Jump to content
Българският форум за музиканти

Освежаване


Recommended Posts

Драги колеги,

Бихте ли ми дали съвет с какво да освежа стойките на чинелите, фус-машината, както и обръчите на томовете, понеже леко са ръждясали. Чух за някакъв си полир - какво представлява, и откъде да си го закупя? Изобщо какво бихте препоръчали? Благодаря предварително за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрият стар "Ръждопреобразувател" върши чудеса-зеленикава тежност,която може да се намери във всяка железария.За нещата които си изброил обаче,ще отиде сериозно количество.Аз лично действам с накисване :girl_witch: ,че иначе резултата не е особено добър.След като ръждата е пробила през никела не знам за по-добро средство от премахването му,почистване много добре на метала и пре-никелиране.Не знам в момента какви са цените /питай Гугъл/ но по принцип е скъпо.Ако харда ти е достатъчно стар и огрухан, не заслужава чак такова внимание,ръждопреобразувателя ще е достатъчен.Ще загубиш блясъка,но поне ще премахнеш ръждата и за определен срок от време ще защитиш метала от последващо корозиране.

Успех :whistle:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vihro е прав - ръждопреобразователят върши работа в случай, че никела е дълбоко наранен и под него е избила ръжда или пък покритието е силно нарушено. При всички положения ще махне грозната ръжда, но няма да накара хардуера да блести. За преникелиране няма смисъл да се говори, за парите които струва може да си купиш нов хардуер.

Ако общо взето никелът не е силно олющен и има съвсем малки точици ръжда можеш да пробваш с паста за зъби (само че иска доста търкане) или с някой от многото препарати за почистване на кухненски мивки тип "алпака"и тенджери - важното е да е течен или кремообразен, а не прахообразен. Последния, който използвах, беше "MEGLIO" - италиански май се водеше течен и напълно безвреден, дори и чинелите си миех с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с обикновен цимент, ще останеш доста изненадан /приятно :wallbash: / от резултата !

Не за чинелите обаче, а за обръчи и лъгове.

Редактирано от dad_tgv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.