EvilMaster Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Струна съм късал само веднъж (пета), докато свирех някакви упражнения от школа на класическата. Ама нормално де, струните бяха на 9-10 месеца Цитирай
rockfire Отговорено Декември 30, 2010 Отговорено Декември 30, 2010 Почти не късам струни...докато други покрай мен редовно го правят Има си техника ...с годините се научава Цитирай
abductor Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Ами то комбинацията дебели струни + зли бендове неминуемо води до късане на 1-ва или 2-ра като се позахабят, при мене поне, но принципно от късания при бендове не знам каква техника може да те спаси. С флойда пък обикновено късам 5-та или 6-та, не е от китарата, защото закономерността се наблюдава при всичките ми китари с флойд, общо 3 на брой . Цитирай
agi Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Аз откакто съм с лес поул не съм късал на нъта или бриджа а само при много опъване и само 1ва Цитирай
Мурзилка Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Откакто си купувам хубави струни и ги сменям на 2 месеца, не съм късал нити една струна Цитирай
SviStyle Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 По принцип струни не късам(случвало се е един-два пъти първа и втора, както и шеста, но за 15 годинки реално и съзнателно свирене на ел.китара си е направо нищо.)Та, преди да се появи темата, реших да не сменям струните на едната ми китара, за фенския експеримент(не свиря много на нея).И така, струните са десятки на Ърнибол и са сложени около 20-ти август 2010.И досега си свиря с талпата вкъщи(вярно ме дразнят, ама докато има жици ще ги опъвам).Поне експеримента е безплатен. Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 29, 2011 Отговорено Януари 29, 2011 Сефте скъсах днес - първа струна. На старата си китара не бях късал, но там свирех с 10-ки. На новата свиря вече 3 седмица става, по 5-6-7 часа на ден всеки ден. Пристигна с 9-ки тя. Не съм правил по-големи бендове от full bend, но може да е повлияло донякъде това, че китарата е стоял с тези струни от както е излязла от фабриката и хич да не е са поостарели малко, а и големия и тормоз който и дадох тия седмици се е доотразил сигурно. И флойда доста ръчках, нали ми е първата китара с флойд и ми е мерак. А и другото нещо е, че се скъса струната при затягането на нъта, уш гледах да не го стягам много ама... Цитирай
Veli345 Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 еми аз съм кусал и първа и шеста ама шестата беше на класическа Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 Тук може би е мястото да попитам - ако имам подозрение, че сеслото на бриджа предразполага някоя струна към късане, как да го "запиля"/"загладя", коригирам, с 2 думи? Цитирай
checho Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 Тук може би е мястото да попитам - ако имам подозрение, че сеслото на бриджа предразполага някоя струна към късане, как да го "запиля"/"загладя", коригирам, с 2 думи? :hysterical: Какво ме направи ти бе човек Говори ли им това седло, какво прави, та ги преразполага? Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 ^ Ъмм... добре ли си? Ако седлото има някакви грапавини или остри участъци, може да износи струната по-бързо, съответно я предразполага към по-лесно (и често) късане. Цитирай
Tozi Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 Последните 10 години - не късам струни. Дадарио 12 - не бендвам. Насипвам с графит там където лягат струните (магарето и нъта). Струни сменям веднъж на 2 години. Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 Тоест да го надраскам с молив? Цитирай
ultramega Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Тук може би е мястото да попитам - ако имам подозрение, че сеслото на бриджа предразполага някоя струна към късане.... :hysterical: Какво ме направи ти бе човек Говори ли им това седло, какво прави, та ги преразполага? Вероятно ги води на кафенце, после на вечеря на свещи и докато се усетят струните са предразположени за късане ... Цитирай
Tozi Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Тоест да го надраскам с молив? Да. Или да настържеш графита. Цитирай
Recommended Posts