agrogrind Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 (Редактирано) 6>>> A (0.56) 5>>> D 4>>> G 3>>> C + Zoom 707 II = 2>>> E 1>>> A (0.13) Редактирано Юни 17, 2009 от agrogrind Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юли 29, 2009 Отговорено Юли 29, 2009 Не знам,но аз съм настройвал китара с нормален комплект струни така.1-ва и 6-та струна са ясни.Останалите са: 2-ра и 4-та нагоре до Е, 3-та и 5-та надолу до Е. Най-тягостно е за 2-ра струна Звучи доста обемно! Това е строя на живота. Първа и шеста в Ми ,четвърта и втора Ми и накрая за изненада трета и пета пак невероятно но факт в Ми. Ашкулсум .... и всички в една октава да е по интересно. Мерси за прозрението вече съм нов човек. п.п. Цитирай
9teen8t9 Отговорено Август 14, 2009 Отговорено Август 14, 2009 аз съм начинаещ за сега най-силни емоции изпитвам когато свиря на dropped D от 6 към 1 съответно: DADGBE перфектен за индъстриал 2рата ми по любомимост е дропed C CGCFAD Цитирай
BlueZone Отговорено Август 14, 2009 Отговорено Август 14, 2009 Само на мен ли така ми се струва или наистина на всяка страница има поне по 2 пъти написани Drop D и Drop C строеве? Щото аз не виждам никакъв смисъл от това. Цитирай
DUSKATA Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Те това е истината, от 6-та към 1-ва: C# G# C# F# A# D#.... със струни 9 на 52 и адаптери Dimarzio стават убийствени рифове и дори звучат като истински.... p.p. справка - NEW DISEASE, метълкорец от Sofia.... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) Не виждам какъв е смисълът да се споменават всичките Drop-еди-какво-си строеве Идеята на различните строеве е да улесни свиренето на определени неща. Дали ще е Drop-А,А#,B,C,C#,D все идеята е да можеш да хващаш power chord на последните три струни с един пръст. Просто височината на тоновете е различна... Редактирано Август 17, 2009 от SomeoneElse Цитирай
Crimson Отговорено Август 24, 2009 Отговорено Август 24, 2009 BlueZone, това е като при "Фукня" - и перце да си си купил, пак трябва всички да знаят че си го направил! Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 В някакъв чуждестранен форум някой беше споменал, че първоначалната идея на дроп строевете(в частност дроп ре), преди десетки години в кънтрито и блуса е била да можеш да държиш бас линия като свириш неща в ре или сол(където ре ти се пада квинтов тон). Предполагам става въпрос предимно за свирене с пръсти. Инак и на мен ми е гот да свиря квинти само с баре. Цитирай
Failed` Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Тия дни си дрънкам в една от настройките на Джими Пейдж, използвана в "The Rain Song": D-G-C-G-C-D Друга негова, която ползвам и в мои собствени парчета е D-A-D-G-A-D D-A-D-G-A-D е строй, който се използва масово в карантическата музика в Индия, ако не се лъжа. Преди време, когато разучавах композицията на Цепелин (по-скоро на Пейдж) White Summer разбрах за него, та Пейджи, който си е виден фен на екзотичните мотиви, решил да го използва Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 G# F G# C# F# A# D# за 7 струнка , от скоро свиря така и става бруталия , банди които свирят така са Tesseract Fellsilent Цитирай
Eralian Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 Полутон по-ниско на всички - D# A# F# C# G# D# Цитирай
Fenix Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 Аз си държа едната китара в OpenGm и много яки неща се получават: D G D G Bb D Цитирай
herflik Отговорено Декември 6, 2009 Отговорено Декември 6, 2009 Някой знае ли Def leppard в какъв строй свирят? Цитирай
Recommended Posts