KAE Отговорено Януари 12, 2011 Share Отговорено Януари 12, 2011 И накрая можем да формулираме Закона за запазване на чалгата: "Чалгата не се губи, а само се трансформира от един вид в друг". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Януари 16, 2011 Share Отговорено Януари 16, 2011 В последните няколко дни във фейсбук се появи групата "Да наложим акциз върху чалгата!" с идеята, че акциз се налага върху всяка стока, чието потребление трябва да бъде ограничено, защото се отразява зле на здравето или морала на населението Предложението на създателите на групата беше парите, събрани от акциза, да бъдат инвестирани в култура. Лично аз смятам, че идеята е добра, защото колкото и добро да е едно начинание, без финансова подкрепа много трудно (ако изобщо е възможно) може да се осъществи. А сега моето лично мнение относно чалгата: някои колеги се изказаха, че ако си добър в своята област, чалгата защо да ти пречи (на калпав морски водораслите му пречат). Това като цяло е така. Нелепо е обаче тази псевдокултура да се насажда масово и, видиш ли, хлапето в 5.-6. клас да знае, че ако е момче, то трябва на всяка цена да има ланци по врата и бицепс 45+, та като влезе в дискотеката и изръмжи нещо, мацките да го налазят (да не говорим за черното Мазерати отвън); ако е момиче, то тежък вечерен грим, къса поличка в стил 2 пръста под диференциала и яко вулгарен език свалят всеки мачо. И въобще за какво говорим - нима животът е алкохол, секс, пари и... и това е Какви ценности се възпитават така? Като цяло борбата с изпростяването на нацията трябва да се води комплексно и тук ще подкрепя застъпниците и на двете тези в тази тема. От една страна, чалгата е като тумор, като кърлеж - няма как без рестрикции от страна на държава и т.н. От друга страна обаче и ние трябва да си стегнем г*зеца и да дадем на народа нещо по-стойностно. Иначе ембаргото си е ембарго, ама в кръчмата на бай Пецо пак ще звучи мазно сръбско Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 16, 2011 Share Отговорено Януари 16, 2011 (Редактирано) Прав си в разсъжденията,но това с акциз и т.н. звучи смешно,не можеш да накараш тия,които слушаха сръбско преди появата на чалгата да слушат друга музика.. Едит -не можеш да смениш манталитета,всъщност това е чалгата,на мен гюбеците ми минават покрай ушите. Редактирано Януари 16, 2011 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Януари 17, 2011 Share Отговорено Януари 17, 2011 Абе струва ми се, че всеки българин пищи, когато се мъчат да му бръкнат в джоба и гледа да ограничи това бъркане до минимум, ако не може да го предотврати изцяло. А и в крайна сметка това с акциза се имаше предвид процент от продадени билети за концерти най-вече и може би за различните участия по кръчми и т.н. процент от вход ли ддз. В крайна сметка да - прав си, че манталитета на човек не можеш да смениш току-така. Който си е прост, прост ще си остане, но идеята е просто да се създадат условия за развитие на качествено изкуство, пък било и само с надеждата, че един ден някой ще се опомни и ще си каже: "Я, това има стойност". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Януари 17, 2011 Share Отговорено Януари 17, 2011 Ще перефразирам 8-те от 10, които пушат в БГ - "ае къв си ти, да ти еб@ майката, че да ми казваш дали ще пуша или ще слушам чалга" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 17, 2011 Share Отговорено Януари 17, 2011 ^ее,не насмитай пушачите,и ние сме човек Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
overhate Отговорено Януари 18, 2011 Share Отговорено Януари 18, 2011 ако е момче, то трябва на всяка цена да има ланци по врата и бицепс 45+ Aре не с лошо за големите бицепси Цели поколения "нечалгари" сме растнали с Арни и Слай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 18, 2011 Share Отговорено Януари 18, 2011 Абе,не е с лошо ,ма и поколения сме расли с тоя,дето пуши от дете,китарата е по-голяма от него и тича като изпуснато куче по сцената - http://www.metacafe.com/watch/252681/angus_young_interview/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
overhate Отговорено Януари 18, 2011 Share Отговорено Януари 18, 2011 Tъй де, ма за него лоша дума никой не е казал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 19, 2011 Share Отговорено Януари 19, 2011 (Редактирано) Ейй,доживях,някой е написал със спрей DEEP PURPLE на стената на блок в квартала - това ми връща надеждата ,че младежта не е малоумна. Става дума за квартал,където казват - - Защо кучето ти ака тук пред блока,ний чистим? Отговарям : - Тук му се е доакало,ако не паркирате на целия отсрещен тротоар с градинката ще го разхождам там. Отговор няма.. Редактирано Януари 19, 2011 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Януари 20, 2011 Share Отговорено Януари 20, 2011 ако е момче, то трябва на всяка цена да има ланци по врата и бицепс 45+ Aре не с лошо за големите бицепси Цели поколения "нечалгари" сме растнали с Арни и Слай Нищо против големите бицепси като такива, всъщност и аз отвреме навреме си падам малко по фитнес. Мисълта ми беше, че това все пак не трябва да е фикс идеята на мутрата, който ум за 2 стотинки няма, но иначе надува перките. А иначе който се харесва с големи бицепси, но има и малко между ушите в допълнение към тях - жив и здрав Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
crionic Отговорено Януари 20, 2011 Share Отговорено Януари 20, 2011 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pro-blem Отговорено Януари 20, 2011 Share Отговорено Януари 20, 2011 Какво да слушат хората ? Какво пускат по телевизиите ? Кой снима клипове ? Кой има достатъчно много продукция ? Искам някой да ми намери 15-20 адекватни клипа с БГ рок(излезли през последните 2 години), които са достойни да се завъртят някъде. Или само можем да говорим, колкото да правим вятър, а Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 20, 2011 Share Отговорено Януари 20, 2011 арее,чалгара пак изпълзе от храстите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pro-blem Отговорено Януари 20, 2011 Share Отговорено Януари 20, 2011 Въобще не ми дреме за чалгата, за разлика от Вас има хора, които си мърдат гъза и правят нещо. Вместо да ми се хилиш, отдели 5 дни, макар че и толкова не биха ти стигнали, за да ми постнеш 20 адекватни рок парчета с клипове за последните 2 години. Не е смешно, даже е жалко. Колкото да чалгата - не я слушам и не ме интересува като музика (това го подчертавам нарочно). Занимавам се с рап от доста време. Нашата сцена се размърдва сериозно от към клипове и стабилни неща, които имат потенциал. Ако искаш, мога да ти постна няколко доста добри поне като качество. Смятам, че още идеите малко куцат, но и на това ще му дойде времето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts