palio Публикувано Януари 7, 2011 Публикувано Януари 7, 2011 Имам китара сконфигурация H-S-H. Но тъй като най ми допада strat звученето от H-S-S да си сменя нек-хъмбъкера с единичен. До колкото успях да намеря инфо в нета може да стане. И има и адаптери които са единични но за позиция хъмбъкер. Но май са много ограничено разпостранени. Така че ако някой има идея или е правил такова нещо може да сподели. Най-добре ще е ако има направо адаптер който да се замени. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Разбира се, че има. EMG Има и друг вариант да се използва стандартен хъмбъкер с 4 извода (+намотка) и да се свържат само 2 (т.е. само едната намотка) и на практика ще имаш сингъл адаптер на нек позицията. Цитирай
Александар Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) http://en.wikipedia.org/wiki/P-90 Редактирано Януари 7, 2011 от Александар Цитирай
L.K. Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Половин хъмбъкер не звучи като един сингъл. Само го наподобява. Цитирай
SviStyle Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 ^Както и хъмбъкер в сингъл корпус. И по темата, потърси "P-90" из нетя, все ще ти се прояснят нещата. П.П.Сега видях, че Александар те е насочил правилно. Цитирай
Александар Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) Не е сосема истата конфигурација која што ти ја бараш, но барем ќе видиш како би изгледало на страт тип на гитара да се стави Р-90: И Пит Таунсенд свирел на такви: http://www.thewho.net/whotabs/gear/guitar/fenderp90.html Но во право е Л.К. Звукот веројатно не е ист. Редактирано Януари 7, 2011 от Александар Цитирай
docc Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) Половин хъмбъкер не звучи като един сингъл. Само го наподобява. Зависи от типа ХБ. (PAF, или True Dual Coil). Адаптерът, който се помества в размер на (широк) ХБ и с който може да се постигне реално звучене на СК (Strat Type) е True Dual Coil типът - разделен. Другите са компромиси, или вариации (някои от тях завоювали класически статут). Редактирано Януари 7, 2011 от docc Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 стандартно П-90 няма как да се сложи на Гиби ,без да се копае дървото..но има и други модели.Хъмбъкър може да се върже последователно и да звучи като сингл,но е по-тих. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Ако трябва да сме пунктуални, човека пита за сингъл с формата на хъмбъкър. Р-90 е извън контекста. Компромисите са неизбежни, другия вариант е модификации по тялото. Нещо, което от своя стана е въпрос на още по-големи компромиси. Цитирай
Александар Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Да, ама и за тоа си има решение: http://www.google.com/#q=humbucker+sized+p...3f87efc6f926f13 Цитирай
inqubus Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) ^ Линкът ти не сработва нещо. пробвайте с този: http://www.google.bg/#hl=bg&safe=off&a...70f0f0791291664 Редактирано Януари 7, 2011 от inqubus Цитирай
Icarus Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 А другият вариант е просто да сложиш сингъл вместо хъмбъкър, например? Просто ще ти трябва или друг пикгард, или да нагодиш стария. Цитирай
docc Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Да започнем отначало! В заданието се говори за преход от конфигурация H-S-H, към H-S-S при наличните дадености на конструкцията, на инструмента (предполагаеми 2 х 'Н' отвора + 1 х 'S' отвор). Не знаем какъв е инструмента, нито начинът на зкрепване и отворите за поместване, на адаптерите (това би улеснило решението). По принцип, когато се говори за H-S-S; S-S-S; H-H:... и т.н. се има предвид 'стандартен'/широк/Гибсън-тип хъмбъкер и Страт-тип сингъл к. адаптери. Аз лично предполагам, че човекът визира/харесва звученето на Страт-тип адаптер ( а не някакъв друг тип SC - P90; Tele; 'Ch. Cristian'; HiLoTron/DynaSonic; Rickenbacker ... и т.н.). Ако не е така, нека да се уточни. А ако е така, то .... .... единственият (тип) адаптер, който може да се инсталира на мястото на стандартен ХБ без модификации и да звучи досущ като (съответен) Страт-Сингъл К. е сплитиран True Dual Coil HB! Това е така, защото 1/2 True Dual Coil си е всъщност един стандартен Strat-type SC. Такъв тип адаптери произвеждат T.Anderson; Lace Pickups; Rio Grande .... Цитирай
palio Отговорено Януари 8, 2011 Автор Отговорено Януари 8, 2011 Такааааа. Не очаквах да има такъв сериозен отговор темата(за което и много благодаря) за това не дадох повече подробности. Всичко което прочетох ми беше полезно. За P90 знаех но точно това което пише docc ме съмняваше и мене. Работата е следната. Китарата е Yamaha RGX 121Z. Спечелих я на търг от ebay за 46 паунда. Чисто нова. Човека свирил два пъти и я оставил. Знам че е нисък клас и т.н, но пък се оказа че ми е удобна. Но тя е метълска китара и адаптерите имат съвсем различно звучене от фендерския тип. Средния адаптер е готов за смяна. Взех си на Willkinson. Тъй като свиря само в нас и на слушалки ме удоволетворява. Та мислех да си вземам един мексикански фендер с три единички, но реших първо да пробвам с тая работа дето я нищим. Викам си може и да излезе нещо интересно. Китарата няма пикгард за това не мога да сложа сингъл и да скрия дупката. Ще потърся това за което е писал docc. Ако естествено излиза много скъпо няма да е разумна инвестиция тъй като китарата не е някоя класна пушка. Наясно съм че с жигули няма да е като с toyota примерно ама........ То накрая ще отидат нещата на мексиканче ама да видим кога. все пак 850лв за свирене у дома......... Ама пък който е свирил знае. Както и да е. Ще пробвам нещо пък ще пиша какво е станало. Може да е интересно за някой. Цитирай
Kalmar Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Има и друг вариант, стига да си склонен да дадеш малко повече пари. Ето това е: Seymour Duncan P-Rails Имаш сингъл койл, P-90 и хъмбъкър в едно. Според тестовете и самия Сиймор адаптера може да звучи като истински сингълкойл. Със един пуш-пул потенциометър или ЦК ключе можеш да имаш всички режими. Освен това е във формат на цял хъмбъкър и е идеален за ситуацията. Цитирай
Recommended Posts