Jump to content
Българският форум за музиканти

Черен списък или Стена на позора.


Recommended Posts

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

"Модератологията" не ми е съвсем непозната, най-малкото защото съм я практикувал, но наистина не се сещам как това ще бъде от полза на потребителите, поясни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе от прагматична гледна точка полза няма, но може да окаже психологическо въздействие в положителна посока - щото трябва от пръв поглед да става ясно, че се следи за коректността на участниците, а към момента не става

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям !

Същото явление се наблюдава и в раздел - Търсят се музиканти :hysterical:

Аз разбирам раздразнението на съфорумците по-горе, доколкото то е породено от мултиакаунтинг с цел и последица измама и едва ли не материално ощетяване, но не считам, че да се прилагат поголовни санкции само по технически признак "повече от един акаунт на IP" винаги е оправдано.

 

Аз открито признавам, че съм регистрирал от своето IP и акаунт на името групата, в която свиря, с цел пускане на обява за вокал и не считам по никакъв начин това за нечестно, тъй като групата като такава не се свежда само до мен или някой от другите си трима (вече четирима) членове (също регистрирани самостоятелно съформуци) - тя и аз като самостоятелно лице сме обективно различни субекти и аз (както и никой друг) не мога да задължа още четирима души да се идентифицират с моята снимка, моя профил и простотиите, които аз съм писал. Как, най-малкото, да пусна обява под името "sevenstring", при положение че в тази група дори не използваме 7-струнни китари? И какво да направим иначе - да накараме някоя баба да ни регистрира и да пише вместо нас от нейното IP ли?

 

Аз мисля, че модераторите много добре успяват да отсеят сеното от плявата, вършейки си работата, без да вдигат шум и да парадират с някакви гръмки кампании, и едва ли е необходимо тепърва да ги учим какво да правят, за да "тържествува" справедливостта.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, мисля, че колегата имаше друго предвид. На "стената" да седят не само никовете, а копи и пейст от обявата, където има Име, Телефон, скайп и каквато и да е връзка с абоната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EAmechaniX е много прав че сигурно има такива хора и те според мен не са трудни за откриване.Както всички са забелязали активността на всеки потребител в форума се изразява в надписа под името му (навъртащ се,редовно навъртащ се,пристрастен и други такива)Обикновенно търговците се подвизават с ,,Ослушващ се,, -тяхната цел е не с нещо да подпомогат форума било с идеи било с съвети по дадени проблеми както го правят много от присъстващите.Тяхната цел е да продадат или купят нещо на далаверка.Та много лесно ще ги познаете то си личи по участието им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

1-во механика има +1 от мен :)

2-ро: не съм чел много правилата за постване на обява в споменатия раздел "продавам",но сега ще ви кажа какво правят във форума на хонда.бг ...Там има ограничение за постване на такава обява,там е 50 коментара/мнения,тук може да се дигне летвата на 100 защото този форум е с повече абонати,които влизат и по-редвно.Ако все пак има такова ограничение значи то много не спазва защото съм виждал доста обява написани от нови потребители :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, между другото, ако това го позволява софтуера, ще намали драстично пускането на обяви от повече от един акаунти. Докато направи човек 100 поста, ще бъде засечен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занимавал съм се с такъв форум и мисля че нямаше опция да се ограничат писания от дублиращи се ацц та то това е и трудно да се получи,но все пак може да се ограничи примерно от ,,навъртащ,, се нагоре да могат да пускат обяви.Така могат да се разграничат хората,които не са тук само с цел да продават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да доведе до наводняването на форума с безмислени мнения, състоящи се от един емотикон или идиотски теми в "Говорилня", които ще приличат на чат, с цел събирането на необходимият брой постове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Така е има логика в мнението ти.

Но пък така ще се отвори още работа на модераторите да следят и трият такива постове,иначе управия няма да има :slap:

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цел събирането на необходимият брой постове.

Всъщност, каква е ползата от събирането на необходим брой постове и за какво са необходими те? Може ли да обясниш, че нещо не ми е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.