hendrixxx Публикувано Ноември 27, 2010 Share Публикувано Ноември 27, 2010 Та значи, вдъхновен от горер и компания реших да ремонтирам една дърта кремона - пребоядисване , рефрет , хедшейп промяна и нови инлейс (а.к.а. точки ). Вече съм на етап голо дърво и прочитайки десетки теми (long live forumzamuzikanti) съм решил каква ще я боядисвам и как. Но не за това ми е темата. Навярно тези които ще могат да ми отговорят на въпроса знаят дъртите кремони с какъв струнник са и колко е смотан и как къса струни и колко грозно изглежда , та за това реших да монтирам бридж (е не съм решил напълно защото се съмнявам какъв звук ще излезе на края , та се чудя дали да вкарвам 40 предполагам лева за някакъв бридж) - и от тук се зароди моят въпрос . На какво разстояние от нъта или от края (тоест последното прагче) на фингърборда трябва да бъде магарето? Благодаря предварително!! И една добавка не ми предлагайте лютиери , искам всичко да си свърша сам защото крайният резултат ще бъде максимално як (или ще я хвърля от блока ако звука е лайнян)! Наздраве!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 (Редактирано) Разстоянието междо магарето и 0-во прагче би трябвало да е равно на удвоеното разстояние между 0-во и 12-то. Редактирано Ноември 27, 2010 от g_vayov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Ноември 27, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 27, 2010 Благодарско!! Ще видим какво ще се получи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 27, 2010 Share Отговорено Ноември 27, 2010 (Редактирано) Пиши какво е станало след пробата . Между другото, това, което ти кава колегата, не е съвсем вярно, защото този принцип не взема предвид допълнителното удължаване на струната от самото й натискане. На практика, можеш да измериш дължината на мензурата на китарата(два пъти от 0-во до 12-то прагче), да намериш китара със същата мензура, която свири вярно(и струните са на добро разстояние) и да изкопираш позицията на бриджа, както и височината на струните над 12-то и над 1-во прагче. Друг вариант е да намериш начин да фиксираш временно бриджа и да сложиш 1-ва и 6-та струна(може и 3-та, като не е необходимо да настройваш в ми, може тон-два надолу, пак е приличен ориентир) и да пробваш кога ще стане съвсем вярна. ПС: ако огвориш за електрическа китара, следвай принципа на колегата, когато седлата са горе долу в средно положение (имам предвид винтчетата за корекция на интонациите), като по принцип седлата по-често се налага да се коригират назад (удължаване на струната), отколкото напред. Редактирано Ноември 27, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Ноември 28, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2010 Не , говоря за акустична китара . Благодаря за съветите хора. Попринцип се бях навил да направя цяла тема за пълния процес на ремонта , но нямам с какво да снимам , а без снимки на хората не им е интересно . Но се търкаля тук един бас орфей за който като му дойде времето ще направя тема !! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2010 Появи се нов проблем.И той е такъв че от вътрешната страна на китарата няма нищо масивно за което да се захване бридж. Та да попитам ще остане ли бриджа монтиран на китарата въпреки че е залепен и завинтен на преден панел (демек някакво странно приличащто на талаШИТ нещо с лепнат фурнир отгоре и цялото това с дебелина почти 3 мм ) или да ползвам стария струнник . Имам и друга идея но съм сигурен че ще ... майката а звука , а тя е : да залепя някакво трупче което да оплатнява между предния и задния панел и да играе роля на "котва" за бриджа . Но кажете вие по-опитните и давайте предложения ! Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Ноември 30, 2010 Share Отговорено Ноември 30, 2010 Идеята ти е интересна и оригинална, но не се допитвай за нея до "спецовете", защото ще ти разкатаят мамката от критики! действай си сам, както си започчнал! така е мислил/действал ...... ини, .....ини и неговия брат ...ини! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Ноември 30, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2010 всъшност целта ми е да получа именно критики или насоки иначе в крайна сметка наистина ще направя това което реша че ще се получи и което мога защото съм ограничен откъм инструменти ( и финанси , но има ли смисъл споменаването им ). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 30, 2010 Share Отговорено Ноември 30, 2010 Механика учил ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Декември 1, 2010 Автор Share Отговорено Декември 1, 2010 в девети клас (когато имах 300 отсъствия) но защо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts