Jump to content
Българският форум за музиканти

Highway To Hell, Knocking On Heaven's Door и Елмаз и стъкло


Pepi01

Recommended Posts

Това сме ние... Липсва басист и мъжки вокал, но ги търсим и като ги намерим нещата ще станат още по-добре :greenangel:

 

Ще се радвам на мнения, коментари и градивна критика :P

AC/DC - Highway to hell cover

Guns'n'Roses - Knocking on heaven's door cover

БТР - Елмаз и стъкло cover

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко съвета..

 

Първо, браво за инициативата..Хубаво е да се свири!

 

Настройте китарите. На Елмаз и Стъкло си личи, че сте вадили всичко по табове..Само че табовете са написани вероятно за китара настроена в ми бемол, защото солата са откровено фалшиви ( с половин тон по-ниски ).

 

На Knocking on Heavens Door опитайте вокалистката да започне да пее 1 откава по-ниско..Губи се разнообразието и става скучно ако през цялото време писка на високо. Нека да направи някаква градация!

 

Хареса ми барабанистчето, трябва да работи и ще се получат нещата...Ритъм китаристът ви ме подразни с многото поза..Все пак снимате си видео от репетиция...Става изкуствено с тея муцки и вживявания.

 

Работете повече откъм интонация, сработеност и се слушайте!

 

Успех! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е че всички сте на едно ниво.Вземете си и басист,защото не става само с китари.Настройте ги тея китари поне и се слушайте един друг,щото като ви гледам всеки гледа да си изсвири неговата партия.Барабаниста трябва да седне доста да посвири с метроном, щото е много неритмичен.Виждам че имате хубава апаратура не знам репетиционна ли е това,обаче само с хубави инструменти не става,трябва доста труд докато станат нещата.Репетирайте повечко и като ви хареса на вас самите тогава правете клипове да ги покажете и на други хора.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Райската врата я свирите прекалено бързо, това е ваш избор разбира се, но просто не подхожда на песента. Хубава идея за това едната китара да свири драйв, другата чисто, но чистата се губи. Човека със Страта може да вкара ривърб, особено на припева + чиста китара ще е супер. :icon_shithappens: Сега това са малки забележки, но солата честно, не че сте ги оплескали, просто :

- на първото соло - дай повече драйв, имаш JCM 800 зад себе си!

- на второто соло - хубава импровизация, но просто не в духа на песента.

 

Ама аз съм един такъв черноглед, забравих да ви похваля за идейността! :D Дали ми харесва на мен, да не ви интересува. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям изказването на Zero Tolerance . Това са белите кахъри разбира се . Най-важното е , че имате ентусиазъм , събрали сте се и се опитвате да направите заедно нещо . Аз лично смятам , че ентусиазма е водещото нещо . Гледам техниката около вас не е никак зле и има потенциал нещата да вървят напред . Задължително намерете мъж вокал . Мадамата има потенциал , но за някой изпълнения просто си трябва мъжки вокал .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само упреци видях. Защо никой не попита от колко време, например, се занимават с музика? Или от колко време са заедно? Единствено Елмаз и стъкло не ми хареса на мен. Освен това спорд мен това не са клипове които се снимат за да се качат във форума, а просто са направени и след това са качени за да се даде стимул. Но както и да е де, няма значение. Евала на бандата от мен, а който се мисли, че е по добър нека си зададе предните въпроси и тогава да прави коментари. Поздрави на всички! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления!Слушах магистралата към ада и не ми харесва, че я пее момиче, но окей това не е грешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koe точно не ти хареса в това, че я пее момиче?

 

Вокалистката има приятен глас, но трябва да поработи още доста върху интонирането и микрофонната техника. Според мен в първото парче трябва да вложи и малко повече хъс в пеенето. Не, не е задължително това парче да бъде изпято от мъж, но в момента във вокалната линия звучи като поп-парче.

И тук не става дума за никакви упреци, Каменов, става дума за това да се дадат съвети на децата, за да могат да поработят още по-здраво. Освен тва всеки, който си е пуснал клипче тук, ясно трябва да осъзнава, че ще има различни коментари.

Успех на групата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо никой не попита от колко време, например, се занимават с музика?

 

От колко време се занимават с музика?

 

Според мен , всичко друго да кажем ще се оправи, но ненастроените китари издънват положението , независимо откога се занимават .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави за ентусиазма. Колкото и да сте свирили сте само на прага на музиката, така че е рано за други похвали.

 

Highway to hell - свирихме я на вашите години, та я знам с паузите.

Барабанистът - хаотичен, а трябва да е точен като часовник.

Вокалистката - неритмична, ама по кого ли да се равнява? Нека поне си тактува, та да е наясно кога да диша.

Китарист "Фендер" - да научи заглушаването, демек паузите. С широка ръка се свири кънтри, а Highway to hell има ноти (тонове) с точни дължини.

Китарист "Гибсън" - да си научи солото, че хич не е лесно. Може би е по-добре първо да посвири други "диси" парчета от старите.

Двамата китаристи в повечето време синхронно свирят едни и същи тонове. Няма смисъл. По-добре единият да хване бас китара.

 

Елмаз и стъкло

Не я изслушах до край. Почне ли фалшиво няма да завърши добре.

Ако на момата тоналността на песента не съвпада с вокалния и диапазон то следва песента да се транспонира (изсвири в друга тоналност). Няма такова правило "тази песен е от До".

 

Knocking on heаven's door cover

Барабанистът е трагично безотговорен. Много трябва да копа и то с метроном, а не с мп3 плеър.

Вокалистката - тук тя е най-малко грешна :lol: .

Китарист "Фендер" - свири сам за себе си. В групата не е важно да си изсвириш солото, а да звучиш добре с другите.

Китарист "Гибсън" - тази китара или не е настроена, или не е интонирана, или и двете. Неубедителни бендове.

Към двамата китаристи - когато единият свири солото другият трябва да запълва хармонията със свиренето си, а не да бичи безотговорно кварти. Басистът би помогнал, даже би направил безработен единия китарист. Ползвайте тунер и двамата, особено преди запис.

 

В заключение: Групата трябва да звучи единно, общо, сработено. Това означава да се свири в тон, ритъм и с отговорност за общия саунд. За индивидуална изява може да се мисли след като бендът е сработен. Фактът, че горните парчета на две акустични китари и вокал звучат по-добре означава, че си пречите. Това, разбира се, не трябва да ви отказва. Между другото има доста по-лесни и сработващи групата парчета, макар и не толкова ефектни. Попитайте старите кучета за такива.

Редактирано от L.K.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много искам да изкажа съжалението си за това, че няма в нашия град такива добре оборудвани репетеционни. А относно изпълненията - добре, браво за инициативата, ама.... до там. Не е проблем, че вокалът е женски, ако е изпято като хората.

 

L.K. е казал горе-долу, каквото трябва. И проучете за какво служи врътката gain на тия мощни ампове, които са около вас, китарите просто звучат постно и неубедително, а не трябва да е така.

 

Солото в началото на "Елмаз и стъкло" беше умопомрачително просто, не се ли чувате като свирите, че е completely out of tune?

 

И наистина няма смисъл да заучавате солата наизуст, даже е много по-трудно, научете се да импровизирате.

 

Така де, личи си, че от скоро свирите и има още върху какво да се работи.

 

Keep on trying!

Rock on!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.