Fallenblood Публикувано Ноември 22, 2010 Публикувано Ноември 22, 2010 в тази тема се завърза разговор за въпросните интересни оръжия в арсенала на басиста... за да не я мътим повече, продължавам дискусията тук. от тук вземам следния списък обекти: Electro-Harmonix Bass Micro Synthesizer DIGITECH BASS SYNTH WAH Akai SB1 Deep Impact Bass Synth IBANEZ SB-7 Behringer BSY600 клипове, впечатления, ревюта, принцип на действие... и, като за начало - някой знае ли vst плъгин с подобна функция? най-близкото, за което се сещам, е един, дето симулира drawbar-ите на орган. като се прибера вкъщи ще го издиря. Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 23, 2010 Отговорено Ноември 23, 2010 От изброените не съм пробвал само този на Берингер Ibanez SB7 е добър - готин аналогов звук, но е по-скоро ауто-уа/филтър, отколкото пълноценен синт т.е. блендите му са ограничени Digitech е доста синтетичен/цифров като звучене за моя вкус. Akai е супер, но не се произвежда от доста години и цената му втора ръка е доста по-висока отколкото когато беше нов. Най-добрия ефект от подобен тип, който съм пипвал. Electro Harmonix звучи добре, но не ми хареса това, че трудно можеш да сменяш различни бленди с всичките тези корекции. Предполагам, че ако си поиграеш по-дълго време се свиква. Цитирай
blr Отговорено Ноември 27, 2010 Отговорено Ноември 27, 2010 Имам впечатления от Digitech Bass Synth Wah. Това е преди всичко envelope filter и като такъв върши много добра работа, плюс има и учудващо добър октавер. Синтезаторните му бленди, за мен, не са особено използваеми, но не съм ги сравнявал с други ефекти за мога да напиша повече. Предполагам, че ако се търси синт, има по-добри предложения. Като envelope filter с "бонуси" е добър ефект. Цитирай
ste.bel Отговорено Март 4, 2011 Отговорено Март 4, 2011 Boss SYB 5 + Roland EV-5 (volume-expression pedal) e интересна комбинация за bass-synth. Digitech Synthwаh e ,както казва blr , преди всичко envelope filter ..auto wah. аз лично предпочeтох DOD FX 25B Envelope Filter(по-голям range и по-аналогов звук) пред Digitech-a.. в действителност фирмата е май е една ..Digitech е по скоро името за масовия пазар.DOD FX 25B не го произвеждат вече. Fuzz Factory(Zvex) също ми беше интересен като bass-synth,въпреки че си е чист fuzz pedal..но така и не го купих. Behringer BSY600 като го гледам е евтиният-клонинг на Boss SYB(3-5). на тях им е любимо да плагиатстват..както и BEHRINGER V-TONE BASS BDI21 e несполучливото копие на Sansamp Bassdrive DI (BDDI). cheerz! Цитирай
blr Отговорено Март 4, 2011 Отговорено Март 4, 2011 ...BDI21 e несполучливото копие на Sansamp Bassdrive DI (BDDI). cheerz! Колкото и да не обичам Behringer трябва да призная, че имат и някои не лоши попадения и едно от тях е именно BDI21. Като изключим пластмасовата кутия и по-некачествените потове, във функционално отношение е опасно близо до оригинала. Наясно съм, че качеството на компонентите е ниско, но като звук в повечето случаи са много близо. Ползвал съм BDDI и за известно време даже имах BDI21. Ще е интересно да се съберат двата педала на едно мясти и да се направи тест "на сляпо" Моето предположение е, че при правилно проведен тест ще е трудно да се различат ефектите. Малко offtopic се получи, за което съжалявам. Цитирай
ste.bel Отговорено Март 4, 2011 Отговорено Март 4, 2011 ...BDI21 e несполучливото копие на Sansamp Bassdrive DI (BDDI). cheerz! Колкото и да не обичам Behringer трябва да призная, че имат и някои не лоши попадения и едно от тях е именно BDI21. Като изключим пластмасовата кутия и по-некачествените потове, във функционално отношение е опасно близо до оригинала. Наясно съм, че качеството на компонентите е ниско, но като звук в повечето случаи са много близо. Ползвал съм BDDI и за известно време даже имах BDI21. Ще е интересно да се съберат двата педала на едно мясти и да се направи тест "на сляпо" Моето предположение е, че при правилно проведен тест ще е трудно да се различат ефектите. Малко offtopic се получи, за което съжалявам. да,прав си...'опасно близо' но в домашни условия само.на слушалки<като изключим шумовете> ,на компа или на нисък левел през кубето.. не и с група в реални live условия или репетиционна...забрави да се чуваш и разбираш какво свириш<естествено зависи и от стила но при мен не се получи>неможа да се справи vs 1 x Engl.. имам ги и двата <behringer-a го взех само от любопитство щото беше почти без пари> ...копието на синтезатора Boss SYB обаче може и да става..незнам Цитирай
Recommended Posts