Jump to content
Българският форум за музиканти

Черен списък или Стена на позора.


Recommended Posts

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И аз съм на мнение, че тази идея със събирането на определен брой постове не е много добра.

Ето например аз съм регистриран във форума от три - четири години и влизам доста често, но все още съм на 74 коментара. Това означава, че три години подвизаване във форума няма да са ми достатъчни да пускам обява в раздел продавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Това може да доведе до наводняването на форума с безмислени мнения, състоящи се от един емотикон или идиотски теми в "Говорилня", които ще приличат на чат, с цел събирането на необходимият брой постове.

 

Форума не допуска само 1 емотиконка, ако не се лъжа, а освен това има и флууд контрол. Също така е и прекалено лесно да се види, че някой има 50 мнения откакто се е регистрирал и мисля, че така е по-лесно, отколкото да се следи кой има втори, трети и десети акаунт в продължение на дни, седмици и т.н. И драстично ще намали броя писания в раздела, съответно и времето за модерирано там.

 

 

В един друг форум, в който участвам е така импленетирано (не за продаване, ами трябват 50 поста за да се получи достъп до една секция с bootlegs, заради която много хора се регистрираха). Имаше такова поведение и модовете си вършиха доста добре работата, но в един момент дойде по-добра идея. Освен лимита, секцията беше и "скрита". Така хората не знаеха и последствията бяха две:*

(+) поведението съвсем изчезна, (-) от време на време се появяваха теми в раздел "Предложения", да се направи секция с въпросните bootlegs.

 

Ограничението според мен е добра идея, не са много хората, които биха седнали да пишат само и само да пуснат една обява. Не предлагам да "криене" на раздела де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се,че идеята ми може да влезне в употреба.Чак да се крият разделите не мисля,че ще е от полза,но подкрепям мнението на феникс.Много ясно,че всеки нов потребител няма да седне и да си играе за 2-3 дена да напише 50-100 по-смислени поста.Натрупването на постове ще стане постепенно и с времето,така дори по мое мнение е възможно да се мОтивират част от новодошлите и да посещават форума по-редовно.Но като цяло според мен 50 поста са малко,дадох пример с форума на хонда защото там ограничението е такова,но форума не е толкова посещаван като този,а и там хората честичко пишат коментери от сорта "Ооо колко е як тунинга на акорда".Не че и тук ги няма,но там такива постове с лопата да ги ринеш :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се включа в дискусията :girl_witch: Прочетох последните мнение и видях и това на колегата, който е тук от 3 години и има 74 поста.

Та предложението ми е следното: ограничението да не става по брой постове, а по от това от колко време е регистриран дадения потребител.

Примерно от 3 месеца нагоре да може да пуска обяви и т.н.. 3те месеца, които споменах са само пример и може да се дискутира докато се намери правилното решение. Идеята ми беше, че след като един човек е регистриран отдавна тук, въпреки и да не пише много, може да е фен на форума и защо тогава да не пусне обява. Схванали сте вече какво исках да кажа, предполагам :)

 

Като само да допълня, ограничението по време е добро в сследния случай: регистрира се някой за да си продаде СПЕШНО поредния боклук във форума и тръгва да пуска обява и му се казва, че още не са минали 3 месеца примерно и затова не може. Естествено, че ако се е регистрирал само заради това, той до 3 месеца няма да си спомня за този форум и няма да се появи повече никога, което ще ни отърве от доста такива навлеци.

 

Това е в общи линии :girl_witch:

Редактирано от fildi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ това ми хареса като идея :icon_shithappens:

Сега на мен ми излезна още една идея.

Ами ако се комбинират тези 2 условия:

1. Да има над ...(брой постове) във форума.

2.Да има над... (време от регистрацията) във форума.

Ако човека отговаря на дори едно от тези условия може да пусне обява!

Така хората които не пишат много,но пък са регистрирани и обратното ще могат да пускат обявите :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе вие сте много интересни...

Не разбрахте ли че:

най-добре

е

да подсетите някой модератор като видите такова нещо :beer:

, независимо от това, че тази :icon_shithappens: опция си остава, дори ако има ''стена на позора''.

Не са необходими допълнителни мерки, защото настоящите са 'най-добре'.

Разни тъпоглавци ще ви гъбаркат по най-елементарния начин и ще си продават боклуците на воля...

Тук сте на гости! Ясно?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но да наистина е така всъщност, без емоционалния контекст ;) ,тук всички сме на гости. И който от нас има проблем с нещо от правилата на домакина (или пък с каквото и да е друго) има свободния избор да напусне или пък да търпи.

 

Аз лично бих искал да видя радикално модериране в в раздел китара, но това няма да стане и затова, просто вече почти не влизам там. На мнозинството му се харесва разделът, такъв какъвто е, а хайенд раздела е напълно пуст. Това явно показва, че всъщност не съм прав и никой няма нужда от това, което на мен ми се иска (а именно истински теми за музика, свирене и тн) и единствения интерес на колегите е как да си купят невероятна китара за 200 лева. Така, че си мълча и подминавам :cheers2:

 

Раздел Купувам/Продавам е безспорно най масовия във форума , а един форум, за да е популярен му трябва масовост, а не редуциране на пишещите. Поне така си мисля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля както "kolio_k" ,и определено "хайенд раздела " би могъл да се напълни с много интересни неща,но за съжаление ,като че ли са малко потребители,който използват хайенд оборудване ,а и освен това трябва да им се пише:thumbs_up:

А раздел "Купувам/Продавам" е най-масовият ,точно защото не се четат другите раздели :)

А темата за невероятна китара за 200 лева,за съжаление ще я има вечно,което в този формат на форума не можем да променим.В крайна сметка ,мисля че трябва да сме доволни и на това ,което имаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разни тъпоглавци ще ви гъбаркат по най-елементарния начин и ще си продават боклуците на воля...

Тук сте на гости! Ясно?!

 

 

Леко крайно изказване, не мислиш ли?

Не разбирам какво толкова ви бърка в очите (или на по-интимни места) фактът, че раздел "продава" е най-посещавания. Това нито е уникално за този форум, нито го прави по-малко стойностен. В момента, в който се въведат доптлнителни ограничения, хората просто ще си публикуват обявите другаде (музикална борса например). Посещаемостта тук ще спадне, а с нея и интересът на рекламодателите, с чиито пари този форум се издържа поне частично. Кой ще спечели от това, или предпочиташ да си режеш клона, на който седиш?

Не мисля, че тук се продават боклуци. Както навсякъде и тук има всякакви неща. Не виждам и някаква всемирна трагедия в това, че има десетина души, които гледат да съберат разни стари работи и да искарат някой лев от тях. Такива има навсякъде. Освен всичко друго, като гледам как хората са се "луднали" да купуват, не мисля, че им се получава.

 

Според мен, съществуващите ограничения са удачни и съвсем адекватно ограничават превръщането на форума в битпазар. Когато забележа нарушение, решавам въпроса с едно натискане на бутон и до сега модераторите винаги са реагирали бързо.

 

И... да трябва да ти е абсолютно ясно, че си на гости. Група хора са ти създали място, където да обменяш информация и оборудване. Напълно свободен си да предложиш алтернатива и/или да не гостуваш тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко крайно изказване, не мислиш ли?

Аз не мисля, аз показвам.

Visit My Website

Visit My Website

Разгледай двата линка и се изкажи, ама хубаво ги разгледай

и ми дай определение без да бъдеш краен.

Колко (не)умен трябва да си, за да пуснеш обява по този начин?!

 

пп И чети между редовете.

* Боклуци (метафорично) = неща, които продаваме по една или друга причина и които не ползваме.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредният българин решил да поизлъже ситемата, и... Знаем си манталитета. Такива неща се виждат доста често, но не са мнозинство. Въпросът е как предлаганите мерки, в смисъла на допълнителни ограничения за ползване на някои раздели, ще предотвратят това, без да пречат на потребителите спазващи правилата до степен, че да ги изгонят от форума. В конкретният случай (ако не си го направил) ще ти отнеме около минута да запознаеш модераторите с лицето.

 

 

ПП: Ще му пусна един отговор на този, да видим как ще се изкаже.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и така да е (лошо няма) - това е само пример. А колко още има такива...

...и всеки ще си има своето ''извинение''.

...като и да е, мисля, че става ясно за какво се говори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви е честит три-лицевият! :)

Вчера му изтриха обявата, обаче на него не му се чака 7 дена, затова

направи трети акаунт.

Visit My Website

Visit My Website

Visit My Website

 

Е за такива неща говоря...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.