Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Usb звукова карта


n1k0

Recommended Posts

^

^^

Ползвате непренциозен ширпотреба аудио интерфейс на Усб 2.0

Аз имам предвид по-професионални Таскам интерфейси, като FW 1884. Ползвател на ДМ3200 или 4800 вече сподели мнение по-горе , относно драйвери.

Никой не поставя под съмнение качеството на продуктите на Таскам.

Но, лично аз- никога не бих си купил отново продукт на тази фирма, единствено заради лошия тех. съпорт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да е ширпотреба, но лично аз, 300 лева за една кутийка не бих ги нарекъл точно така.... Както и да е. Иначе разбирам проблема, който си имал с твоя модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех преди 1 седмица M aduio Fast Track MK III - новата модификацяи на fast track и съм доволен .Супер е.Със старата съм работил,но да ти ка жа честно иамше някакъв гаден висок шум като ползваш фантомното захранване с кондензаторен микрофон.Не знам дали не беше от захранването в коеот бях включил самият лаптоп,но шумеш и то със Shure микрофон.Размисли за по -скъпият модел MK III на Fast Track да не се окаже че шуми марица и да не можеш да нарпавиш един нормален запис.Не те плаша,но просто не съм сигурен как му работи на това предусилвателя.по добре провбай ако знаеш някой да има такава джаджа или питай, да не би при мен да шуми това фантомно само, но аз лично ен бих ти я препоръчал тази на m aduio специално .Ето по -добрият вариант, но и по скъп -http://www.m-audio.com/index.php?do=products.main&ID=4d633dd1d79f79596dc44e8a2a0da454&INTCMP=MA-BN-FT993

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

^^колега, можеш ли да обясниш с 2 думи каква е разликата между двата? Не мога да разбера и двата ли имат възможност за plug in един микрофон и един инструмент, или 'pro' има възможност за 2 инструмента + микрофон?

И по-важното за мен - защо MK III (нали това всъщност е 'pro' версията) идва със софтуер, различен от Pro Tools и какво трябва да направя, ако искам да си закупя по-новия, но да ползвам Pro Tools?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MK III би трябвало да е последната ревизия Fast track, про-то е по-горния модел. Може да се включат един микрофон и един моно инструмент, който иска висок импеданс като китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако звуковата си карта ще си я ползваш преди всичко ти на своята десктоп машина, пoмисли и за не-USB интерфейс...

 

Защо дадени звукови карти идват с определен софтуер? Това е въпрос, който следва да бъде зададен на производителите, а отговорът зависи от техните предпочитания, договорености и отношения с разработчиците на продукта. ProTools е само един от вариантите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A иначе за тази версия на ProTools, идваща с Fast Track, безплатно ли се разпространява или се заплаща ако искам да си взема другия модел, но да ползвам тая заветна програма. Имам някакъв сантимент към нея, така да го наречем..

 

а до колкото съм чел нито PCI, нито FirWire картите имат по-добра производителност? Насочил съм се към MAC платформа между впрочем, ако има значение.

 

И последно - каква е разликата тогава между двата Fast Track-а, и какво ще рече моно инструмент, някакъв пример за стерео такъв за да направя сравнение? И по принцип не ме интересуват китарите, а клавишен инстр дали може да сработи с тези карти )

Редактирано от machoka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я па мачока от тийнпроблем! :)

 

ето ти един списък с поддържаните продукти: http://avid.custkb.com/avid/app/selfservice/search.jsp?DocId=354149

ама мани го тоя про тулс. или, ако не моеш да не го ползваш, барем да е пиратски... абе личи си, че едва навлизаш в материята, даже не си изучил никоя програма. на тоя етап никви сантименти не трябва да бъдат определящи, не водят на добро.

 

иначе и pci, и firewire са имат в пъти по-добра производителност и са по-добър избор. само че pci е само за настолни компютри (не че няма и някакви магии да се включи такава карта към лаптоп, ама са скъпи и не знам доколко надеждни), а firewire, въпреки че е over 9000 пъти по-яко от usb, вече не се среща почти никъде. макар че за аудио определено е по-добро и fw аудио интерфейси ще пребъдат... а разликата м/у фаст траците я има пак в сайта на м-аудио.

 

а моно инструменти са китари, басове (не че няма китара със стерео изход или бас с отделен канал за всяка от 16-те му струни). клавирите обикновено са стерео. при запис на някои неща ще е добре да имаш поне 2 микрофона, записващи едновременно, а при последващата обработка на звука 4 изхода + 2 инсерта няма да ти дойдат зле. за твоите студийни планове нещо от калибъра на fast track pro е минимумът, ама най-минимумът.

 

гледай да имаш и midi вход - така няма да бъдеш ограничен от блендите на клавира, щото ще можеш с него да управляваш каквито софтуерни инструменти и банки със семпли си откраднеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да не се среща FireWire... Купуваш си един PCI или PCI-E контролер (виж си дъното) и си готов. Приказките за скорошната гибел на FW оставете на клюкарките. Само че контролерът трябва задължително да е с чипсет на Texas Instruments (мога да посоча качествен производител от Франция, който не е ненужно скъп). Някои с VIA вървят, но всичко под TI принципно е Б група. Ако нямаш MIDI вход и изход на картата, можеш да ползваш MIDI-to-USB, един M-Audio Uno ще свърши работа.

 

Иначе, machoka и на мен ми е познат ник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ мани ти уното, за 25 кинта се продават midi джвъчки куча марка, аз имам такава и съм доволен, който иска инфо - лс :) интересно би било някой ден да се отворят няколко 1x1 миди усб интерфейса на различни фирми и да се види доколко са еднакви вътре :)

 

факт е, че преди няколко месеца като купувахме лаптоп на жената, от цял магазин лаптопи 2-3 модела да бяха с firewire, и то по-стари. иначе fw много повече го харесвам от usb, най-малкото щото fw е p2p, а usb е host-slave архитектура, пък ние сме за демокрация все пак :lol: но кво да се прави...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях и постнал преди време в една тема линкове с разглеждане производителността на FireWire спрямо USB, така че който се интересува от по-техническите аспекти на интерфейсите, може да се порови из нета и информира.

 

Аз кучи марки не вземам по принцип, освен ако предварително не съм ги изследвал. Но не е толкова чудно, ако някои артикули все пак успяват да се представят добре. Знаете, че само името на марката вдига цената, дори елементната база и схемното решение на устройствата да са идентични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В новите лаптопи няма вече FIREWIRE , даже някой вместо USB-3.0 минават на още по-нов интерфейс. "Интересен момент е, че от Apple Изглежда са възприели и технологията LightPeak на Intel, която при MacBook Pro се нарича Thunderbolt. По принцип Thunderbolt (LightPeak) е технология за трансфер на данни с много висока скорост на трансфер, по-висока от тази на USB3.0" Това е линк към статията. http://mobility.bg/intel-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-amd-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-apple-macbook-pro/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+mobility-bg+(mobility.bg)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега прочети, какво точно е Thunderbolt, и след това копи-пействай глупости от неграмотни журналя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.