Jump to content
Българският форум за музиканти

Ето и това измислиха :)


KeRRANGKid

Recommended Posts

Аз откакто се помня си правя пера!

Материал са пластмасови бутилки,подобни карти.... :)

Самоче аз не съм такъв паралия че и машинка да имам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пирографа освен да рисувам и да си го забивам по грешка в краката (вече ми е навик), мога и перо да си изрежа, стига да си поиграя с температурата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз едно време си ги изрязвах от фонокарти обаче пластмасата явно беше гадна щото хич не ме кефеха.Та сега аз ако имам материала на дънлоп примерно сам ще си ги режа,ама иначе толкоз пари за нокторезачка не си струва.Колегата го е казал правилно.За тея кинти ще се заринеш с пера за 2 години напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че това от фонокарти, симкари, и всякакъв вид кредитни, дебитни и други пластични карти, да си правим пера сме го открили още ехеееееее... Даже и от компактдискове познавам един тип дето си изрязваше преди. :) Нищо ново под слънцето: сиромах човек - жив дявол, е казано! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове обаче има една подробност - направя ли си перо (правех си преди много години) от фоно карта или каквато и там да било - в един момент започва да ми задира , да се усуква и криви - т.е. става пластично, а не напълно еластично, както са марковите-фабричните перца.

Струва ми се , че материалът за за фоно-дебитни-кредитни и т.н. карти е нееднороден и е на пластове - сякаш във вътрешността е по мек.

Фабричното перце от еднороден материал ще запази еластичността си и ще се изтърква равномерно чак до момента, в който се изтрие до размери на монета от 1 стотинака и започне да се губи из пръстите. Това от фонокарта за същото време ще се е дегормирало десет пъти и замязало на дъвка.

Вижте из българските сайтовете има оферти за по 5 - 6 лв. - 12 бр. перца Dunlop. (преди малко ми доставиха едно пликче :cheers: )

Ако не го изгубя случайно - с едно фабрично перо свиря повече от 6 месеца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.