Jump to content
Българският форум за музиканти

Един бийт от мен :)


Recommended Posts

Здравейте! :wacko:

 

От около година се занимавам с продуциране на музика, предимно електронна. (като хоби)

Но реших малко да сменя стила и ето с какво излязох днес:

Baaadd Beat (Instrumental)

Всякаква критика ще ми е от полза ... благодаря ;):greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено такъв резултат(ефект) се получава когато CD зацикли(забуксува) на едно място! Това ли е търсеният творчески продукт? Пусни нещо от преди "да решиш малко да смениш стила", ако може!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова лесно колкото си мислиш - това е един доста посредствен бийт, за българските рапери :icon_shithappens: Иначе за истински хубав бийт ти трябват супер мн елементи, една част от тях да изчезват, друга да се появяват, самото им наслагване да е готино, да звучи избухващо. Тук примерно си сложил адски много реверб и вместо хората да си избухнат ще забият, все едно е амбиент :greenball: Готиното на бийтовете е не сложността на всеки елемент изолиран по отделно и анализиран теоретически, а съвсместната им комбинация, което всъшност прави повтарянето на един и същ 4-тактов мотив да звучи наистина колоритно и да не писва през цялата песен. Отвлякох се...

 

само да илюстрирам - http://www.youtube.com/watch?v=iU3i6decHAw

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да илюстрирам - http://www.youtube.com/watch?v=iU3i6decHAw

В тази^ илюстрация има 1:1 семпли-фрази от

- от 2:18 брояч

:ok: А, за илюстрация на интересно развитие във времето на комбинирани прости, къси фрази може да послужи

и това. Вижте, чуйте и другите там. Ако слушате Ф. Глас(минималист) ще почерпите още идеи. :cheers2: Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе май говорим за различни неща :) принципно съм против тези спорове и признавам, супер натоварващо е да се опитваш да разшириш мозъка на някого, защото е равносилно на това да се опиташ да разпънеш един лист хартия :) Още повече е глупаво че трябва именно на тази тема да водя полемики, тъй като това е раздел авторска музика.

 

Така...след като се извиних за оф-топика, мога да започна със същинската част ^^

Мотивите не са 1 към 1 :) Приличат си толкова, колкото си приличат всички подобни мотиви в музиката. Иначе колкото до примерите ти - ти даваш пример за нещо съвсем различно. Отварям линка и гледам хора които свирят на акустични китари... това какво общо има с бийтовете? На това безспорно не мога да си избухна в колата, или в някое клубче. Зарядът е съвсем различен. Това че не усещаш този тип музика, който ти сам определяш като циклене на СД, означава че изобщо не можеш да вникнеш в нея. На тази логика метъла може да се определи като "само някакви жици", чалгата като "само някакви кларинети", техното като "само някакви синтезатори", хауса като "само някакъв бийт", класиката като "разни пиана и цигулки" и прочее! Супер е лесно да отсъждаш музика която не слушаш и не си пробвал да правиш, така че да се хареса на феновете и. На пръв поглед всичко изглежда елементарно - ей сега правя еди-какво си и зазвучава като еди-що си. То ще звучи, въпросът е дали ще е хубаво :) А ако не слушаш съответния жанр, то нямаш критерии за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Автора на темата каза:

Всякаква критика ще ми е от полза ... благодаря
Аз давам мнението си на него, а не на теб и препоръчвам музикални идеи-фрази от други муз. области, които може и да му бъдат от полза. Това той си решава, а не ти, с менторския си подход сякаш си първооткривател на този стил, след като електронна музика съм слушал още от преди 30години и съм композирал нещо подобно преди около 20-на(не бийт, разбира се).

:ok: Признавам, че си по-компетентен от мен в тази област и аз с интерес прочетох анализа ти по-горе и затова нека да обсъждаме и обменяме мнения по-толерантно и конструктивно, но не надменно :) . Все нещо може да научиме един от друг. :) Но ако искаш да обсебиш темата, то аз оттеглям дилетантските си коментари! Заповядай! :)

П.П. Мога да добавя, че много обичах да танцувам на такава музика до преди няколко(4-5) години, така че все нещо ми е понятно от нея! :)

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм искал да обсебя темата, просто лесно се разпалвам : )

Иначе за бийт-а - ако ще се ползва за трип хоп, си е супер. Ако ще се ползва за РнБ - махай ревърба, махни състеина на пианото (нека звучи отсечено), смени кик-а с по-силен, пък намали баса малко. Сложи още един два елемента които да се появяват периодично, и става бомба :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите!

 

Както казах от скоро се занимавам с продуцитане ( на 16 съм) и нямам някъкво музикално образование или опит.Точно такава критика и съвети исках да чуя.

 

Благодаря отново на всички и извинявайте ако съм породил някъкви спорове :girl_cray2: ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.