dimet Публикувано Декември 25, 2010 Share Публикувано Декември 25, 2010 Привет на всички.Имам голяма молба.Абсолютно начинаещ съм,на 46 години съм и сега реших да си начеша крастата от тинейджърските години,когато свирех на кухавлка по купони.Купих си фендър squier и процесор G2G с усилвател и започнах да си дрънкам.Но мечтата ми е да свиря парчета на Пинк Флойд-обожавам ги.Но проблема е че немога да изкарам такъв звук например на солата на "comfortably numb" или други парчета от този албум и по-нови.Както вече казах никога не съм се занимавал с тази работа.Абсолютен аматьор,но голям мераклия.По-добре късно отколкото никога.Искам да изсвиря най-добрите парчета на Флойд и после да умра спокоен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kkch Отговорено Декември 25, 2010 Share Отговорено Декември 25, 2010 Ами виж какви ефекти са ползвани от китариста на флойд и пробвай с ефектите на процесора си.Ако не става евентуално ще трябва да вложиш малко от бюджета си в ефекти и техника ако искаш същия звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old_Shetarhand Отговорено Декември 25, 2010 Share Отговорено Декември 25, 2010 Такаааа батка първо Мери Попинс или Мери Кристмас там взависимост кво ползуваш, От там на татък с оглед на това че преди време бех гледал видео на дедо Джо Сатриани през некфа китара Ямаха и през драйва на кубето да свирии да си звучи точно толкова Сатриани колкото и със всичките камари ефекти и ракове и секфи там простотии бих ти казъл че то преди всичко требе да се поработи по задкормилното устройство, по начина по който тоноизвличаш, по начина по който бендваш по който правиш слайдове и квото друго мое се сетиш, по дебелината на перцето което ползуваш по ъгъла с който атакуваш струните, и тогаз требе да се седне да се гони чисто звуково сходство с големците. като заключение ше кажа че много по често срещано е с коренно различен гиър и китари и всичко, хора звучат като еди кой си, от колкото с коренно различна техника и постановка и звукоизвличане , но със същия гиър Харе Кришна на всички и със здраве! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 25, 2010 Share Отговорено Декември 25, 2010 Компресор, малко гейн и ревърб, дебел гриф. Обаче тайната на дългите жици на Гилмър е в пръстите и бендовете. Откак почнах да правя Shine on your crazy Diamond на кухарка стигнах до този извод. Малко технически подробности COMFORTABLY NUMB studio Ovation acoustic steel string guitar, high strung Ovation acoustic steel string guitar Stratocaster, bridge pickup - rhythm 1; acoustic guitar (high strung) - rhythm 2; acoustic guitar (played by Lee Ritenour) - solo; Muff through a HiWatt and a Yamaha rotating speaker - rhythm/solo; Muff The acoustic guitar has this tuning: E same as high e string A high A from a 12-string set D high D from a 12-string set G high G from a 12-string set B normal b string E normal e string live Stratocaster, bridge pickup - solo; Big Muff, Electric Mistress and delay Note: Although the Yamaha rotating speakers was on for most songs, it’s a dominating effect during the solo. Yamaha RA-200 От процесора можеш да го замениш с бавен фленджър и хорус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wandering Spirit Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 Още един вариант за солото на Comfortably Numb Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jocker Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 Последното не ми звучи много близко до Гилмор, но ето е най- доброто, което съм чувал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 И това не е зле - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wandering Spirit Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Последното не ми звучи много близко до Гилмор, но ето е най- доброто, което съм чувал. Разбира се, че не звучи много близо Пропуснах да уточня, че с Pro Co Rat дист могат да се изсвирят близки до Гилмор неща, както и и много други и при всяко положение бих го препоръчал на питащия (освен ЕH Big Muff) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jocker Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Под линка на Hillbilly в тубата има много точен отговор на въпроса зададен в темата, а именно:"Just an old Les Paul and years of playing " Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimet Отговорено Януари 2, 2011 Автор Share Отговорено Януари 2, 2011 Последното не ми звучи много близко до Гилмор, но ето е най- доброто, което съм чувал. точно това питах приятелю.какво трябва да имам за да искарам този звук.някой би ли ми предложил нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abductor Отговорено Януари 2, 2011 Share Отговорено Януари 2, 2011 Под линка на Hillbilly в тубата има много точен отговор на въпроса зададен в темата, а именно:"Just an old Les Paul and years of playing " Всъщност с дърт Фендер and years of playing по-ще замяса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2011 Share Отговорено Януари 2, 2011 Доста от емблематичните сола на Гилмор са изсвирени с Гибсън,но да - основно свири със Стратокастър и е фен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hed Отговорено Януари 2, 2011 Share Отговорено Януари 2, 2011 (Редактирано) Много рецепти много нещо... Пускаш китарката на дебелия адаптер (този откъм грифа), даваш от процесора лек драйв, лек chorus и повечко reverb/delay според парчето и си ти Редактирано Януари 2, 2011 от hed Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2011 Share Отговорено Януари 6, 2011 ...какво трябва да имам за да изкарам този звук... Пръсти и телефона на Пийт Корниш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sir Alfred Отговорено Януари 7, 2011 Share Отговорено Януари 7, 2011 ...какво трябва да имам за да изкарам този звук... Просто парички и много знания и умения Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts