QueenII Публикувано Ноември 20, 2010 Share Публикувано Ноември 20, 2010 Драги колеги, Бихте ли ми дали съвет с какво да освежа стойките на чинелите, фус-машината, както и обръчите на томовете, понеже леко са ръждясали. Чух за някакъв си полир - какво представлява, и откъде да си го закупя? Изобщо какво бихте препоръчали? Благодаря предварително за съветите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vihro Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) Добрият стар "Ръждопреобразувател" върши чудеса-зеленикава тежност,която може да се намери във всяка железария.За нещата които си изброил обаче,ще отиде сериозно количество.Аз лично действам с накисване ,че иначе резултата не е особено добър.След като ръждата е пробила през никела не знам за по-добро средство от премахването му,почистване много добре на метала и пре-никелиране.Не знам в момента какви са цените /питай Гугъл/ но по принцип е скъпо.Ако харда ти е достатъчно стар и огрухан, не заслужава чак такова внимание,ръждопреобразувателя ще е достатъчен.Ще загубиш блясъка,но поне ще премахнеш ръждата и за определен срок от време ще защитиш метала от последващо корозиране. Успех Редактирано Ноември 20, 2010 от vihro Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
darmonko Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Vihro е прав - ръждопреобразователят върши работа в случай, че никела е дълбоко наранен и под него е избила ръжда или пък покритието е силно нарушено. При всички положения ще махне грозната ръжда, но няма да накара хардуера да блести. За преникелиране няма смисъл да се говори, за парите които струва може да си купиш нов хардуер. Ако общо взето никелът не е силно олющен и има съвсем малки точици ръжда можеш да пробваш с паста за зъби (само че иска доста търкане) или с някой от многото препарати за почистване на кухненски мивки тип "алпака"и тенджери - важното е да е течен или кремообразен, а не прахообразен. Последния, който използвах, беше "MEGLIO" - италиански май се водеше течен и напълно безвреден, дори и чинелите си миех с него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dad_tgv Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) Пробвай с обикновен цимент, ще останеш доста изненадан /приятно / от резултата ! Не за чинелите обаче, а за обръчи и лъгове. Редактирано Ноември 22, 2010 от dad_tgv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts