Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на акустична китара


stefoto

Recommended Posts

Здравейте,искам да си взема акустична китара в порядъка на 200-250лв.Искам нещо което ще звучи меко,плътно и нежно и си мисля,че махагона е добър като материал.Не разбирам много и ще помоля да ме насочите.Просто искам тона да е такъв.Свиря предимно балади от рода на Nothing else metters,Киора-Вярвам в теб и песни от този род.

Благодаря ви !

Редактирано от stefoto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти Хейтар,че така качествено ме насочи за моят избор.Дано и ти като си пред такъв по същият начин да се отнесът с теб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човека е напълно прав. в този ценови клас, китарите не са кой знае какво, затова трябва да отидеш на място, да пипнеш и да чуеш с кои кусури на евтината китара можеш да живееш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_cray2: Аз пък съм готов да те заведа за ръчичка до магазина и да ти свиря на китари от 200-250лв Nothing else metters и ти да си кажеш коя ти харесва. То друг начин няма. :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От акустичните китари нисък клас ми харесват тези на Ямаха. Отиди в магазин Динакорд и погледни дали имат нещо в този ценови диапазон. Ако не - събери още 20-30лв и си вземи Ямаха Ф310 - много сполучлива акустична китара. Мисля, че цената и е около 270-280лв.

 

 

Поздрави,

 

Пешо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако ще си купувам от магазин ще ида и изобщо няма да пусна такава тема,но искам да я взема от интернет,защото явно са доста по-евтини.Не съм от София.Просто искам да ме съветвате за марка и модел да имам някаква представа.На пример Cort AD880 добра ли е или по-добре Ibanez V70CE ? Или вие ме съветвайте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах,/и посвирих на един WALDEN с пиезо/ скоро във PROAUDIO.Да ти кажа-за ценовия си клас-беше към 280 лв ми се стори доста добър,при условие че има и пиезо-адаптери/за включване към уредба/.Тунера е за настройка на китарата/има ги по 15-20 лв отделно.Естествено-пипнах и един IBANEZ ,но той беше без пиезо и към 370лв.Е,ами беше си по-добър.Но и waldena си е стока.Пишат че тялото не е от шпертплат,а мисля че махагон,което е добре.И наистина,ако някой се навие да дойде с теб и да ти помогне в избора-най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тези пиезо адаптери могат ли да се слагат на китарата отделно и на всички китари ли може.Примерно на тази Ямаха 310

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Ако искаш да включиш акустична китара в уредба, имай предвид, че тя ще звучи като акустична китара и няма да замества електрическа(ако това ти е идеята).

 

2. Има адаптери, които могат да се монтират в китарата, но най-лесният, евтин и безболезнен начин да имаш пиезо в китарата е да си купиш китара с пиезо.

 

3.Тунера е устройство, което помага да си настриш китарата, като ти показва точния тон, който звучи. Няма нищо общо със включването в уредба.

 

4.Колегите са прави. Акустична китара се избира на удобство и на ухо. Две китари от един и същи модел могат да звучат доста различно. а и могат да са нагласени така, че да са различно удобни. Освен това, някои имат трудно поправими дефекти, които влияят на удобството на свирене или на верността на инструмента.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към автора - предвид какво описваш като търсено звучене мисля че нещо от серията EARTH на марка Cort ще ти допадне. Има различни варианти - със/без озвучаване (моето не е кой-знае какво - Fishman) май повечето са със смърчов капак. Поне моята си бройка е доста сполучлива.

Мястото - някой магазин на Ямаха (Динакорд/Про-техника/Както там се казват), поне в софийския магазин има избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Магазин на Ямаха" това са Динакорд магазините.

 

Електрониката на Fishman e доста доста добра, поне по-високите модели и клас и са една от по-добрите компании за озвучаване на акустични китари. Примери ( http://soundcloud.com/synchu/synchu_larrivee_bors-mp3 , http://soundcloud.com/synchu/synchu_lar_fi...earth_blend-mp3 )

 

Последните години има и доста бюджетни модели разбира се, които са и вградените в по-ниските класове китари.

 

Акустична китара, освен ако не си много наясно с личните си предпочитания и все пак си пипал определения модел, се избира на място и слушайки и пипайки, особено в класа китари, към който си се ориентирал.

И аз съм за Ямаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се колебая дали китарата да е с вграден изход и настройки за уретба или не.Yamahata е добра,но не е електро-акустична.Корда е добре това,че има пиезо,но незнам дали е толкова хубава като цяло.Колебая се между Yamaha f310/Cord AD880/ Ibanez V70CE.Давайте мнение моля

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

yamaha-та и cort-a са неозвучени !!!! ... или поне корТ-а който си написал не е ..

 

по спецификация бих заложил на

Walden T550

Walden O550

Cort Earth-Grand

---- най- малкото са с масивна горна дъска

 

за ямахата толкова е говорено, че не си заслужава да не я пипнеш

така че => отиваш в магазина и "дрънкаш" ... а е хубаво да не очакваш да е като китара за 1000+

 

не вярвам ЕбанеЦ-а да извади кой знае какъв акустичен звук.... по- скъп е заради надписа на главата и озвучаването

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.