page1980 Публикувано Декември 29, 2010 Публикувано Декември 29, 2010 Здравейте! Решил съм да си взимам нова китара,но за съжеление не мога да я пробвам защото моделът не е много популярен,та искам да ви питам за мнение-някой свирил ли е,пипал ли е,чувал ли е тази китара - Gibson Les Paul Gary Moore BFG?Колебанията са ми между нея и Les Paul Studio Ebony.Стилът,който имам намерение да свиря е блус-рок. Благодаря предварително! Цитирай
jocker Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Доколкото си спомням колегата Get off има такава. Поразпитай на лични! Беше качил и семпъл...Ето го: ДЕМО Цитирай
Get off Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Този семпъл е много зле и изобщо не е показателен за звука на тази китара.Правен е с едни умрели струни(което си се чува) и това скапва всичко. Не съм се отказал да направя свестни семпли,но нямам никакви колони на компа за момента а на слушалки много не вярвам. При първа възможност ще направя свастни семпли и ще кача Цитирай
Pepi01 Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 а какво мислиш за китарата, колега..струва ли си? Цитирай
Get off Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Струва си според мен всеки цент. Китарата е супер лека с плътен тон. Грифа е дебел но на мен ми е супер удобен. Сингъл койла на нека Р90 внася лек шум като всички сингли,но е незаменим с пискливия си звук при сола. Наистина ще направя семпли при първа възможност,щото смисъл от описания няма. Цитирай
Valent Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Привет от Казанлък.В нашият град има еди германец които има магазин внасящ от цял свят и /нямащ еквивалент/в България.Фирмите Fender, Gibson,Oring, Marshall и пр.и пр. които предлага са наи-евтините според мен оргинални инструмени и апаратури в България.Моят телефон е 0885 911 694..Ако желаеш помощ, съм безвъздмезно насреща.Може да свириш на китара или апаратура цял ден, без да ти се направи забележка.При това германецът е невероятен музикант и има поне 10 вида процесорни и аналогови ефекти и около 15-20 лампови китарни кубета и глави-Всичко това от наи-добрите фирми в света...Във форума е познат като Valvesaund-невероятен специалист, които приема китарите/акустични/ за износ за Щатите..От 35 години съм музикант ,но до сега не съм виждал по-добро предлагане/в смисъл качество и евтиния/както при него.Мога да дам и телефонен номер за лична уговорка- в смисъл негов.Весели Новогодишни праздници - и не забравяите -може да икономисате за една по-скъпа китара поне 300-400 лева,ако ме послушате.С уважение Валентин. Цитирай
page1980 Отговорено Декември 30, 2010 Автор Отговорено Декември 30, 2010 (Редактирано) Blagodarq za predlojenieto i izvinqvai za latinicata Kakva e cenata na tazi kitara pri nego? Редактирано Декември 30, 2010 от page1980 Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Навремето четох отзиви за тази китара; от всичко четено схванах само, че няма нищо общо с китарите, с които Муур свири. Може да е качествена, но е тип " Да му ползваме името". Цитирай
Get off Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Новогодишна изненада за някои. Гари Мур свири на Гибсън Гари Мур БФГ Цитирай
TONY Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 (Редактирано) Да, май я ползва за "слайд" китара. Без да съм конкретен, по принцип китаристите от старото поколение, си имат по една китара с по-висок екшън за слайд. Не е правило, но пък не е и изключение. Не съм конкретен, защото не знам как ГМ гледа на БФГ-то си. Редактирано Декември 31, 2010 от TONY Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Изненаданите не са много изненадани; доста пари се печелят от реклама на продукти. Във всеки случай това1 което прочетох по англоезичините форуми (което не е гаранция за пълна достоверност) е, че звукът на тая китара изобще не е близо до типичното звучене на мистър Мур. Което не значи, че не я бива. Просто предавам някакви впечатления от хора, ПРИТЕЖАВАЛИ такава китара, защото на човека, пуснал темата, сигурно това ще му е първият класен инструмент, да няма после разочаровани и неразбрали. А, и в Ибей имаше точно такава, както и по някакви онлайн магазини, на доста приемлива цена. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Тази китара ,както и новите Студио е лека (с камери в тялото),което и дава повече високи и бие на полуакустична като звук.Не съм с впечатление точно от нея ,но имах Студио от новите.Предполагам,че разликата е в електрониката. Мур основно свири на стари тежки Гибсън,най-известната му е била на Питър Грийн някога. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 (Редактирано) ^Не я ли бяха продали същата после на търг за 2 милиона долара, ако не ме лъже паметта? Гледал съм я на някакво клипче в youtube. ПС Сега, като потърсих, май беше клипче. Редактирано Декември 31, 2010 от Vasil Pavlov Цитирай
billymilano Отговорено Януари 1, 2011 Отговорено Януари 1, 2011 Ти искаш такава, защого е сигначър ли? Едва ли ще ти хареса - преди година при Кокала имаше такава и аз се залетях да купувам... но след проба се отказах твърдо и завинаги. Цитирай
Recommended Posts