pere®™ Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Здравейте! Малкият ми брат скоро ще става на 6 и сподели, че иска китара за рождения си ден. Та някой може ли да ми каже каква китара би била подходяща за него? Като размер, марка, цена(да не е скъпа ) и също така и уроци. Като му взимаме китара ще трябва и да свири на нея, нали Благодаря! Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Здравейте!Малкият ми брат скоро ще става на 6 и сподели, че иска китара за рождения си ден. Та някой може ли да ми каже каква китара би била подходяща за него? Като размер, марка, цена(да не е скъпа ) и също така и уроци. Като му взимаме китара ще трябва и да свири на нея, нали Благодаря! Вземи му от тези малките кухарки Цитирай
bmo Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 За дете на 6 години ще трябва китара размер 1/4. Ако не намериш в магазин, може да се поръча по интернет. Мисля, че бяха не повече от 100-150 лева. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 http://www.newtonsonline.com/shop/index.ph...;product_id=685 PeeWee серията на Epiphone Ако не друго, е по-оригинално от една кухарка. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) В Кауфланд имаше едни кухарки за няма и толкоз пари... Мънички... Като за хлапак не виждам смисъл да се инвестира повече... Редактирано Януари 7, 2011 от Jorko_Beliata Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Във Форте мисля, че бяха около 60 кинта. Цитирай
pere®™ Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 Благодаря за предложенията! А сега, ако ми препоръчате и уроци за него ще е супер Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Не е зле да ви я избере някой,който поне малко свири,че бях гледал в Благоевград една малка китарка,която беше с кофти поставени позиции - фалшива ,няма настройване.. Цитирай
pere®™ Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) Така е, затова търся учител. И евентуално ще се консултираме с него става въпрос за София Редактирано Януари 7, 2011 от pere®™ Цитирай
maxim09 Отговорено Януари 11, 2013 Отговорено Януари 11, 2013 Здравейте! Дъщеря ми е на 5 г. Проявява интерес към китарата, а от скоро заявява, че иска електрическа. По принцип добре ли е да се почва с ел. китара? От каква възраст може да се тръгне на уроци? Дали трябва да се купува 1/2 или 3/4 китара? Ще ми е интересно да споделите мнение и впечатления. Здраве и успешна година на всички съфорумници! Цитирай
Bummer Отговорено Януари 11, 2013 Отговорено Януари 11, 2013 Здравейте Нека споделя скромния си личен опит накратко за хората, чудещи се за размера на китарата...Започнах да свиря във втори клас (т.е. на 7-8 години съм бил) и по начало съм дребен като ръст (правете сметка, че сега съм на 20 години и съм малко под 1.70 ). Първата ми китара беше един пловдивски Орфей, която си спомням, че като я поставех изправена, ми стигаше до носа в началото Подчертавам ! Всичко, което изписвам в този post е лично мнение и не задължавам никой да се съгласява с мен, нито пък да спори. По-добре вземете на детето голяма китара. Така по-лесно ще свикне (в началото първите прагчета ще са малко неудобни, но с малко тренировка всичко се постига) с инструмента и при желание за развитие в областта на китарите, няма да се нуждае от период на свикване при преход от по-малка към по-голяма китара. За електрическата китара... тя даже може да е по-удобна, тъй като е в пъти по-тънка от една средностатистическа кухарка, но за сметка на това е и толкова по-тежка Ще се нуждае от допълнителна техника (поне едно комбо), което изисква още пари, а и надали детето ще забива някакви жици още в самото начало (що ли си мисля, че повечето деца започвахме с разни детски песни... но може и да греша ). От гледна точка на свиренето - дали кухарка, дали електрическа, китарата си е китара... В момента ми е по-удобно да свиря на електрическа (било то с перо или пръсти) поради формата, дебелината и екшъна ѝ, но за едно хлапе, което тепърва ще си изгражда навика, това надали има особено значение.Замислете се по-скоро дали си заслужава да се инвестира в електрическа китара, а не толкова "на кое е по-лесно да се свири" Цитирай
trendkiller Отговорено Януари 11, 2013 Отговорено Януари 11, 2013 Повечето ми ученици на възраст 4-6 години започват с класическа китара размер 3/4. Понякога и 1/2 ако детето има особено големи ръце, но никога 1/4 или full-size. Просто са неудобни. Аз съм против full-size китари да се дават на малки деца, най-малкото защото в първите няколко месеца се свирят и учат тоновете на първа позиция, а малките деца са с по-къси крайници, естествено, следователно не могат да достигат с лекота до тези прагчета. За чисто свирене на акорди да не говорим изобщо. От друга страна 1/4 размер китарите които съм хващал също не стават, защото разстоянията между отделните струни са микроскопични и децата не могат да хващат акорди без да заглушават по 2-3 струни. Никой няма чак толкова тънки пръсти! Цитирай
Fats Отговорено Януари 12, 2013 Отговорено Януари 12, 2013 Класически китари за деца, размер 1/2 и 3/4 има в магазините нта Гема мюзик в София. Китайско производство, съвсем прилично изработени и на разумни цени около 50-60 лв. Друг възможен вариант за да свикне детето със струнен инструмент е покупката на укулеле, няколко вида се намират в същите магазини. Цитирай
maxim09 Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Имаме китара Squier и усилвател 15 W. Давам понякога на детето, но китарата макар и много удобна за мен, за него е неудобна и голяма. Ще видя детските китари в Гема мюзик, но цените им в онлайн магазина са като за нормална, цяла китара. Ще видя на място, и без друго трябва да се пробва и чуе инстримента Цитирай
Recommended Posts