Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да започна да свиря на ел. китара


CIH

Recommended Posts

Здравейте съфорумници. Аз съм Костадин и съм от Пловдив. Приятно ми е.

От някъде ще ми паднат нещо от сорта на 350 лева. Искам да ги инвестирам в това да се науча да свиря на електрическа китара. Предложете ми вариант, за какво да гледам, когато обикалям магазини. Иска ми се да е читава а не някой боклук, защото ако се зарибя не знам кога ще имам възможност да си закупя нова.

Освен това ми се иска да я вържа към компютъра, не да си взимам кубе. Просто идеята е, че съм програмист и по-голямата част от времето си прекарвам пред компютъра. Но съм чувал, че често имам проблеми пръщене и т.н. пък и софтуера за ефекти бил тежък и имало голяма latency. Предполагам, че ако си купя малко по-читава саунд карта, тези проблеми няма да съществуват. За това, моля кажете ми какви параметри да гледам при закупуване на картата.

Компютъра ми е : Athlon XP 1700+ @ 1.83 GHz с 1.25 GB DDR 400 RAM.

В крайна сметка и едно кубе да си купя не е проблем, ако е толкова гадно към компютъра, но бюджета ми е 350 лева.

Гледах и USB китарите, но не ми харесва идеята, че не мога да отида в приятели и да свирим на тяхно кубе.

 

Ако има хора от Пловдив и са навити да ми изберат китара и техника от някой магазин, такива че да съм доволен после, съм навит за едно стабилно ядене в някоя кръчма да го направим.

 

Вероятно ще се нуждая и от учител. Ако познавате учител, в Пловдив, който да не взима много парици, ще се радвам да се свържа с него.

PS: Пълен левичар съм.

Редактирано от CIH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото съм чувал и гледал в YouTube Cort CGP-X1 BKS ми се струва добро решение,а и модела върви с кубе.

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_29993/...CGP_X1_BKS.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кортовете са добро решение, обаче за тия пари по-добре да си вземе само китара, така и така това кубе няма да му е колко по-полезно от свиренето през компютъра, а за 120 лева отгоре (като реално цената на китарата е 230 в същия сайт) може да си вземе по-добър инструмент (например нещо от по-качествено дърво и без тремоло (не веднъж във форума са коментирани евтините китари с тремоло)). Вярвам, че тези китари са по-добрият избор:

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23943/Cort_KX5_BKM.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_20651/Cort_X_6_BK.html

или

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_29992/..._CGP_42_FT.html (на която бях навит преди да си взема моята китара, бях пускал тема за тази китара специално, имаше доста положителни отзиви, а негативните бяха, че грифа и е дебел (21мм))

Успех! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако смяташ за 300лв да си купуваш качествена китара по-д0бре не се захващай,а и какъв е тоя компютър ,много слаб за програмисти :wacko: .Проучи пазара на тея инструменти ,щото общо взето те почват от 300лв. :greenangel:

За да ти се помогне кажи какво ще свириш на нея (какъв стил ).

А и вземи си купи един усилвател по-добре от компютъра,поне като почнеш още от начало ще разбереш ,че това е скъпо удоволствие.

Уроци ,ето : http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=92865

Редактирано от aaaaaaaaiiiiii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе вие какво?!Човекът е казал 350 лева, вие му изреждате китари от по 360-370 т'ва дразни!За да не е офтопик ще ти кажа, че корт са много хубави китари, но ще те посъветвам да гледаш в борсата на форума, понякога изпадат супер оферти, нищо, че не са нови.Аз също хванах китара преди 3 месеца, даже малко повече, но имам кубе, пробвах през PC преди да го взема, но не ми хареса.Успех с избора!

 

P.S. Най-важното е да си избереш това, което ти харесва, за да не ти е тъпо, когато вземеш нещо което не ти харесва, само защото ние сме казали, че е най-доброто.

Редактирано от Voodoo_MetaL_PK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ви кажа хора ОК показвате ми китари за 360 лева примерно, това няма проблем за 10 лева айде. Проблема е друго. Проблема е, че общо бюджета ми е 350. В смисъл трябва да купя и отделно други неща. Вероятно тая вградена саунд карта няма да се справя добре с тия неща и ще се наложи нова. За това гледам китарата да не е чак толкова скъпа, защото това ще вдигне разходите до 400-450. Иска ми се да ми кажете каква карта да взема, така че звука който вадят колоните от компа да е качествен. Това също ме интересува. А за компа, ми аз него не го ползвам за софтуерна разработка, за това имам лаптоп, който е доста по-мощен, но на настолния са ми колонките 2.1 и за това искам към него да вържа китарата. Пък и на китара на лаптоп, не звучи добре :greenangel:.

Ако толкова е лошо като качество да го вържа към компютъра, предложете комплект китара с кубе, но 390 лева са ми множко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако целта е "как да похарча по-правилно 350 лева с идеята да се науча да свиря на ел. китара" ще получиш доста пазарно ориентирани съвети.

 

Ако целта е да се научиш да свириш на китара и засега имаш само 350 лева според мен трябва да направиш нещо по-различно, а именно:

1 Да потърсиш учител по китара. Той ще провери дали си музикален, дали имаш верен слух и чувство за ритъм. Ще прецени каква по вид и размер китара е подходяща за теб. Ще те насочи откъде да я потърсиш, ще ти помогне в избора.

2. Чак след това да купуваш китара съобразно горните изисквания. Не се изненадвай, ако в началото не е електрическа. Това не е крачка назад, а стъпване на една по-здрава основа.

 

В противен случай ще загубиш доста време и пари, а резултатът ще се отдалечи във времето, даже може и да се откажеш. Тук не са малко темите със съдържание "Продавам китара и кубе. Свирено е малко, защото разбрах, че китарата не е за мен."

 

От купуването на първата китара до сцената има много за вървене, но пътят си заслужава. Пътят, не целта, ако ги различаваш.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз подкрепям идеята за X1 комплекта. Получаваш всичко, което ти трябва. Не мисли за свирене в компютъра - не е като реалното, ама никак. В Cort комплекта взимаш всичко, отиваш у вас и почваш да свириш, гледам че китарата дори се дели, което е доста хубаво като за цената си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз подкрепям идеята за X1 комплекта. Получаваш всичко, което ти трябва. Не мисли за свирене в компютъра - не е като реалното, ама никак. В Cort комплекта взимаш всичко, отиваш у вас и почваш да свириш, гледам че китарата дори се дели, което е доста хубаво като за цената си.

Мда изглежда добре, вярно 400 лева са над сумата която съм отделил, но като си помисля че еконта ще ми изпият душичката, за да ми доставят китара с кубе ... представете си колко кг. са двете. Някак си предпочитам да обиколя магазините в Пловдив за комплекти :yes:.

 

Замислял съм се над мнението на L.K. и може би той е най-прав. Да отида на учител и той да ми избере китара. Искам да ви кажа, че си имам друга професия, не смятам да се занимавам до там, че да стигна до сцената, просто като хоби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнява ме в пловдив да не намериш китарата.Бих те посъветвал,да не си поръчаваш от интернет,защото може китарата да е ти е удобна за свирене.Затова първо пробвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега CIH и от мен.

При мен беше аналогичен случай преди 7-8 месеца.

Идеята беше да подрънквам като хоби за собствено удоволствие. Т.е момента с дали ставам и дали ще ми е гот да подрънквам не стоеше на дневен ред.

Отидох в магазина поприказвах с консултанта такъв ми е бюджета това и това, даде ми да пробвам няколко китари и едната ми лепна.

По него време а и сега не мисля че ми трябва кубе (За по-натам знае ли човек, хората се променят и променят мнението си).

Мисълта ми е, че бях наясно през звуковата карта на машината няма да стане, и затова с китарата си взех и една USB звукова карта. Доволен съм.

Сметката: китара ~350лв + звукова карта ~90лв + гаражната банда на лаптопа и това е.

Видя че споменаваш да изкараш звука през тонколонки към компютъра.

Личното ми мнение е че само ще се разочароваш.

Това което аз направих е : взех си едни хубави слушалки. Просто разликата в зукът е огромна. Поне мен много ме надъхва когато се чуе хубав и плътен звук, а се съмнявам това да може да се възпроизведе през тонколонките.

Отностно приобиването на китара: по принцип новото си е ново (има някаква вътрешна нагласа човек когато е първи собственик), но пък не е за отхвърляне идеята да се снабдиш с китарка втора ръка.

 

Успех с начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото струва комплекта - толкова е. Не се притеснявай за доставката, защото тя е безплатна за стоки над 25 лева. А за удобността, човек ако не е свирил на китара досега няма как да знае кое му е удобно и кое не. Въпрос на свикване е според мен.

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В xxxx има 3 вида пакети за начинаещи, кубе, китара и всякакви аксесоари, тях също може да огледаш пък вече ще си прецениш. Лично не съм никак фен на свиренето през компютър, за мен най-големият проблем идва от това, че китарните говорители са доста различни от тези на колонките за компютри. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето този комплекти се вписват във цената която си посочил.

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/f_359/Guitar_Packs.html

Не е върха на сладоледа но все пак.... :)

Сега за Корт ел.китарите наистина са доста добре изпипани ,но са около 350лв.

Има и към 250лв. но незнам доколко са сполучливи.

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/f_360/ST_Models.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/f_362/LP_Models.html

Другата въпросителна е какъв стил музика ще свириш ,каква форма и цвят на

китарата ти харесват и кое предпочиташ повече.

Дали е наистина хубава китара за 350лв. или горе-долу хубава китара и усилвател

(кубе) със ефекти.Аз ти препоръчвам да си вземеш една хубава китара Корт и една

аудио карта Бехрингер за компютъра.Усилвателя не е особенно критичен компонент

защото той само усилва сигнала от китарата и винаги можеш да го добавиш

на по-късен етап.Докато със китара и интерфейс(аудио карта) можеш да обработваш

сигнала със софтуерни ефекти(дисторжъни,дилеи,ехо,реверби,хоруси и т.н.) и да ги

записваш във реално време.Ето това е добра комбинация:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23...rt_G210_BK.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_1958...GER_UCG102.html

или ако предпочиташ само кубе и китара:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23...rt_G210_BK.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_29...Cort_CM10G.html

или само наистина хубава китара:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20...rt_G254_WS.html

Ти си решаваш коя комбинация е най-добра за теб ,но основното е че

Корта е достатъчно добра китара.

Във Пловдив можеш да отидеш във магазин Койчев(намира се във

Филхармонията на центъра).Много добро обслужване и цени имат и можеш

евентуално ако нямат в наличност да поръчат това което искаш.

Можеш да ми пишеш на ЛС за подробности.

Успех!!! :)

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Усилвателя не е особенно критичен компонент защото той само усилва сигнала от китарата и винаги можеш да го добавиш на по-късен етап." :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.