Лими Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 Мисля, че ако човек умее да си избере китара без дефекти, която му е удобна и не свири твърде зле е в общи линии все тая, дали ще вземеш нова или втора ръка. ... Зависи кой ще я избира, а и какво ще изпадне. Все пак, ако имаш късмет и намериш за 300 лева на старо китара, която иначе струва да кажем 600+, почти съм сигурен, че усещането не само, че няма да е същото, а ще е по-добро. Точно така постъпих миналото лято и извадих голям късмет с две китари втора ръка. Едната, която купих е Stagg A350-N втора ръка за 250лв. Собственика(начинаещ) за 2 год. почти не беше свирил на нея от неудобност, защото не беше setup - ната фабрично. Но аз прецених, че дефектите и са лесно поправими и поради двойно по-ниската вторична цена я купих без колебание. Един лютиер ми отстрани дребните дефекти за смешна двуцифрена сума. Шлайфа и донаби някои прагчета, оправи нът-а, бриджа и др. дреболии. Сега стана една страшно удобна и великолепно изработена китара с много добър звук(според мен). Дори няма нужда да и сменям адаптерите. Който иска мога да му я покажа. Само от надписа "Stagg" ме е срам малко, та мисля да го преправя или прикрия. Не съм пипал други Stagg китари, та не знам що за продукти са, но моята стана великолепна и то със съвсем лека лютиерска намеса. Другата беше LINE6 Variax 300 Acoustic. И нейният случай е почти същият. Начинаещ собственик, новичка недобре сет-ната неудобна китара и я купих на половин цена. След това пак при лютиер за малък и евтин, но качествен ремонт и стана убийствена китара. Та по въпроса "около" темата бих казал, че ако внимателно се прецени и подбере дори и някоя евтина китара, тя може в последствие срещу незначителна сума да се дооправи до приемливо ниво. Препоръчвам този вариант, защото съм го прилагал многократно и то с евтини и "скъпи" всякакви видове китари. Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 И сега въпроса за 32000 лв е на какво ще преправиш надписа Stagg? Aз предлагам Fender Staggocaster,други идеи? 1 Цитирай
Лими Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 (Редактирано) ^ Или ще добавя представката ПРО, защото всеки професионалист, който свири със СТАГГ се нарича ПРОСТАГГ(Prostagg). Редактирано Февруари 5, 2014 от Лими 1 Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 Аз съм си художник и не се крия To и аз не се крия, ама явно последния ми пост не мисли така, щото се скри Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 Aми това е малкото зло,щото последния път,когато един мой пост се скри така ,освен това ме пратиха на почивка за 1 седмица 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 (Редактирано) Скоро ще почнем да се будим в багажници на коли! :> Направете тема за художниците. На мен би ми било кеф да гледам. За фотографи има вече и си е интересна. Prostagg... Лими ме смля! Редактирано Февруари 5, 2014 от G.Varbanov 1 Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 (Редактирано) Kъде да я направим тая тема? За китарата имах предвид че не е нужно да е ефтина като ще е нова, нали повечето тези тук са че не бива да се пестът средства за техника, пък и нали тряа да останат пари за скъп телефон Редактирано Февруари 6, 2014 от svet.k Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 Около фотографската някъде предполагам. Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 Дай линк, че не мога да се ориентирам. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 http://forum.muzikant.org/topic/56086-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8/ Темата е "Китаристи и фотоапарати" Намира се в раздел "Говорилня" Отвори една тема там и сложи твоите неща. Цитирай
Recommended Posts