Synthy Публикувано Декември 21, 2010 Share Публикувано Декември 21, 2010 Та, интересува ме, двете технологии имат ли нещо общо? Това, разбирам, е силно специфичен въпрос, ама някой може и да знае нещо по въпроса. Питам от чисто любопитство. Любопитството ми е породено от факта, че NP-30 се води Portable Grand, а NP-V60 е Piaggero, като в същото време NP-V60 е един вид "разширено" NP-30. Аз лично в магазина не чух да има разлика в звученето, или ако има, тя е в полза на NP-V60. Пианото му звучеше малко по-добре от вградените говорители, или поне така ми се стори. Вие да споделите нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Synthy Отговорено Декември 22, 2010 Автор Share Отговорено Декември 22, 2010 И какво излиза... или никой нищо не знае в детайли, или питам абсолютни глупости и на никой не му се занимава да ми отговаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Декември 22, 2010 Share Отговорено Декември 22, 2010 А усети ли разлика в клавиатурите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Synthy Отговорено Декември 22, 2010 Автор Share Отговорено Декември 22, 2010 Не. Според аматьорските ми програмистки пръсти са идентични. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Декември 22, 2010 Share Отговорено Декември 22, 2010 Еми какви технологии - и двете ползват супер старата AWM, при която няма динамични семпли за един клавиш, а се ползва само един единствен семпъл, въхру който се прилага лек филтър за промяна на тембъра, в зависимост от силата. Това е най-остарялата технология за възпроизвеждане на пиано чрез единичен семпъл, по тая причина и тези модели са толкова евтини. Нещо по-конкретно интересува ли те? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Synthy Отговорено Декември 22, 2010 Автор Share Отговорено Декември 22, 2010 Аха, ясно. По-конкретно.. дали пиаджерото е "ъпгрейд" на портабъл гранд, и какво точно е това потабъл град, което е толкова хвалено. Колкото и да ровя в сайта на ямаха.. нищо конкретно няма за това нещо. Само хвалебствия, уникална технология и толкоз. А само за протокола да си измрънкам - Grand piano на NP-V60 според мен звучи гадно, глухо и притъпено (важи също за NP-30, както между другото и за P95). Brite piano-то ми е много по-звучно и приятно за слушане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts