Jump to content
Българският форум за музиканти

Накитник (wristband)


Bobolin

Recommended Posts

^ Carvin DC127, само че на снимката е стринг-тру, а попринцип за мен най-великия бридж е Kahler, но за съжаление Carvin ги правят само с Floyd Rose или Wilkinson тремоло, така че баш мечтата е с Wilkinson и е синя, но карай, нали е ясен модела, остава само да си го построиш на къстъм шоп :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата, както потта, така и пота(потовете, потенциометрите и т.н.....) са съществена част от свиренето.При правилна (удобна) постановка не се налага стягане на китките, а ако не се запотите при свирене, е все едно да не се изпотите при полов акт (Тогава ползвате ли бърсалки????Преди да сте ........оцапали работата??????)

П.П.А преди свирене лигавник слагате ли си?

Редактирано от SviStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ползвам такива "накитници", защото когато ми се поти ръката от бързото свирене и като засъхне малко и става едно мазало по лака и доста лепкаво между китарата и китката, и направо скърца...на една репетиция от свирене ми се протри точно вътрешната страна на китката, където кожата е сравнително нежна и имах малки ранички, и от тогава ползвам хавлиени накитници - много по-удобно, лесно се мести китката върху китарата, а и един вид си полираш лака ;-)

...ползвах едни хавлени от магазините по левче, а сега и едни адидас..бяха пуснали едни комплекти автършейв с накитник..меки , хавлиени и най-важното черни ...яка работа! ...е понякога запарват, но иначе ми вършат идеална работа...

а и при някои модели китари си е необходимост, защото китката идва точно на ръба на китарата и малко убива при продължително свирене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко дни ползвам такъв http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0...d3/17112010719s .Доста е удобен не запарва не стяга много и е доста голям което доста ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Само да ви се похваля - днес си купих чудесни черни накитници Head от магазин на Интерспорт - http://www.intersport.bg/stores/

 

Бяха на цена 16 лева, но на касата платих 11.20 :offtopic-001: Липсата на такива с лога на банди по метълските ни магазини обаче продължава да ме озадачава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже от време на време имам проблеми с китките (не знам дали от нередовно свирене или просто периодично си ме боли ту едната , ту другата), един приятел ми подари накитник. Доста стегнат, определено обездвижва отчасти мястото и намалява болката при свирене или извършване на вскякакви дейности. 

Стигнала съм до извода обаче, че ако не ти се налага непременно да ползваш китката си усилено, то трябва да я оставиш просто да си почине и да не я напрягаш. Разни мазила никога не са ми помагали. Накитникът при мен е временно решение и дори имам чувството, че когато го махна, китката ми е още по - слаба.

За това - почивка и само почивка при подобни ситуации, както и разсвирване, колкото и ненужно да изглежда то!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз си взех два чифта - бели и черни :)

Истина е,че има известна доза гъзария в това,но след като лятото в жегата цъках на Explorera Торнадото на Мегадет и после цялата китара беше оляна в пот...същата китара е била и окървавявана и от жесток кръвоизлив в носа ми...само дето не е била опикавана... така де ... хубаво е да има некво парцалче дето да я предпазва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Аз наскоро си зех един такъв: http://metalheaven.bg/content/%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%E2%80%93-megadeth просто защото си ме кефеше. Но открих, че след просължително свирене (начинаещ съм) почва да ме боли лявата китка. Заради това си взех още един за другата китка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накитника, освен за гъзария, не помага за правилна постановка, освен леко да влияе на жилите на китката!!! Лично мнение ... не обвързвам никой!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време бях свирил неразумно за дъртите си години някъде към едно пет часа, без дълги паузи. И без някакви сложнейши и мъчни неща, но все пак - дрънкане.

Е, на петия час едни пръсти на левата кунка отказаа. Просто не щяха да се сгъват.

Дано тия накитници вършат някаква работа, едва ли е само мода и гъзария.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.