Jump to content
Българският форум за музиканти

Идеи и предложения за амп?


muzicantini

Recommended Posts

Така... принципно и аз не съм възхитен от темите от рода на "Препоръчайте нещо", обаче пък се налага понякога, damn.

 

Та за кво иде реч: Решил съм, че най-сетне ще се сдобивам с някакъв амп. Въпросът е, че не искам нещо каквото и да е, понеже засега си имам една мизерна играчка на която свиря.

 

От доста време гледам ревюта, демота, ровя из теми, обяви, обаче нещо не може да ми се избистри в главата. Решил съм, че ми трябва нещо с ламБи. Аз съм фен на блуса, хард рока, джаза (колкото мога) и бих казал, че хейтвам метъла. Съответно харесвам винтидж саунд, както и не толкова винтидж, но за мен е най-важно китарният тон да е топъл и "цветен", не някой препържен метълски дисторжън за резачки (no offence). Търся добра динамика и response, както ми се вика. За това съм на мнение от това, което съм чел, че само лампата ще ми свърши тази работа.

 

Бюджета, в който трябва да вляза е около 1500 - 1600 лв. Смятам, че някакво 50 ватово комбо е добър вариант за моите цели.

Трябва ми най-вече за свирене вкъщи или на репетеции рядко. Сега някои ще кажат, че 50 вата, че и лампа на всичко отгоре, е доста повече от необхимото, но на мен не ми трябва сила на звука, няма да бутам мазилки, ако трябва с атенюатор ще го ползвам, въпросът е да извади добър звук, което ме съмнява да може да направи 5 ватов амп, например.

 

 

Очудването ми обаче започна да идва, като започнах да зяпам разни ревюта и демота. Тия прехвалени лампи звучаха като пълен шит.

 

За пример ще дам ето това - http://www.thomann.de/gb/marshall_ma50c.htm - което ми се видя добра цена, но просто семпълът, който е даден долу, по специално Rock звучи меко казано ужасТно. Крънч, фъз и не знам си още как да го нарека, но определено това ми звучи като някой измъчен Беринджър. И на повечето други ампове семплите са подобни, а доста от ревютата в ютюб са снимани с телефона, уеб камери и други подобни и освен жужене друго не се чува.

 

Ясно е, че трябва да се пробва, но все пак трябва да си имам представа какво търся, за да знам къде да ида и да го пробвам.

 

По принцип харесвам маршалския звук. По-специално това -

, но тове way out of my league, пък и е доста голямо. Просто за ориентация.

 

Бях гледал и разни Енгли, обаче така и не можах да намеря някое демо, което да ме впечатли с хубав, богат наситен гейн, който същевременно да не убива звука на китарата отдолу.

 

Очаквам препоръки и предложение, може да кажете и нещо нелампово, което да отговаря на изискванията.

 

Извинете за вниманието. (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не мож излъга системата,лампата да звучи както трябва трябва да се изцепи,за тихичко - симулации.С твоя бюджет ще намериш каквото ти трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започни с един 5 W Fender Champ - гледах го на цената на атенюатор в "Продава". След 3 месеца ще имаш повече критерии за избор, а и можеш да го продадеш без загуба

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JVM–а съм го пробвал и наистина е универсален-но 50 ватовото комбо струва към 1200 евро.Но с шестте различни вида драйв(зелен,оранжев и червен на 2та канала) можеш да свириш всичко.Даже за да те издразня малко ще кажа че батко ти Дейв от Мегадет използва 100ватовата 4 канална версия.

А иначе мислил ли си за Spider-Valve серията на Line 6?Лампите са налице и все ще можеш да изкараш маршалски драйв,а и е малко по-евтин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еи го единия

http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_22398/...t_BH15_112.html

Еи го и другия

http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_22403/Crate_V18_112.html

И двата стават за дома с атенюатор и без таковата за репетиции .А 50+ вата са наистина за много голяма хава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът ясно казва, че не иска какво да е, а голяма лампа, вие го юркате на малки транзистори.

Объркал си се,Фендър чамп е лампа,но маломощен и да,не криви като Маршъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам ги знаеш, но пак да кажа.. Маршъл Плекси (няма по-винтидж от това май :Д), копие на плекси ( Бугера 1960 и е на добра цена), а защо не Marshall JCM800 (или копие на jcm800 e Bugera 1990)? Vox също имат винтидж нещица.

Редактирано от synyster_vengeance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите първо.

 

Знам за Плекси, разбира се, но... няма как на този етап :godbless: А разните Бугеряци... нещо не ме блазни идеята да е Беринджърска лампа, не знам защо, пък и не ми харесаха демотата.

 

Относно малките ампчета - Блекхарта и Крейта - Крейта звучи ужасТно според мен. Блекхарта изважда доста приятен леко крънчи, винтидж блусарски тон, хареса ми като цяло, но няма достатъчно гейн, ще трябват педалчета май, а пък и няма ефект лууп, нито ривърб.

 

А това мъничкото Фендерче не е лошо, но както казах искам нещо по-сериозно.

 

Енгл не е лош, но драйвът не ме грабва, чувал съм го това демо преди.

 

 

И не мога да разбера - аз ли съм куц или в нетЯ няма едно свястно ревю (под свястно разбирам записано с хубав микрофон как си му е реда...) на Маршалите JCM 800, 900, 2000, DSL401, TSL601 и от този сорт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За вкъщи 50 вата лампа.... Човече, това е ТВЪРДЕ много! Имам Super Chamo XD, който е 15 вата хибрид и в къщи не мога да го пусна направо. Тряа да свири под 2(от 10 възможни), за да не ме чуват 2 етажа отдолу...

 

Моят съвет, щом не искаш да е съвсем малко, трябва ти за репетиции и все пак ще свириш с него и вкъщи, се състои в 2 варианта:

 

Fender Blues Junior - Нов е малко под 1000лв.

 

VOX AC15 - Нов е малко над 1000лв

 

2 страхотни ампа, особено VOX-a е абсолютна класика.

 

Принципно може да погледнеш и Fender Hot Rod Deluxe, звучи страхотно, но никога вкъщи няма да можеш да изкараш тези страхотни тонове от него. От другите 2 е по-вероятно да успееш, въпреки че пак ще са много силни. Неслучайно правят лампови усилватели 4-5 вата, това е подходящата мощност за вкъщи. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека и аз да ти дам едно предложение. Във раздела за продажби преди няколко дена се продаваше един Marshall JCM602 (2x60w, 4xecc83, 2x el34, Spring reverb, parallel and series loop) за 700лв. За него си купуваш един power attenuator от Парният Валяк и ще се вместиш под 1000лв всичко. Имам абсолютно същият усилвател и го ползвам във къщи със атенюатор направен от Парният Валяк.

 

Успех!!!

 

:) Марио :)

 

 

п.п. За тези пари според мен по добро нещо няма да намериш!!!

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желанието ми за 50 вата идва от това, че до сега не съм видял някой 15 ватова амп, например да има възможностите на 50 ватов (повече контроли, повече драйв, ефект лууп и тн).

 

Сега се загледах в Пиви Валвкинг 212 - някакви отзиви? А също и 6505.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,ако искаш хвърли едно око на Laney LC 30 :D

 

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Guitar...-GIT0014005-000

 

Ето и едно ревю: Клик

 

Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!Предлагам ти едно супер комбо вече на пазара от няколко месеца-Ориндж ТН 30.Ползвам от скоро варианта глава+кабинет 2*12.Има страхотен чист канал,убийствен мръсен канал от крънч до хеви,ефект лууп и възможност за превкл. от 7,5 - 15- 30 вата с крайни лампи ЕЛ84.Комбото е обявено за комбо на 2010 на Guitarist magazine.Можеш да го ползваш за свирене в домашни условия,студио и гиг.Контролите на чистия канал са волум,ниски,високи а на мръсния-волум,шейп и гейн.Усилвателя е от тип нон мастер Маршал,контролите са много ефективни,динамични и напълно достатъчни според мен,само ревърб може да ти липсва но с педал можеш да добавиш каквото си пожелаеш през tube driven effect loop.Покрива от блус,рок до хеви.

.Най хубавото от всичко е страхотния саунд !!!!!

Има демота от тубата но мой съвет е да го пробваш с китарата на живо.Ще се вкл в цената.Моя го взех от вносителя на Ориндж за България-Forte music на страхотна цена и подаръци към него!Успех!!!

ПС Изискванията ти за топъл цветен и винтидж тон с добра динамика напълно се покриват.

Редактирано от B.B.King
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.