patzo Публикувано Ноември 22, 2010 Share Публикувано Ноември 22, 2010 (Редактирано) Спретнах следното ефектче по-схема на tubescreamer. Малко съм нов в материята, това ми е второто ефектче като модел, но се постарах(поне според мен) нещата да са както трябва. Има някой малки промени по схемата - Keeley mode. Неелектролитните са на Wima, а конекторите на на Нюрик и се постарах да са дирекно върху платката та да няма много жица вътре, сложих и диодче за да има някаква защита от обръщане на поляритета. True bypass - милениум. Като вкараш моно жак тогава се включва ефекта - тоест пази батерията, естествено може и с адаптер. Не се получи малко там където е гравирано, че минуса е вътре( двете кръгчета се сляха при гравирането и не го позиционирах правилно. Кутийката е "алюмин" (както казваме в цеха за дограма), прахово боядисана. Интегралата е RC4558P - Texas Instruments. Е това е !!! Ето два записчета. Записал съм ги със микрофон пред кубето Маршал 8080 без никаква обработка реверба е от кубето. Нямам динамичен микрофон и затова ги записах със кондензаторен ама тва е. Всички врътки на 12часа. семпъл 1 семпъл 2 Ето и снимки !!! Направих 10 бройки, но 2 заминаха за приятели. Ако някой се престраши може да има такъв срещу 70 лв. Естествено може и проба за хора от София. Редактирано Ноември 22, 2010 от patzo 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) красота (: и хубав звук вади (: позиционирането на буксите върху платката по този начин е идейно, поне аз не бях виждал такава конфигурация. кутията вероятно е купешка - колко струва? и дали няма да е зле да пуснем една тема "фукня" и в този раздел, в която да се обсъжда какво сме си направили, какво оборудване сме си взели и прочие... Редактирано Ноември 22, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 22, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2010 Кутийката е купена - Цък - 7.70 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 бре-е-е! още утре отскачам до радиуса да питам за такава хиляди премногоблагодарности Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 no comment... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Супер е ефектчето! Поздравления! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Екстра е майна. Мойто го бъзиках - бъзиках и накрая се получи и аз не знам какво. Сменях му стойностите на кондензаторите, на някои резистори и всичко на слух съм нагласял. Знам че не е правилно ама толкова мога. Трабва и аз да пусна някой семпъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Добро постижение. Почти всичко е наистина както трябва. Има идея надписите да са на български! Но някакси не се връзва "гейн" - ама никак! Особено, когато има точен български превод - "усилване". Ако се държи на определена терминология, нека да си е на английски, както си му е реда. Разбирам повсеместната гъзарщина да не се използват българските думи, защото "не кефят" както английските и се приемат като простеене. Това е добре представено още на "23 майя 1871 от Д. П. Войников". Лошото е че не сме мръднали грам от тогава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) мда, краткият български термин е "жица" Редактирано Ноември 23, 2010 от Fallenblood 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 ^ Подлрепям за жица. Готина визия, като се продадът тези бройки, може да се смени английското гейн с жица. Усилване или печалба, по трудно ще се хванат на малкото място. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Явно "братушките" също не ги кефят чуждите терменолигии: Иначе ефектчето е станало голяма симпатяга, браво за което. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Особено лявото копче има доста интересни положения . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Браво, браво, кефи жицата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Браво станало е супер кутийчето.И аз съмго правил това ефектче и свиркаше добре,но остана в насипно състояние.Току що се регистрирах в сайта и ще си поръчам една,две кутийки.А относно женските жакове Fallenblood решението не е ново - виж на Ники ефектите и те са така.То няма и как друго да се измисли това е начина. Поздравления за добрия дизайн! Редактирано Ноември 23, 2010 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 23, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2010 Благодаря на всички за добрите думи!!! Да това с гейна и аз доста се чудих дали да е така. Предложението за жица е добре ама не се сетих, измислях някакви други думички ама идваха дълги, както и да е вече е така за в бъдеще ще мисля повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts