Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 X3 Live


Caruso

Recommended Posts

Здравейте искам да попитам някой сблъсквал ли се е с тази машинка или някоя друга от Х3 серията. Бях решил да я използвам за бас но явно има някакъв проблем и лайв версията са я спрели от производство и доста добре са я прикрили в сайта си. Изчетох доста ревюта едни са много доволни други казват, че екрана и целия процесор блокират и ако не рестартираш няма оправяне за другите два модела от серията има доста по малко инфо.

Моля ако някой има впечатления от тази серия да ги сподели. Интересно е и сравнението с предишната ХТ

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Радвай се, че са ги спрели. Това устройство ти гарантира възможно най-скапан звук - смачкан и изцъклен. Търси си аналогово устройство ако искаш да имаш истински здрав саунд. Преди години имах два Зума, които са далеч по-добри от това, за което говориш (гнус ме е даже името му да напиша), но това не им пречеше сами по себе си да скапват звука по най-противен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

X3 Live е супер машина, както за китара така и за бас.

Всеки който е имал проблеми с този модел, означава,

че се е правил на инженер.

 

ХТ серияата също е много добра.

 

Всякакви негативни коментари по тези две серии са капризи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fats не, че нещо ама притежавам въпросния процесор и си толкова

 

далеч от истината, даже няма смисъл да споря.

 

Бъговете на х3 са основно в рестартиране на PC-то при ползване на USB-то за запис или свирене.

Крашове досега на самия процесор съм нямал, а го имам от 1.5 година.

 

Страхотен е за записи вкъщи и за свирене на живо лично моя бас звучи 1:1 акустично и през процесора на байпас.

Амп симулациите са много много добре направени. Разбира се не е като да се ръгнеш през 1200 ватовия ампег с 8х10 кабинет, ама за толкова пари толкова.

Ефектите са също не лоши и освен, ако не се целиш в мега, ултра, про саунда с ракове струващи колкото една къща на морето, няма да сгрешиш.

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите , колеги басисти!Нов съм в форума ,но смятам че имам необходимия опит да говоря по темата..Чувал съм въпросния процесор,и мога да кажа че не звучи зле.Но истинската му сила ,както и на повечето процесори е при работа в студио.Чувал съм го и на живо,..не е зле стига да имаш добър амп и бокс...Както писа колегата, Demiurg в една друга тема за процесори, х3 ще ти даде много голямо разнообразие от ефекти и симулации,и ще си наясно какво точно правят със звука на баса ти(ако не си наясно).Ако си млад като басист моя съвет е по-добре да си вземеш добър pre-amp,защото ще ти е много по-лесно да работищ с него от колкото с процесора,но ако искаш да си начешеш крастата вземай Line 6-а :)В един ,бих го нарекъл наръчник за басисти,пишеше че на ефектите трябва да се гледа като на отделен инструмент ,който както баса трябва да бъде добре овладян зада има положитен резултат, иначе повече пречат от колкото помагат...

П.С. това е моето мнение ,нека другите колеги басисти също споделят своя опит и гледна точка ...Наздраве... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам намерение да споря с никого. Всеки е свободен да свири с отвратителен звук от компрометирани дигитални устройства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам представа как звучи въпросният процесор, но за тези пари човек може да се оборудва с няколко висококачествени, единични педала, които ще покрият почти всички използваеми ефекти за бас. Когато се задават такива въпроси, би било добре да се уточнява какъв звук се цели и какви ефекти ще се ползват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Така е, но свиренето вкъщи на слушалки отпада. Също така и записването в домашни условия. За лайв спестява мъкненето на усилватели и кабинети. Както казах не е като 1200 ватов Ампег с един хладилник 8Х10, но ако знаеш как да боравиш с него си се справя отлично.

 

В класът си процесора е сред най-добрите и няколкото софтуерни проблема са бели кахъри. Ползва се много лесно особенно през РС, направен е да държи на тормоз и музикантски непукизъм. Моя лично е тестван в бойни условия на сцена с 2 пръста вода по нея, в проливен дъжд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз; ползвах въпросното известно време (по-малко от година) от приятел и съм доста доволен. Пробвал съм го с бас и китара, звукът е напълно задоволителен за стейдж и домашни условия. Не бях доволен от кабинет симулациите, амповите си струват парите според мен. Много богат на ефекти, стабилен (с метален корпус и копчетии) и мултифункционален процесор. За записи спестява доста мъки.

 

Махнах го, защото никога не съм бил фен на процесорите, особено за бас, където си е съвсем друго да изреве 1х15.

Но който не може да направи добър звук с това, значи хич не може да се оправя с врътки и копчетии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.