Jump to content
Българският форум за музиканти

Дърво - Bc Rich Warlock Bronze?


Annonnymоus

Recommended Posts

Здравейте. Искам да попитам някой има ли идея специално Warlock One китарите от какво дърво са? В българските сайтове пише, че китарата е направена от агатис. До скоро, преди да бъде обновен сайта на BC Rich, Warlock One (тоест с обикновената глава, а не Уидоу) липсваше в каталога, а този с рогатата глава пишеше, че е от агатис. След обновяването на сайта, за рогатата не пише нищо, обаче за тази като моята пише, че е от Липа (Basswood). Та се зачудих сега кое е вярно? Дали са сменили дървото за изработка? Или става въпрос за различни китари? Може би годината е от значение, обаче не можах да намеря колко годишна е със серийния номер, ще го приложа все пак, ако някой знае как - да свирка. :) Следният: B01081404. Мерси предварително. :rocker:

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споням си, че първоначално Бронз китарите ги правеха с тяло от липа.

После виждах предлагане с агатис.

Дали са сменили дървото за изработка? - мисля, че това е отговорът.

Цените също паднаха, най-вероятно заради по-евтиният агатис.

(не че, липата е много по-скъпа)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, де, ама дали моята е от новите, които са агатис (вече липа), или от по-старите липови :? Това се чудя, не знам как да преценя по номера, ама стигнах до извода, че е към 2000 година, доколкото успях да разбера от написаното в разните сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Up! Добре, де, никой ли не знае как мога да си проверя дървото на Рич-а? Няма ли някой по-разбирач от тая марка китари..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това направих, питах си ги точно и ясно, и серийния номер си казах, няма отговор, вече от 10 дни така... а щом липата е бяла... то тогава агатисът какъв е :?

 

П.П. Абе а и не ми се ще да си отварям китарата така, първо, че не знам кво има вътре, второ, че сега това болтове ли са, или винтове, щото ако са болтове, добре, ама ако са винтове може да прееба самото дърво, на което са завинтени?

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:ok::punk_guitar: Човек ти май се е*аваш с нас? Смяташ, че като развиеш 3 видии които държат пластмасов капак на гърба на китарата ще я развалят?

 

Ето тука 2 картинки, дано са ти полезни...имейл едва ли ще получиш от тях.

 

Липа basswood.jpg

 

VS

 

Кедър (или там каквото точно иглолистно дърво е Agathis) Kauri_Pine.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, бе, човек, не си ме разбрал. Имах предвид дали тия винтове са завинтени направо за дървото, и след това като тръгна да си слагам капака обратно (понеже не съм от най-сръчните хора) няма да ги завинтя по същия улей, който са създали при завинтването. Иначе мерси на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, направо в дървото са завити - видии са. СПоред мен ще трябва да положиш усилие за да ги завиеш не както трябва. Все пак, ако изникне затруднение, можеш да питаш някой комшия за помощ. Ако е боядисано дървото под капака можеш леко с шкурка да изтъркаш боята, за да видиш дървото. В крайна сметка, какво значение има от какво дърво е китарата - ако те кефи как звучи - дрънкай и не се занимавай с глупости :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз това си мисля, пък и съм толкова начинаещ, че по-зле няма накъде сигурно, така че кво ли разбирам от звук, ама пусто любопитство...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.