Jump to content
Българският форум за музиканти

Уважаемиии... Другаркиии... И другариии!...


Recommended Posts

Уважаемиии... Другаркиии... И другариии!... Скъпи саотечественици!...

 

Понеже от некакво време насам почнах да посещаам що-годе редовно форумо, а па от време на време и да пишем у ньего, реко си "Чеа да зеам да каам две-три приказки за мене, че да нема ората да се чудат Къв е тоа сега тука? Отдека е дошел и за кво се бори?".

 

И те така те - кой ме не знаа - те ме е:

 

1) Nickname: yordaniy / йорданий - силно-радьоактивен, опасно-токсичен химически елемент; толкоа нестабилен, че още не моат да го овладеат и да му иследват свойствата, та да го добаат у периодичната таблица!

 

2) Възраст: Ааа, на такиви въпроси се не отговара!... Демек - 30. :-)

 

3) Образование: Више - магистер индустриален инджинерин.

 

4) Вашият инструмент/и: Длъг, нисък, дебел и плътен! (Поечко бас и поманко китара. ;-))

 

5) Предпочитан музикален стил: Маалииии, хаос! Тука ако почнем да изброяам, нема да ми стигне обедната почивка!... Ше споменем само най-важното: хард-рок, траш, дед-метъл, джент/прогресив; джаз, фънк, поп, електронна музика, класическа музика, народна музика, етно-музика...

 

6) Вашият вдъхновител: баща ми. Он е главнио виновник за музикалното ми (недо)развитие, за ориентацията къде убавата музика и къде струнните инструменти с ньеговата 7->6-струнна куха китара, купувана 3-а ръка по време оно кога е бил он студент... А па къ съм ревал един път като донесе некав кашон и ми каза, че било цигулка, а па после се оказа, че си купил нова ловджийска пушка, не е истина!!!

 

7) Досегашни (не)реализирани проекти: Реълезиран (а бе кви са тия сложни думи бе?!) - оркестар "Стожер" - трио, изявeващо се (почти) най-редовно с изпълнения на хард и не чък толко хард гавъри по некви фирмени събития. Нереализираните са бая; най-сериознио от които е квинтет "Це-200" от гимназялните ми годин.

 

8) Странични интереси: Коли! Див фен и мноо запален на тема двигателе с вътрешно и външно горенье - сам си попраам колата! Жени! (Е кък иначе...?! :-)) IT - компютори и ЖиСиЕми (Офф! Мани мани...)

 

9) В кратце (или с две думи за вас самите): Оно не моа с две думи да се разкаа тва...

 

Почнах да дрънкам на кухата китара на баща ми още кога бех у пръво оделение. Оно верно, че само съм дрънкал и кинех струните тогаа, ама тва засили интересо ми къде китарите. После, кога бех на 10-ина годин, почнах малко по-сериозно да дирим тонове като дрънкам, почнах и да се опитвам да вадим отделни тонове от некви песни на Пинк Флойд и там кво друго имаше баща ми на касетки и плочи - Щурците там, ФСБ, едно-друго и те така...

 

У гимназията, като подготваци се беаме разбрали с едни кияци да праиме група, и понеже немаше кой да свири на бас, викам "Аре я ша съм!". (Те така почна интересо ми къде басо!) Добре, ама немах бас! Ама па имах кухата китара на баща ми!!! Маанах й пръвите две струни, турнах й нови големо и мънинко мосче та да се изравни разстоянието между струните и почнах да бичим басови тонове кога свирехме с ония пустиняци. За усилвателе ползвааме един руски магнет, къде деда ми (Лека му пръст!) ми го беше дал. Ама тоа магнет такъв дисторшан вадеше, че от време на време се чудеаме на бас ли свирим или соло... Опитвааме се да пишеме некви собствени песни с текстове и музика, даже некаде си вардим листовете с текстовете още! Беаме намерили некав децки синтезатор, та се проявевах и като синтезаторис от време на време... И те така те...

 

По-натам, у 11-о оделение един брачед ми уреди да зеам некъв олющен и оцвакан с червен лак за нокти бас за 10 иляди лева (они нали тогива парите беа у иляди) от некъв пушач, къде немаше пари за качак... Зех я басо, стегна' го с вещата помощ на баща ми и почнааме да бичиме редовно с едни други пустиняци. В последствие се нарекоаме Цe-200, и даже излазааме един път на сцена, ама нещо се прееВаа уредбите и се изложиаме, даже скинах 4-а струна на басо от свиренье с пръсти (я тогава с перо не свирех що не можех) и те така...

 

После станах студент и се сецнах сас свиреньето що почнах да се занимавам с некви компютри и некви други глупости, колежки, ала-бала - сума време не бех фащал басо и са ме е яд, ама кво да праим!...

 

Ама преди 1-2 годин зех па да посвирвам от време на време, а па таа годин направо се изсуанах от свиренье! Купих си некви по-читави инструменти, усилвателе, едно-друго... Събрааме се с двама пустиняци от работа и почнааме да свириме кво докачиме. Нарекоаме се оркестар "Стожер" и излазааме неколко пъти на сцена та понапраиаме шоуто на колегите и те така...

 

Сега съм толко ошашавел на тема свиренье, че ча пръстете ме сръбат непрекъснато, само каде немам ча толкова свободно време та секи ден да свирим.

 

И те така те!

 

Ако сакате нещо да питате, моа и да ви отговорим, ама моа и да ви не отговорим - зависи дали сам на кеф и дали не съм скинал некоа струна тия дни...

 

П.П. 'Сички парвописни, пунктоацьонни, граматически и тем подобни грешки са абсолютно омишлени. Нищо, че съм инжинер, че па и компуторджия, ма я съм връл педант на тема правопис! Написаното по-горе би требвало да звучи така, къ се говори у роднио ми край. ;-))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл! Много яко представяне, де го Фифчо сега...

А в северозападния форум членуваш ли? :icon_shithappens:

 

Да не се броим от резервата, че Хилбили ще ни почне... той много мрази такива! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D А моеш ли да копаш? Шот аз па моем и да не копам! ;)

Ха, наздраве! :icon_shithappens:

:) Ти ли си бичМето с маската? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Добре дошъл и от тука, Данка! Представянето ти ме разби! :)

Монка, Фанал съм го за ушитье и съм го довлякъл, че ми е на лесно! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраво и от мен! Добре си ни накацал и все така свежо да го раздаваш! И да не купуваш процесори, че Искрен те обади леко! Ще ти дам да тестваш една гадина скоро при желание. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не се броим от резервата, че Хилбили ще ни почне... той много мрази такива!
Как че мразим бе,аз съм хипи по убеждения - нема омраза,е ,понекога си пцуем наред,че нещо не ми е у ред,ма без лошо ..

Добре дошъл и весели празници! B)

А,прародителите ми са от Годеч и Своге - това у резервата ли се води? :)

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

'Сичко, каде е на запад от Плеен и на север от София, е у резервато.

 

БлагодАрим за посрещаньето! Добре съм ви заварил! :-)

 

IgniteAll, нищо не съм купил (все още); трябва първо да се науча как се държи баса... :) А пък то и финанси си трябват за процесора... ($-криза)

 

Искрене, къде си ме клеветил бре, брато? Ше те буам с басо у тиквата! ;)

 

'Ай наздраве и успешна седмица на всички! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я като гледам тука само пусти пустиняци съ се сковранисале. Мама ми а казал да си не играам с вазе оти моа да пропаднем като пичка у процеп :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.