Fortissimo Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 15000 rpm c 32 мега кеш и само SCSI. Цитирай
martist Отговорено Март 15, 2006 Автор Отговорено Март 15, 2006 „E„|„u„}„u„~„„„p„‚„~„Ђ, „T„Ђ„„„ѓ„Њ„~ GB Ѓ‚ Gb :exclaim: „E„t„~„Ђ„„„Ђ „u „s„y„s„p„A„@„J„S(GB), „p „t„‚„…„s„Ђ„„„Ђ „u „s„y„s„p„A„I„S(Gb). 8 „A„I„S„@ = 1 „A„@„J„S :exclaim: „A„‚„u„z„z„z„z„z...„M„~„Ђ„s„Ђ „‘„{„Ђ „t„p „ѓ„u „Ѓ„‚„Ђ„ѓ„r„u„„„y „‰„Ђ„r„u„{ „}„p„|„{„Ђ „@ „r„u„‰„u „„„y„‘ „‚„p„q„Ђ„„„y „x„p „‚„p„x„~„y „Q„p„z„t„Ђ„r„u „y „„.„~. „‹„u „s„y „Ѓ„Ђ„t„}„y„~„p...„B„ѓ„u „u„t„~„Ђ „~„p „~„‘„{„Ђ„z „q„y„Ђ„‡„y„}„y„{ „t„p „}„… „t„p„t„u„Љ „~„Ђ„„„u„~ „|„y„ѓ„„.„N„p„z-„}„~„Ђ„s„Ђ „t„p „}„… „y„x„ѓ„|„u„t„r„p „ѓ„Њ„ѓ„„„p„r„p „y „t„p „‚„p„x„q„u„‚„u „ѓ „{„p„{„Њ„r „}„Ђ„|„y„r „u „Ѓ„y„ѓ„p„~„Ђ ама...защо тия ченгели пък сега...? Написах че е много гот да се просвети човек малко.И разни други неща... Знаех си, че е прекалено хубаво, за да е истина Играх си малко с кодовата таблица - безуспешно както се вижда Та исках да кажа, че GB и Gb не е едно и също!! Първото е гигаБАЙТ, а второто гигаБИТ!! 8 бита = 1 байт :exclaim: Сега предполагам разбра(ако си успял да го прочетеш ) М дааааааа...Ясно.Та все пак да повторя че е хубаво човек малко да се просвети... Цитирай
martist Отговорено Март 15, 2006 Автор Отговорено Март 15, 2006 Преди време прочетох в страницата GIGA STUDIO 3 SUPPORT че използването на някакъв си там диск SCSI който предавал данни до 600 мегабайта в секунда е [RECOMMENDED(МАЛИИИИ ДАЛИ СЕ ПИШЕШЕ ТАКА )] Цитирай
synchu Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 На RAID 5 може би. По-скоро RAID 0 (или RAID 1+0 ако се иска и отличен fault tolerance). 5-арката е златната среда за бедни юзъри, които не искат да се охарчат много пък искат fault tolerant system. Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 15000 rpm c 32 мега кеш и само SCSI. Да бе, да....и ипотека на апаратамента.... :killyou: Цитирай
martist Отговорено Март 15, 2006 Автор Отговорено Март 15, 2006 значи да приемем че си взема Сийгейт 160 гиги 7200 8 кеш.Каква скорост ще достигне?Ако има значение процесора е 2.8 гиги интел селерон 256 кб кеш Цитирай
7thString Отговорено Март 15, 2006 Отговорено Март 15, 2006 Абе за препоръчване си намери Раптор, като ти се дават пари Няма по-добър хард в този клас- по скорост и надеждност. Една друга далавера ще те светна, но не знам дали все още се произвеждат- търси хард на 5400rpm. Не слушай тука хората дето ще кажат, че трансфера е по-бавен, щото това са пълни глупости- тия хардове са много по-тихи и най-важното- по-надеждни. Друго важно- ако можеш, разбери колко плочи са вътре в харда- АБСОЛЮТНО избягвай големи хардове с 1 плоча!!! Цитирай
martist Отговорено Март 16, 2006 Автор Отговорено Март 16, 2006 Благодаря на всички за инфото.Ама имам още 1 въпрос. Бих искал да си взема 160 гиги хардче.Кое ще е по-добре - да са 2х 80 гиги и да са навързани с некви райдове там(Хич незнам какво е това ама щяло да бъде по бързо) или да си е един 160? За раптор ще си помечтая още малко.И без това трудно се намира в държавицата ни. Цитирай
7thString Отговорено Март 16, 2006 Отговорено Март 16, 2006 (Редактирано) Определено 2*80. И както ти казах- обърни внимание физически как е структуриран харда. А за раптора- имам едно такова бижу- 36ГБ и е дзвер :twisted: П.П. хора, не мога да си обясня... за кво ги ползвате тия огромните хардове? Редактирано Март 16, 2006 от 7thString Цитирай
niki123bg Отговорено Март 16, 2006 Отговорено Март 16, 2006 (Редактирано) Благодаря на всички за инфото.Ама имам още 1 въпрос.Бих искал да си взема 160 гиги хардче.Кое ще е по-добре - да са 2х 80 гиги и да са навързани с некви райдове там(Хич незнам какво е това ама щяло да бъде по бързо) или да си е един 160? За раптор ще си помечтая още малко.И без това трудно се намира в държавицата ни. Определено е по-добре 2 диска. Възможно е да имаш по-голяма полза да разделиш работата между двата диска (операционна система, семпли и четене/запис на аудиофайлове), вместо да ползваш 2-та в RAID масив. Примерно на единият диск ОС + семпли, на вторият диск само да пишеш/четеш аудио. Докато работиш в реално време с мултитрака има 3 основни потока от входно/изходни операции: свързани с операционната система (swap файл, достъп до registry, услуги работещи на заден план и т.н) четене/запис на аудио файлове за отделните пътечки четене на семпли от виртуалните инструменти Ако успееш да минимизираш свързаните с операционната система операции, спирайки swap файла (разбира се ще трябва достатъчно РАМ - примерно 2 - 3 Гб), спирайки всички ненужни сървиси и т.н., тогава ти остават само 2 основни потока и можеш да ги разделиш примерно така: Диск 1: Четене на семпли (операционната система е инсталирана на този диск, но има минимална активност от нейна страна) Диск 2: Четене/Запис на аудио файлове за отделните пътечки В никакъв случай не слагай на отделни партишъни ОС, семпли и т.н на един хард диск - това струва доста повече като I/O операции, отколкото когато всичките са на един партишън. Също така е добре да се има в предвид, че хард дисковете не са еднакво бързи във всичките си части. Най-бързи са в началото на диска, така че ако са разделени на партишъни е добре да се ползват първите партишъни за интензивни операции. пс. Раптора определено е бижу - имам едно 74 гигабайтово и съм много доволен, поне засега Редактирано Март 16, 2006 от niki123bg Цитирай
martist Отговорено Март 16, 2006 Автор Отговорено Март 16, 2006 е хубаво да не ги слагам на отделни партишъни.Ама като се прецака ОС и се наложи формат...ко праим тогаз? Благодаря още веднъж за полезната информация която дадохте в тази тема!!! Цитирай
synchu Отговорено Март 16, 2006 Отговорено Март 16, 2006 е хубаво да не ги слагам на отделни партишъни.Ама като се прецака ОС и се наложи формат...ко праим тогаз? Благодаря още веднъж за полезната информация която дадохте в тази тема!!! 3 думи -> Backup @ DVD . Цитирай
7thString Отговорено Март 16, 2006 Отговорено Март 16, 2006 (Редактирано) Начи, от 6-7 години използвам един чалъм, който никога досега не ми е изневерявал: 1. Малък дял за ОС- и една единствена ОС- тоя комп не е софтуерна библиотека да го делиш с линукси, бсд-та, уинове и т.н.- избери си най-удобното и сложи него.- в началото на харда. 2. Средно голям дял- ти си прецени колко- засофтуер и временни файлове с изключение на swap ако ползваш такъв(най-добре 1-2ГБ рам и забранен swap). Тва в средата на харда 3. Всичко останало ти е audio data или там каквото решиш. При фал- формат C:, реинсталл, после си копираш от втория дял остатъчната полезна информация и си готов с нова инсталация за 20 минути... RAID масивите имат други преимущества и не са ти нужни в случая- закачаш хардовете на два контролера, или пък master+slave и е пушка П.П. ако искаш да ти кажа и няколко трика за оптимизиране на уин ми пиши лс Редактирано Март 16, 2006 от 7thString Цитирай
martist Отговорено Март 16, 2006 Автор Отговорено Март 16, 2006 Да де...то и сега съм така.оставил съм в Ц: където е Уина.И на друг партишън са семпли а на трети са аудиотата.като си взема 2х80 на единиа е Уина в Ц: на друг партишън са семплите а на другия диск са аудио и всякакви простотии.Него шси го цепна също.Мисля че така е добре.А това за СВАП...все едно ми говориш за Менделеевата таблица Мерси! Цитирай
Recommended Posts