i4o5md_so.jpg

 

И Пит Таунсенд свирел на такви:

 

 

http://www.thewho.net/whotabs/gear/guitar/fenderp90.html

 

Но во право е Л.К. Звукот веројатно не е ист.

Редактирано от Александар
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Половин хъмбъкер не звучи като един сингъл. Само го наподобява.

 

Зависи от типа ХБ. (PAF, или True Dual Coil). Адаптерът, който се помества в размер на (широк) ХБ и с който може да се постигне реално звучене на СК (Strat Type) е True Dual Coil типът - разделен. Другите са компромиси, или вариации (някои от тях завоювали класически статут).

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стандартно П-90 няма как да се сложи на Гиби ,без да се копае дървото..но има и други модели.Хъмбъкър може да се върже последователно и да звучи като сингл,но е по-тих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да сме пунктуални, човека пита за сингъл с формата на хъмбъкър. Р-90 е извън контекста.

Компромисите са неизбежни, другия вариант е модификации по тялото. Нещо, което от своя стана е въпрос на още по-големи компромиси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Линкът ти не сработва нещо. пробвайте с този: http://www.google.bg/#hl=bg&safe=off&a...70f0f0791291664

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А другият вариант е просто да сложиш сингъл вместо хъмбъкър, например? Просто ще ти трябва или друг пикгард, или да нагодиш стария.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да започнем отначало!

 

В заданието се говори за преход от конфигурация H-S-H, към H-S-S при наличните дадености на конструкцията, на инструмента (предполагаеми 2 х 'Н' отвора + 1 х 'S' отвор). Не знаем какъв е инструмента, нито начинът на зкрепване и отворите за поместване, на адаптерите (това би улеснило решението).

По принцип, когато се говори за H-S-S; S-S-S; H-H:... и т.н. се има предвид 'стандартен'/широк/Гибсън-тип хъмбъкер и Страт-тип сингъл к. адаптери. Аз лично предполагам, че човекът визира/харесва звученето на Страт-тип адаптер ( а не някакъв друг тип SC - P90; Tele; 'Ch. Cristian'; HiLoTron/DynaSonic; Rickenbacker ... и т.н.). Ако не е така, нека да се уточни. А ако е така, то ....

 

.... единственият (тип) адаптер, който може да се инсталира на мястото на стандартен ХБ без модификации и да звучи досущ като (съответен) Страт-Сингъл К. е сплитиран True Dual Coil HB! Това е така, защото 1/2 True Dual Coil си е всъщност един стандартен Strat-type SC.

 

Такъв тип адаптери произвеждат T.Anderson; Lace Pickups; Rio Grande ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааааа. Не очаквах да има такъв сериозен отговор темата(за което и много благодаря) за това не дадох повече подробности. :hysterical: Всичко което прочетох ми беше полезно. За P90 знаех но точно това което пише docc ме съмняваше и мене. Работата е следната. Китарата е Yamaha RGX 121Z. :whistle: Спечелих я на търг от ebay за 46 паунда. Чисто нова. Човека свирил два пъти и я оставил. Знам че е нисък клас и т.н, но пък се оказа че ми е удобна. Но тя е метълска китара и адаптерите имат съвсем различно звучене от фендерския тип. Средния адаптер е готов за смяна. Взех си на Willkinson. Тъй като свиря само в нас и на слушалки ме удоволетворява. Та мислех да си вземам един мексикански фендер с три единички, но реших първо да пробвам с тая работа дето я нищим. Викам си може и да излезе нещо интересно. Китарата няма пикгард за това не мога да сложа сингъл и да скрия дупката. Ще потърся това за което е писал docc. Ако естествено излиза много скъпо няма да е разумна инвестиция тъй като китарата не е някоя класна пушка. :) Наясно съм че с жигули няма да е като с toyota примерно ама........ То накрая ще отидат нещата на мексиканче ама да видим кога. все пак 850лв за свирене у дома......... Ама пък който е свирил знае. :wacko: Както и да е. Ще пробвам нещо пък ще пиша какво е станало. Може да е интересно за някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и друг вариант, стига да си склонен да дадеш малко повече пари.

Ето това е:

o634301035618413750.jpg

 

Seymour Duncan P-Rails

 

Имаш сингъл койл, P-90 и хъмбъкър в едно. Според тестовете и самия Сиймор адаптера може да звучи като истински сингълкойл.

Със един пуш-пул потенциометър или ЦК ключе можеш да имаш всички режими.

Освен това е във формат на цял хъмбъкър и е идеален за ситуацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.