Jump to content
Българският форум за музиканти

Редене на барабани


ultramega

Recommended Posts

Преди време и аз се сдобих с KeyRig 49 точно по тази причина - да имам малка клавиатура за бързо и лесно записване на MIDI барабани и леки други synth-нещица. Това , което обаче ме отказа с времето от тази клавиатурка е много странната динамика (прекалено голяма разлика в средните нива на удар , на места направо няма разлика между лек допир и силен удар със замах по един клавиш) . Падовете най-вероятно са най-лесния вариант , който да избегне това (другият е просто по-скъпа и читава клавиатура),

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Благодаря за препоръките! Относно клавиатурите, и аз съм съгласен, затова попитах. Но видях видео демо на тази клавиатура: ... http://www.musicworld.bg/bg/c_749/i_36931/M_Audio_Keystation_Mini_32.html... там споделят за динамиката. Някой дали знае от опит как е тази клавиатура и дали става! Който разбира, нрка прочете характеристиката и ми сподели мнение!

 

А относно ел. барабани, някой ми каза, че щяло да има още по-голяма латенция и няма да мога да свиря с клик в реално време?!... Вярно ли е това или не???...

 

Ше Ви бъда благодарен, ако ми разясните това!... :)))

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

А относно ел. барабани, някой ми каза, че щяло да има още по-голяма латенция и няма да мога да свиря с клик в реално време?!... Вярно ли е това или не???.

 

Я ми кажи кой ти ги казва тия неща? А каза ли ти също, че съществува Торбалан? Латенцията зависи от аудио интерфейса, който ползваш и размера на буфера, който му зададеш. Виждам, че вече втора страница задаваш някакви странни въпроси. Ясно е, че нямаш електронни барабани. Остава ти вариант клавиатура или пад. Ако ще си купуваш пад гледай да има настройки за промяна на чувствителността. Ако ще си купуваш клавиатура гледай да има ясно изразена динамика, а не някакъв евтин боклук. Защото със същия успех ще си запиша барабаните с клавиатурата на компютъра. Ако не си толкова навътре в свиренето на барабани с пръсти записвай отделните компоненти на сета отделно. Например първо каса, после хай-хет, после барабанче и т.н. След това quantize, humanize около 10% за quantize на целия сет и humanize за velosity на някои компоненти, като задължително на хай-хет-а, защото той най-много изпъква, когато е изсвирен като от робот. На местата, където имаш двойни или тройни удари с каса също се променя velocity. Обърни внимание на барабанчето за ghost удари или тремоло, ако ще правиш някъде. Те също трябва да имат по-малки стойности на velocity, отколкото нормален удар. Въобще всичко зависи от песента, която записваш. Има ли много динамика, няма ли. Какъв стил е и правилно ли ще подбереш звука на всеки компонент от барабаните. Ще е издържано ли стилово и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Много съм ти благодарен за съветите. Виждам, че разбираш от такива неща. Кажи ми според характеристиката на този интерфейс, добър ли е?.... Имам предвид да си го купя?... Пише, че е с Low-latency ASIO software monitoring ?..

 

И погледни, ако може и .... клавиатурата (http://www.musicworld.bg/bg/c_749/i_36931/M_Audio_Keystation_Mini_32.html) и демото е youtube,

ако става да я вземам или да поръчвам ел. барабани?...

 

Благодаря

Поздрави

 

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_2460000/i_33884/f_1428/M_Audio_Fast_track_pro_with_Pro_tools_MPowered_9.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще купуваш ел. барабани няма нужда да гледам клавиатурата. Има 2-ра ръка ел. барабани на много сносни цени. Купувай Roland или Yamaha. За други марки не мога да кажа нищо, защото не съм ги ползвал и нямам никаква идея как се справят. Разбирам, че ти нямаш нищо засега-нито аудио интерфейс, нито MIDI инструмент. Надявам се поне компютърът ти да е достатъчно мощен, защото ако не е и най-добрият аудио интерфейс няма да ти помогне. Повечето виртуални инструменти, по-хубавите, изискват много процесорна мощ и памет. В противен случай ще се сблъскаш с накъсване на сигнала, забиване и т.н. Т.е. нищо не правиш. Кажи ми какво имаш до момента и с какъв ресурс разполагаш, за да ги разпределиш правилно за това, което искаш да си купиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Много ти благодаря за помощта!...

Ето с какъв комп. разполагам за момента: ... компютър ASUS, XP - service Pack 3 (версия 2002г., казаха ми такъв да си кача?); Intel ® Core ; i3 2350M CPU @ 2.30GHr 779 Mhr; 2,98 Gb RAM:... това е лаптоп, който мога да заменя с друг, ако е необходимо!... За финансови ограничения няма да говорим! Държа да си купя всичко ново!... Не съм сигурен с барабани дали ще мога ДА СЕ СПРАВЯ, затова предпочитам клавиатура или пад. По-нататък, може и да опитам с барабани (не че имам проблем сега да си купя, може, ако съм сигурен, че те са, улеснение в динамиката и най-подходящото за бърза работа)!... Мога да свиря на барабани!

Това е, четох в форума и това успях да синтезирам като добра комбинация!... Не съм пробвал клавира, само по демото в Youtube!... Интерфейса също го познавам от форума и Интернет!...

 

Благодаря

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

мисля, че RAMа ми би трябвало да бъде 8 G, защото когато го купувах в biosa показваше толкова! Утре ще питам какво са правили тези, на който им дадох да ми инсталират Window(са)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай се ориентирай към ел. барабани и аудио интерфейс. Предполагам, че си избрал програма, с която да работиш, така че успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

за редене ползваме мидитат от CUbase и Reaper , а иначе Superior Drummer 2.0 за да звукнат дет се вика . Този продукт е доста, доста уникален за 20gb размер :D и резултатите с него бих казал ,че са повече от професионални , стига да ти се занимава да мксираш по отделно я чинел , я каса и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, във форума не съм влизал от няколко години, тъй като от доста време нямам възможност да се занимавам с музика, но напоследък започнах да чеша крастата вкъщи с китара и софтуер :metalist:

И понеже видях, че обсъждате дръм секцията и никой не е писал за софтуера, който ползвам - "Acoustica Beatcraft", ще ви пусна един семпъл и част от авторско парче, за да добиете представа как звучи в микс. Аз я ползвам вече около 8 години, версията е стара и не съм я ъпдейтвал, но и така върши страхотна работа. Звуците които използвам за барабани са реални, сваляни от мрежата или изрязвани от парчета, като след това ги импортвам в семплера.

Само барабани:

http://soundcloud.com/ultrazone/drum-sample

Миксиран вариант:

http://soundcloud.co...e/from-universe

Ако имате въпроси - питайте, ще се радвам да помогна. Поздрави :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Твоят метод ми напомня 1997 година, когато с FastTracker II for DOS вземах някакви дръм семпли от .MOD файлчета, за да си правя бекинг тракове или какво беше вече и аз не помня...

Съвременните софтуери са много по-мощни и ако си поиграеш да проучиш какво/защо/кое/как ще разбереш защо технологията ти е... да не кажа "грешна", обаче вече много древна и неподходяща. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.